Ring igen

Nu tror jag att jag vet hur den ska se ut... Min ring!

Jag såg den i en plötslig vision. Finns inget liknande att hitta, inte exakt så som jag vill. Jag får gå till en guldsmed och få den gjord men åååhhh. Om den blir som i mitt huvud så kommer den att bli ofantligt vacker. Den är perfekt :)

Jag tänker inte ens börja beskriva den. Någonting får man ha hemligt, hihi :)

Det är inte så mycket annat jag har lyckats hålla hemligt än så länge, eller hur. Jag har inte så höga förhoppningar om att lyckas med detta heller men jag ska suga på den här karamellen på egen hand, ett tag iallafall.

Material

Idag kom min underbara stämpel på posten. Testade den och det blev sååååå snyggt! Helt perfekt är den och jag är vrålnöjd :)

Inte nog med detta. Vi var på panduro outlet med jobbet. Där lyckades jag fynda något otroligt. Köpte en pappersskärare för korten, vellum med pärlemorskimrande yta för inlagorna, en menystämpel till menyerna och ytterligare tre stämplar för i princip INGENTING. Fantastiskt :)

Är så kuuuul :)

Vigselringen

Nu kommer ni nog tro att jag har blivit galen och det kan ni ju till viss del ha rätt i :o) men jag känner att den underbara vigselringen som jag tycker är såååå snygg (den som är här ovan i själva bloggen) blir för bred på mitt finger då den är hela 6 mm bred. Man skulle kunna göra den smalare men då är det inte längre lika snyggt med stenarna då de blir färre. Ser nästan bara töntigt ut. Min förlovningsring är ju 5 mm och ser likadan ut förutom att den ej har några stenar så de hade ju passat ihop men det blir 11 mm ring på mina nätta små fingrar! Det är kanske inte så snyggt??

Så nu funderar jag på om jag istället inte vill ha en riktigt smal ring med många stenar istället...

Har tre varianter här:

1. Signo B068, den liggande, i vitguld
image134

2. Signo B069, den i vitguld
image135
3. Signo 63, den i vitguld, fast jag hade gjort denna smalare, då den är ganska bred.

image136

Vilken tror ni hade varit snyggast till våra förlovningsringar??? De ser ut så här, för dem som ej har sett dem

VÅRA FÖRLOVNINGSRINGAR:
image137


Smycken

Det här har nästan varit det svåraste! Jag har inte hittat någonting jag har gillat men nu fick jag ett tips på en hemsida från en tjej på Bröllopstorget! Tackar så hemskt mycket :o) www.glamor.se

Så nu kan jag lägga ut ett par bilder på smycken som jag faktiskt på fullaste allvar gillar och skulle vilja ha och som dessutom skulle passa tiaran (vilken jag än väljer av de tre ni kan se i tidigare inlägg).

image130image131image132

Vilket av de tre gillar ni bäst? Själv är jag omåttligt förtjust i priserna! Under 200 kr och det är ju helt fantastiskt!

Hjälp mig med stämpeln

Jag letar fortfarande. Jag hittar den ingenstans! Om någon känner till var den finns. Snälla skriv en kommentar och berätta. Jag skulle bli så tacksam... :o)

image129

Menyn

                                                     image127                                                         

Vi har börjat tänka om angående buffén. Hur god och underbar den än låter så får vi inse att med rundabord-dukningen vi vill ha så kommer det bli trångt i festsalen, trots dess storlek. Vi kommer att behöva ca 11 bord med 8 personer på varje bord och det skulle minst behövas två buffébord.

Jag tror ju att det vore mer uppsluppen stämning med en buffé, men om källarmästaren anser att det inte fungerar så blir det trerätters (eller rättare sagt tvårätters för vi tänker isåfall skippa efterätten och ha bröllopstårtan som efterrätt.)

De alternativ vi velar mellan nu är:

Förrätt:

Vinägrettbakad fjordlax med spenat och krassecrudité

Skaldjursbakelse med tomat och selleripickles

Ceviche (citronmarinerad skaldjurssallad) på pilgrimsmussla och ishavsräkor. Ruccolareduktion

Jordärtkockssoppa med sikrom och ärtskott


Huvudrätt:

Mjukstekt kalvrygg med sparris och fänkålssauté. Bakad sparris och Bjärepotatis

Helstekt oxfilé med tryffelsky och örtbakade primörer

Stekt ankbröst med citrusglaserade brytsockerärtor, babyspenat och rödvinssky

Lammrygg med rosmarin, pärllök, morot och timjan. Citronglaserad Bjärepotatis


Där finns underbara fiskalternativ till huvudrätten men där tar vi bort fisk då vi vet att det finns många som ratar fisk totalt. Vi har även en del vegetarianer som kommer att få annat alternativ vid middagen (såklart) :o)

Vilka alternativ röstar ni på? Vi ÄLSKAR lamm men är lite skeptiska till det också då det finns en hel del människor som faktiskt inte gillar det (bland andra min syster).

Jag tror vi lutar mot oxfilén eller kalvryggen, men förrätten har jag ingen aning om. Säg vad ni tycker! Vad låter godast, vad hade ni själva helst blivit bjudna på?


                                                    image125

Cellofan

kommer jag att använda när jag gör våra små gästgåvor. Det behöver ju inte alls vara något speciellt eller kostsamt.  Jag kommer att lägga i lite dragerade godisbitar i vitt och rosa, knyta om med ett rosa organzaband och lägga på varje gästs plats. Tror det blir bra. Ger en extra liten touch utan att ruinera oss (ytterligare) ;o)

image121

Månadens favorit

Ja, sedan ett bra tag tillbaka så är faktiskt den här klänningen min favorit :) Den är ganska lik en annan klänning som heter Dion, men som har glitter i en rand ner på klänningen, vilket jag inte är säker på att jag gillar. Visst är den vacker. Just det där draperade är rätt så bra att ha över magen oxå, för att dölja magens form lite grann. Visst jag ska ha korsett så hur fet jag än är så kommer ju magen få sjysst form men ändå. Jag gillar det!

Vad tycker ni?

image120

Skönhet - Primer

Ja, då har jag skaffat mig en primer!! Jag vet inte riktigt varför??? Jag som inte ens använder foundation eller puder eller nåt sånt... Så jag får väl skaffa det oxå ;)

Det är farligt att hänga inne på vissa trådar på bröllopstorget. Där finns en tråd som heter makeupaholics och där har jag kikat runt i över ett år och jag ÄLSKAR att läsa det som skrivs. Det kliar i fingrarna efter alla produkter jag vill ha. Men en primer känner jag att jag måste skaffa nu när man börjar bli lite till åren och har lite fina linjer här och där, hehe...

En sån här blev det. Så nu vill jag hemskt gärna ha alla era tips på foundations och puder och allt annat som gör huden sådär slät, matt, skimrande och fin. Jag vet att jag även vill ha BE:s mineral veil, men foundation och puder??? Ingen aning? Concealer har jag tänkt mig MAC:s. Åsikter, please... :o)

Min huds underton går åt det gyllne/gula hållet medan övertonen är åt det röda hållet, jag har grönaktiga vener på undersidan av armarna, är brunett (hennafärgad) med gröna ögon, är rätt blek vintertid men blir lätt brun och bränner mig inte i solen. Jag passar bäst i silver eller vitguld men kan klä mig i både murriga höstfärger och starka färger som turkost, cerise och julrött osv. Kanske är jag neutral för jag borde ju passa bäst i rött guld och jordfärger eller???

image119

Inlaga

Så här vill jag ha det inuti inbjudningskorten... Ett vellumpapper, transparent som sitter fast m ett snyggt hjärtaclip, typ... :)  Jag ska alltså inte ha ett sånt här kort utan ett sånt som man öppnar. Vellumpappret ska sitta på högra sidan inuti kortet och jag kommer nog inte ha någon mönstrad bakgrund, utan bara gräddvitt kort med stämpel utanpå och ett rosa organzaband som försluter kortet, hmm nåt sånt iallafall ;o)

image118

Tiara

Jag har hittat en som jag tycker är rätt så fin (säkert bara för att den glittrar så skönt) *fnissar*. Om ni ej minns hur jag ska ha håret så får ni gå tillbaka i bloggen. Kolla under januari 2007. Jag vill ju ha en sådan tiara som sitter framför själva håruppsättningen. Tror att denna skulle kunna bli fin. Tidigare har jag varit inne på en sådan tiara med två rader av pärlor och inget glitter alls. Lägger in en bild på två sådana också. Hmm nu när jag ser dem tillsammans tycker jag nästan att den översta är finast. Kan dock tänka mig att den nedersta glittrar vackrast :)

 Vad tycker ni?


image113


image116

image117


Tårta

image111

Jag tror att jag har bestämt mig för smaker på bröllopstårtan, men tårtprovsmakningen återstår ju (en bra bit längre fram i tiden ;o)

Så som jag tänker mig nu så blir det iallafall mörk chokladbotten, creamcheese-fyllning med ett övre lager hallonmousse eller passionsfruktmousse. Tårtan ska såklart gå i färgtemat vitt och rosa som allt annat och jag antar att det blir ett sugarpasteöverdrag. Är inte alls säker på hur den ska se ut men den här är väl ganska fin?

Jag vill ha den i flera våningar, hjärtformad, vit eller rosa, med rader av pärlor mellan våningarna (om ni förstår hur jag menar, ev då rosa pärlor på en vit tårta och vita pärlor på en rosa tårta) och istället för en rosett ovanpå vill jag ha två vita lijor eller callor i sugerpaste ovanpå en rosa tårta eller två ljusrosa callor eller liljor ovanpå en vit tårta. 

Och så ett brudpar på toppen såklart :)


Bröllopsresa

Det är så otroligt svårt! Jag lutar mer och mer till det vi sa från början, nämligen Barbados! Efter att ha varit så inne på St:Lucia så har jag ändrat mig igen. Jag vill verkligen ha den där kritvita sanden och det helt turkosa havet. St:Lucias sand är brun eller svart, inte samma sak ;o) Fånigt kanske men jag kräver den vita sanden.

Efter att ha tittat på olika hotell och resorts LÄNGE så känner jag ganska mycket positiva känslor för en allinclusive, ganska lyxig resort som heter Almond Beach Club & Spa. Så här ser det ut:

Man har tillgång till alla faciliteterna på de tre olika Almondresorterna, det går shuttlebussar hela dygnet nästan mellan dem och man får äta obegränsat antal måltider på alla de tillhörande restaurangerna, alla drycker ingår och även en hel del utflykter om man vill.

Även om vi vill äta mycket inhemsk mat så känns det som en riktig lyx att inte behöva tänka på att allt man dricker, alla snacks och sådär kostar pengar. Allinclusive är något som jag fnyst åt tidigare, haha. Nu känns det enbart bekvämt och lyxigt ;o)

image109image110

Sambon vägrar

bära rosa precis som jag ju redan visste. Han tycker att det är så otäckt trendigt och inte alls "han". Så det får bli ljusgrå väst och kravett under en mörkgrå/randig frockcoat. Det blir hur fint som helst. Han kommer att vara SÅ STILIG :o)

Men när jag upplyste honom om att han åtminstone inte slipper undan den rosa blomman i rockslaget så tittar han oförstående på mig och säger. -Jag vill ha en vinröd blomma varpå jag känner hur svetten börjar bryta fram i pannan. Jag vill skrika - FÖRSTÅR DU HUR MYCKET TID JAG HAR LAGT NER PÅ ATT HITTA ALLT I VÅRT FÄRGTEMA SOM ÄR ROSA/VITT, men jag bara stirrar på honom och försöker ordna anletsdragen och låta neutral på rösten när jag säger att -vårt färgtema är ju vitt och rosa och mannen ska ju ha en blomma från kvinnans bukett i rocken, det är lixom sed och tradition. Än en gång verkar han helt oförstående och säger -Men om jag vill ha en vinröd blomma så ser det ju hur fint ut som helst och ingen kommer tänka på det.

Ångest, kallsvettningar, svårt att andas... Fattar du inte människa??? FÄRGTEMAT, FÄRGTEMAT, FÄRGTEMAT!!!

Nåväl, han ska ha en rosa blomma nu. Vilken jä...la tur för honom!

Vita liljor

En bukett med endast vita liljor. Vackert! Gillar inte alls droppformade buketter, vill absolut bara ha en rund bukett utan en massa grönt. Stilrent, enkelt och utan plotter.

image108

Morgongåva

 image104      
Jag vet vad jag hoppas på att få i morgongåva. Jag vill ha en berlock till mitt pandorahalsband. Jag vill ha den här som är på bilden. Palette tror jag att den heter. Jag kan bara inte bestämma mig för vilken färg jag vill ha. Vit, lime, rosa eller champagne. Färgtemat går ju i rosa och vitt så det vore väl lämpligast med någon av de färgerna ;o)
 
De kostar 540 kr styck om jag inte minns fel. Jag tror faktiskt att mina favoriter är den vita och den limefärgade. Men jag har lite funderingar på att faktiskt bära mitt pandorahalsband på den stora dagen och då hade det ju varit jättefint att ha tex två vita eller två rosa, ta av alla de andra berlockerna och bara ha dessa två, en på var sida om knäppet (som ju är som en berlock och sitter i mitten framtill).

Två vita vore nog vackrast :) Det kanske hade blivit helt perfekt!

Frockcoat

frack, jackett, smoking eller vanlig kostym??? Ja, det är INTE lätt. Jackett bör man ej ha på eftermiddagen, smoking anses tydligen olämpligt att ha vid bröllop (om man ser på gamla seder) och frack tycker jag är fult. Jaha, då återstår alltså frockcoat eller vanlig snyggare kostym.

Nu är det ju så att jag VERKLIGEN vill att Daniel ska ha sån där snygg väst i något lite glansigt tyg med mönster, som går i vårt färgtema, hoho... Ja, det återstår att se om jag kan få honom att krypa i den här.  Tyvärr är han SÅÅÅÅ fruktansvärt jobbig och ska hela tiden vara med och bestämma så att jag måste kompromissa om saker som rör MITT EGET BRÖLLOP ;o) Ska inte män bara luta sig tillbaka och säga -ja älskling och -javisst min kära och -jag litar helt på dig???? Det ÄR underbart att han är så delaktig och att han har smak osv men när våra åsikter går isär så skulle jag kunna slita mitt hår (eller hans, grrrrrrrrrrrrr).

Vore det inte SKITsnyggt med en mörkgrå/randig frockcoat, vit skjorta och denna väst med kravatt i LJUSROSA och en aurorakalla i rockslaget. :o)

In my dreams, suck...

image103


Riktigt rosa

Kolla denna riktigt pastelliga, och sagoprinsessiga buketten. Den är ju egentligen inte riktigt JAG men ändå tycker jag att den är så fin (skakar på huvudet åt mig själv) ;o) Jag som helt gått ifrån att ha rosor i buketten *asg*

Nä det blir inga rosor! Men visst är de vackra!

image100


Buketten igen

Antar att de få läsare jag har börjar tröttna på mitt tjat om buketten men nu har jag tänkt mig att ändå blanda callor och liljor i en ljus bukett bestående av vitt och rosa. Frågan är bara, vilken blomma ska vara vit och vilken ska vara rosa????

Ska jag ha en bukett med ljusrosa callor och vita liljor eller ska jag ha en bukett med vita callor och ljusrosa liljor??? Och om jag har en sådan bukett, ska jag blanda in nåt grönt, eller t.om kanske en annan blomsort med lite mer färg, mörkare rosa tex? Vad tycker ni????? Någon florist som har lust att hjälpa till med förslag?

Här kommer två bukettbilder, en med vita callor och en med vita liljor. Sedan några miniatyrbilder med rosa liljor och rosa callor. Suck... Hur svårt kan det vara?