Långsamt

går det neråt... Då menar jag inte med humöret, iallafall inte mitt, utan jag menar vikten... Det går inte snabbt som jag hade hoppats, när man ändrar om sin kost såhär radikalt, men sedan har jag ju rört på mig så mycket mer att det kanske har blivit lite mer muskler i den här slappa kroppen ;-)

Vem vet!

0.7 kg neråt än så länge, sedan i måndags så jag får väl ändå vara nöjd. Mycket av det är vätska det vet jag, men ändå. Det kryper som sagt mycket långsamt neråt och bara det fortsätter göra det ända fram till den stora dagen så är jag skitnöjd...

Har ju införskaffat en våg som mäter vikt, muskelmassa, vätskeprocent, fettprocent och benmassa. Mycket intressant. Man får inte väga sig på den om man är gravid eller ammar så hur bra det är för kroppen att bli scannad i tid och otid det har jag ingen aning om men det är roligare att se alla förändringar än att bara se ifall man går ner i vikt. Står jag stilla så kan jag ju tex se ifall det är så att jag fått mer muskelmassa medan jag blivit av med fett. På det sättet slipper man ju eventuella dalar i sinnet för att man inte tycker att man minskar i vikt! :-)

Jag är faktiskt superpeppad nu. Det känns så skönt... Fjärde dagen helt utan kolhydratar. Jag hade lite huvudvärk igår eftermiddag men idag mår jag toppen!

Mitt mål är att väga 75 kg till den 1 mars. Det är -10 kg på tre månader och det ska gå. Det är inte ett omöjligt mål. Vid 75 kg är det ju dags att prova klänningar. Jag kan inte vänta längre än till mars. Juuuuu... :-)

image185

8 månader kvar

till den stora dagen och idag börjar en ny fas i mitt liv, matmässigt och förhoppningsvis viktmässigt. Jag och en vän, Maria, börjar imorgon tillsammans med GI rivstart. Vi gör det tillsammans med gi-viktkoll så att allt går rätt till och vad duktiga vi har varit på sistone då!!! Häromkvällen gick vi en sån megalång promenad i riktigt rask takt i 1 h och 40 minuter. Jag hade dunjacka på mig och var helt genomsvettig när vi kom hem. Det var så att tröjan satt fast överallt på mig, helt dyngsur :-) Men det är ju bara bra!!!

Så imorgon, min lediga dag, så ska jag till affären. Jag har enligt GI:s sida gjort en veckomeny och nu ska det inhandlas diverse saker som jag kan äta och följa det strikta två-veckorsshemat som man börjar med. Det värsta är att inte få ha socker i kaffet. Sötningsmedel går ju bara inte, urk, så jag kör svart kaffe i två veckor istället. Jag får ju inte äta några kolhydrater alls de första två veckorna, för att avgifta kroppen lite antar jag.

Så det är mycket kött, fisk, blomkål, grönsaker, räkor, svamp, broccoli, avocado, ost, mjölk, keso och annat sådant som gäller nu.

Imorgon ska jag äta 1577 kcal fördelade på 118 g proteiner 100 g fett, 19 gram fibrer vilket tydligen, haha, blir 12 nettokolhydrater. Jag har inte fattat hälften ännu men jag vet bara att jag aldrig har testat GI för jag har tyckt att det låtit vidrigt att inte få äta kolhydrater. (för jag hade den felaktiga uppfattningen att man ALDRIG fick göra det, ingen pasta, ingen potatis, inget ris, inget bröd etc... så jag var alltså okunnig och negativ ;-)

Nu när jag pluggat in hela GI-skolan så känner jag bara, JAPP, detta ska jag klara. Jag har satt målvikt 75 kg den 1mars och det blir skittufft det är jag medveten om men med tanke på att jag MÅSTE börja prova klänningar snart så har jag inte så mycket val än att klara detta eller hur!

Imorgon blir det långpromenad igen och på torsdag simning... Ska bli såååå skönt!!! Sedan går jag ju fram och tillbaka till jobbet som är på andra sidan stan, så ofta jag kan. Det blir en lång promenad!

Nu ska jag lägga mig för sömn är ju också viktigt om kroppen ska orka förbränna :-)

natti natti... 8 månader kvar alltså, och sisådär en 15-20 kg kvar att gå ner! Det SKA GÅ... Så det så! :-)


Caketopper

Vi har nästan bestämt oss för tårtmakare nu och jag har mailat iväg en förfrågan. Nu hoppas jag ju bara att dom kan baka en bröllopstårta till vårt datum. De är väldigt uppbokade!

Iallafall så hittade jag en caketopper som påminde en hel del om oss. Något liknande ska vi ha på vår tårta. Ni som inte minns tårtan jag valt så ser den ut så här i antingen rosa eller vitt, flera våningar med pärlband mellan våningarna, vitt pärlband för rosa tårta och rosa pärlband för vit tårta. Vi får se :-) (observera att den ska vara UTAN rosetten) ;-)

image111

Till och med färgtemat  på denna caketopper är rätt, hihi...

image184

Skönhet

kommer inifrån, ja visst, men man kan ju även bättra på den utifrån...

Nu har jag, tack vare en återfunnen vän, fått chansen att prova på dessa produkter, som jag egentligen hade tänkt köpa, men som jag inte riktigt hade råd att chansa på (för man vet ju aldrig om de är bra) helt gratis...

Tack snälla Maria! :-)

Provade ikväll och oooojjsan så REN jag blev i ansiktet och visst pirrade det lite i skinnet pga AHA-syrorna men det är ju normalt. Krämen bara försvann in i huden och jag kände hur syrorna arbetade i huden minst en halvtimme efter att jag hade smort in mig.

Huden är såååå len och porerna ser synbart renare ut! Är det inte fantastiskt :-)

Det absolut enda som är lite trist är att jag inte kan sola solarium när jag använder dem, för huden blir känsligare för sol utav produkterna pga AHA-syrorna. Men jag tänker att jag får varva lite... Använda produkterna ett tag, sola ett tag, sedan använda produkterna igen, för när jag gifter mig så vill jag ju både ha vacker OCH solbränd hy!! :-)

Det måste väl gå att ordna! :-)


 image183  image182


BRÖLLOPSRESAN

kommer med all sannolikhet att gå till två utav Karibiens underbara öar. Vi kommer att dela upp resan mellan de två öar som vi har varit mest inne på hela tiden. Om det blir som jag tänker just nu så kommer vi att börja vår resa med 7 dagar på Barbados.

På Barbados har vi tänkt oss att utforska ön med bil några dagar. Vi vill bland annat prova på en hel mängd olika vita sandstränder, den ena vackrare än den andra, vi vill besöka kulturella landmärken, se naturfenomen som de häftiga grottorna i norr och vi vill även prova på att bada på Östra sidan där Atlantens vattten piskar in mot öns lite kargare landskap. En tripp till ett av sockerrörsplantagen på ön och självklart besöka ett av de många romdestillerierna och provsmaka lite rom är ju ett måste :-) 

Sedan vill vi såklart shoppa lite (det är ju skattefritt, hehe) uppleva huvudstaden Bridgetown och någon dag har vi tänkt oss ett litet äventyr som att snorkla i havet eller simma med sköldpaddor eller nåt. Annars vill vi mest bara slappa, upptäcka, äta gott, vi ska på fredagen se till att vi får uppleva Barbados friday fish fry där man tillagar allt som har med havets läckerheter att göra, bada, sola, dricka goda drinkar och såklart njuta av varandra... :-)

Detta är hotellet: Det här hotellet är inte alls lika fint som det vi ska bo på på StLucia, det är lite tråkigare, mindre romantiskt, lägre standard på rummen men här har vi ett enormt poollandskap med poolbar, vilket är rätt så trevligt och vi tänker ju inte befinna oss på hotellet speciellt mycket när vi befinner oss på Barbados.

image154

image155

image156

image158

image159

image160

image161

image162

image163

På St Lucia har vi tänkt oss att ha en mer relaxed semester, tror jag ;-) inte flänga runt lika mycket utan verkligen slappa. Där kommer vi bo på en resort som består av små cottages med egen terass med hängmatta och egen liten plunge-pool. Dock har vi även på St Lucia tänkt att upptäcka en del. Vi ska bland annat ta en av de guidade djungelturerna en dag, man vandrar i djungeln, badar i vattenfall osv och sedan är det ju ett måste att åka till the-drive-through-volcano. Vi ska även bekanta oss med huvudstaden Castries och dess marknad som ska vara en härlig upplevelse. Jag vill gärna besöka Marigot Bay där min barndoms favoritfilm Dr.Dolittle med Rex Harrington spelades in. Sedan vill jag även här på St.Lucia bada vid en mängd olika stränder och åka katamaran.

St Lucias stränder är ju inte kritvita som de på Barbados utan är antingen lite sandgula eller grå-svarta. Vattnet är dock helt klart och lika turkost som på Barbados.

Det ska bli roligt att få se två så olika öar. Barbados är ju lite kargare och med de vita stränderna medan St Lucia är en frodig djungelö. De majestätiska Pitons är så vackra och jag kan bara drömma om hur det är att se dem i verkligheten. :-)

Här kommer vi att bo:

image165

image166

image167

image168

image169

image170

image171

image174

image176

Alla stugor har sin egen utomhusdusch:

image173

och egen liten pool på verandan:

image177

som kan se lite olika ut:

image178

image179

Jag tror att jag kan vänja mig vid utsikten... Vad tror ni? :-) En av the Pitons... såååå vackra!

image180


EUFORISK

Detta ord beskriver bäst mitt tillstånd just nu!!!

Idag har vi varit på banken och pratat med vår banktjänstekvinna. Vi har kollat hur lånen ska läggas och hur det ser ut på den ekonomiska fronten nu efter lägenhetsförsäljningen och hur mycket vi måste lägga in för att slippa topplån på nya radhuset och så vidare. När allt var färdiguträknat och alla kostnader som mäklararvode på 45.000 (läskigt) var bortdraget så ser det ut så hade vi betydligt mer än vi trodde över till vårt bröllop :-)

VI HAR 190.000 KR TILL VÅRT FÖRFOGANDE!!!

Vi tänker inte använda allt till bröllopet utan bestämde oss för att avsätta 175.000 och för dessa ska vi även köpa lite nya möbler nu till nya huset, köpa persienner, badkar, diskmaskin och betala av lite skulder.

Vi har satt en maxgräns för bröllopet på 100.000 kr och nu HAR vi dessa pengar! Det känns så otroligt befriande och underbart att jag vill gråta. Vi kommer att få vårt bröllop precis så som vi vill ha det. Vilken känsla...

Måste pausa, sedan ska jag berätta om vår bröllopsresa för nu har jag varit i kontakt med researrangörer och kan med 99%-ig säkerhet berätta hur vår bröllopsresa kommer att se ut!

OT

Detta hör ju inte alls hit, men jag måste ändå visa mina fina födelsedagsberlocker :-)

Alla ni som känner mig vet ju hur barnsligt förtjust jag är i mitt PANDORA-halsband och alla underbara berlocker som finns att köpa till det och nu har jag fått tre till. De är såååå fina.

Dessutom ska jag i veckan köpa den berlock som Daniel letade efter i alla guldbutiker runt om i stan men som inte fanns. Den kommer till en av butikerna i veckan och DÅ ska jag slå till :-).

Här kommer en bild på mitt halsband IDAG:

image148

Dessa är alltså NYA:

image149
image150
image151
Och här är en bild på den som jag SKA köpa i veckan ifrån min älskade, haha...

image152
Och denna önskar jag mig sedan i JULKLAPP (hint hint hint darling ;-)

image153
Åh så många fina det finns *suckar*

Återblick

När jag blickar bakåt i bloggen så inser jag att jag skrev mitt första inlägg för snart tio månader sedan och att vi har varit förlovade i 10 månader och 11 dagar idag! Med tanke på att Daniels frieri ägde rum den 29 juli 2003 så är det ju ingen imponerande lång tid, men det känns som att dessa månader har flugit förbi...

Blev bara nostalgisk för en stund och var TVUNGEN att dela med mig ;-)


Varför så viktigt?

Varför är det här med UTSEENDE så jä..la viktigt?  Varför är man aldrig nöjd! Jag får en chock!

Jag menar det verkligen bokstavligt. En riktigt jä..la chock när jag ser mig själv på fotografier. I lördagskväll, visserligen efter två portioner oxfilé, klyftpotatis och madeirasås och en maffig fransk chokladtårta till dessert (födelsedagsmiddag, jag är numera 33 år gammal) så tog jag ett kort på mig själv i spegeln i badrummet, enbart för att kolla av HUR jag egentligen ser ut! För att se sig själv i spegeln är verkligen inte samma sak som att se sig själv på kort!

Vilket slag i magen! Jag blir så gråtfärdig. Det som nästan är värst, ärligt talat, (förutom mina lovehandles som skulle räcka för ungefär fyra karlar att hålla i när åskan går) och som gör mig ungefär 10 cm bredare än jag är om överkroppen är fettet på utsidan av mina armar. Det gör mig så enormt mkt större än jag egentligen är och det är typ på armarna de sista fem kilona jag gick upp, har satt sig. I ansiktet och på armarna! Hemska ställen faktiskt!

Någon som vet några braiga övningar man kan göra för att träna armarna utan att dom blir biffiga??? Just nu är jag på en platå som inte vet några gränser. Jag är duktig, jag rör mig mer än jag brukar, sprang till och med häromdagen WOW :-) men ändå står det HELT still och oj så svårt det är för mig att inte tappa sugen då.

Det enda som ger mig kämparglöd är att jag vet att det faktiskt om bara några månader verkligen ÄR dags att börja prova brudklänningar!!! Då MÅSTE jag väga minst 10 kg mindre än nu!

Hjäääälp, ge mig alla era tips, hur tränar jag magen bäst, armarna, låren, rumpan, hur f...n höjer jag ämnesomsättningen, hur motionerar jag effektivast, hur äter jag bäst. Alla tips!

Från och med nu ska jag varje månad lägga in en bild på mig själv här i bloggen för att se om det är någon skillnad. Jag börjar således idag. Här är den... Nu finns det ingen återvändo! Jag MÅSTE ju helt enkelt få sätta in en "smalare, mindre" bild nästa månad!!!
image147


Fortsättning SAVE-THE-DATE-korten...

Nu blir det ju istället julkort utav save-the-date-korten :-) Svart, rosametallic och silver blir det!

Så här kommer dom att se ut...

image145

image146