Längtan

Nu börjar det dra ihop sig inför bröllopsresan och vi kan lugnt säga att vi längtar. Det ska bli så otroligt skönt (förutom att vi troligtvis kommer att sakna barnen något sanslöst efter bara ett par dagar).

Vi längtar efter att få flanera hand i hand på trånga små gator med stenhus längs båda sidor, sitta på caféer i mysiga små städer, åka det skrangliga strandtåget från Ile Rousse till Calvi, ev hoppa av när man ser en mysig, öde strand, ligga och lata sig i solen, läsa en bok, lösa lite korsord tillsammans och bada i det kristallklara, turkosa vattnet, utforska den lilla staden vi ska bo i, äta massor av god mat, vildsvin, fisksoppa, mustiga grytor, korvar, ostar, dricka korsikanskt rosévin och koriskansk öl, njuta av hotellets frukostbuffé och underbara trerättersmiddagar och eventuellt ta en liten vandring upp i bergen, eller ta tåget upp till någon av bergsbyarna och äta riktigt inhemsk mat på något mysigt litet ställe.

Vi längtar efter total avkoppling, slappa vid poolen, ägna oss åt varandra, sova länge på morgnarna, sitta på någon uteservering längs havspromenaden med varsen kall öl eller drink och bara prata om allt möjligt.

Jag frågade Daniel igårkväll när vi låg i sängen och pratade om resan, vad han längtade mest efter.

-"Lukterna" svarade han då.  Så typiskt honom :-) Men jag förstår precis vad han menar. Lukter är så speciella på olika ställen. Jag kan bara föreställa mig hur Korsika doftar, av "le maquis" - av Maupassant kallad Korsikas päls - den meterhöga snårskogen som täcker två tredjedelar av Korsika, frodig buskvegetation som består av örter som myrten, klematis, anis, lavendel, rosmarin och salvia. Det sägs att Napoleon ska ha sagt att han kunde hitta hem till Korsika enbart med hjälp utav sitt luktsinne.

Nu är det inte lång tid kvar. Jag fasar för flygresan, det gör vi båda, ingen av oss gillar att flyga, men åh vad vi längtar till vad som sägs vara den vackraste ön i Medelhavet. Med tanke på hur länge vi har varit tillsammans så är det ganska sanslöst att detta blir första gången vi åker utomlands tillsammans.





Torget och marknaden i staden där vi ska bo


En gata i "vår" stad


Mysiga gränder och hus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback