Festlokal bokad

Ja, det är faktiskt sant och vet ni vad? Jag hade tur... Det var många datum i juli 2008 som redan var bokade, men vårt datum var än så länge ledigt. Det jag har gjort nu är att preliminärboka vårt datum i en vecka framöver för att hinna gå dit och titta. Ändrar jag mig sen så kostar det mig ingenting. Men sedan måste jag definitivboka festvåningen och om vi sedan av någon anledning ändrar oss så får vi betala 10% av hyran utav lokalerna.

Priset blev något förändrat dock, för just till bröllop så var man av någon anledning tvungen att boka hela festvåningen, inte bara den ena festsalen som vi hade tänkt. Så istället för 5.500 kr är vi nu uppe i 9.000. Daniel blev riktigt irriterad och ifrågasatte detta, men jag antar att det finns en anledning. Ska prata med kvinnan som sköter bokningarna och fråga varför.

Förutom att det kostar mer så är jag rätt nöjd med en sal till för i rummet där vi ska duka för mat blir det ingen golvyta kvar, så den andra salen är ju perfekt till dans och att ha musik i. Då kan man senare under kvällen, sitta och prata runt borden utan att behöva överrösta varandra. Jag vet hur Daniel är med musik och det är inte alls om uppskattar att sitta och skrika åt varandra när man ska kommunicera. De som vill ösa loss till hög musik kan alltså bege sig till andra rummet. Mellan dessa rum är salongen med baren i, så det känns rätt perfekt tycker jag.

Ska möta kvinnan för att titta på lokalen och få lite mer info, på måndag kl.14.30. Kan inte bärga mig, hihi... Åh vad kul det ska bli...

Ska börja prova lite smink av finare märken för att se vad jag vill ha för smink till bröllopet. Min mascara som länge varit slut nu, ska ersättas med en Diormascara. Så det så... Funderar mellan Diorshow unlimited eller Maximeyes. Ska fråga i butiken. Köpte lite nya rengöringsprodukter och en bra kräm häromdagen också och måste gå och sola och simma lite. Vill att kroppen ska bli fastare. Nu när jag går ner i vikt så känner jag ju hur jag blir lite slapp i hullet om man säger så ;o)

Ska klippa mig också för mitt hår ser ut som fasen med luggen på utväxt och uppsatt med klämmor jämt. Det måste finnas nåt bättre sätt så att jag kan se relativt normal ut.

Det skumma med min vikt är att jag inte har gått ner ett hekto enligt vågen. Men jag känner det i alla kläder, jag känner det i kroppen, min förlovningsring är nu en HEL storlek för stor.

Var inne och mätte ring och finger i en guldbutik igår och ringen är 17 men fingret är 16. Det skulle kosta 700 kr att förminska den. Bläää...

Som tur var, var Daniels syster Maria med mig, hon såg lite snyggt till att vi kunde backa ut ur butiken (jag har inga 700 kr att lägga just nu) och gå därifrån. Det blir att gå utan ring tills vi har pengar nån gång. När nu det kan tänkas bli.

Ikväll när jag var uppe i affären så satt där en kassörska som jag brukar prata rätt mycket med, hon är rolig, yngre än jag ;o) haha... och hon gick ut till mig och lyfte upp min arm för att titta på mig och sa -men shit, du måste ha gått ner massor sen jag såg dig sist.

Alltså det har jag nog inte (gått ner massor alltså, för enligt vågen så står det stilla) men jag ser definitivt mindre fet ut, även om jag inte kan fatta hur hon kunde se det genom min jacka! Nåja, det är roligt när någon faktiskt SER det. Nu blev jag ju peppad. Hade tänkt köpa något litet gott till kvällen men struntade i det tack vare henne. 

Jag måste leta upp min bikini så jag kan gå och simma. Jag längtar verkligen nu. Man kan ju gömma sig i en handduk ända tills man dyker i. Det jag fasar för är själva duschmomentet, men man kan göra det snabbt och hoppas på att få vara relativt ensam i duscharna. Det finns ju faktiskt andra som också är överviktiga. Jag är nog lite löjligare än många andra.



 

Lite ledsen

för min klänning är för dyr för vår budget. Eller rättare sagt, den är helt enkelt för dyr oavsett om det är min mamma eller vi som ska betala den. Sedan är det väl rätt dumt att köpa en klänning innan jag vet hur mycket jag kommer att hinna gå ner i vikt. Sedan kan man ju faktiskt, på 1,5 år, hinna ändra smak lite grann.

Fick bilder idag, från butiken, på klänningen, men även beskedet att det nedsatta priset enbart gällde klänningen i strl 38 och jag vill ha 42. Då kostar den drygt 10.000. Hon erbjöd mig 20% rabatt men trots det så blir det för dyrt. 8.000 för en klänning är saftigt och man använder den bara en gång.

Men det var ju MIN klänning. Jag ville ju så gärna ha den. Snyftar lite... Men det finns säkert någo mening med det??? Eller....
 


Beslutsångest

är precis vad jag har nu!!!

Klänningen, ni vet, DRÖMKLÄNNINGEN, den som jag hade gett upp om för att den kostade 11.000 kr, vilket är på tok för mkt för en brudklänning, hur vacker den än är, är nu prissänkt till 5.500 kr, dvs till och med lägre än vad jag har satt på min budget.

Men nu är ju grejen den att jag är några storlekar större än jag planerar vara på mitt bröllop och jag har ju i ärlighetens namn inte en susning om hur mycket jag kommer att hinna gå ner, eller hur stort midjemått jag kommer att ha!

Så hur gör man???

Jag har idag strl 44-46 och vill gå ner till 38-40 som jag brukade ha. Dock upplever jag att storlekarna har blivit mindre (ja alltså, det ÄR faktiskt sant ;o) och jag kan ju inte vara säker på att lyckas gå ner så mycket.

Frågan är alltså, ska jag beställa klänningen i strl 42, vilket jag ABSOLUT måste och ska gå ner till (annars gifter jag mig inte) och sedan gå och låta sy in den ifall den är för stor när det börjar närma sig bröllopsdagen?

Jag vill verkligen ha denna klänning, men 5.500 kr är mycket pengar (även om det är min mamma som ska betala).

Jag tror att jag ska maila stället som säljer den och fråga vilka mått den är, alltså midjemått och bystmått osv i olika storlekar och fråga om just denna klänning är förhållandevis stor eller liten i sina storleksangivelser, det är ju så olika.

Usch så kluven jag känner mig... En del av mig vill få brudklänningen uppsydd precis som jag vill ha den, men en annan del av mig vill ha JUST DENNA KLÄNNING. Så vad gör man???

Alla åsikter är mer än välkomna! Lägger in en liten miniatyrbild på klänningen trots att den finns längre ner i bloggen. (Observera att det som är rum-pink på den klänningen, ska vara vitt, precis som på den stora bilden).

Natti natti

Anja

Överdelen i närbild     

Diamanter

Diamanter


Jag har kommit på hur jag ska få min ring som jag vill ha den och dessutom billigare. Det går att köpa briljantslipade diamanter av olika kvalitet på nätet. Även om jag väljer den godaste kvaliteten så kommer det bara att kosta högst 1500 kr för diamanterna.

Sedan har jag hittat en guldsmed som gör vackra ringar, och som är billig. Lämnar man in diamanterna till honom så sätter han dem i en vitguldsring precis så som jag vill ha det. (Se bilden längst upp på sidan).

Istället för att betala 11.000 för min ring, betalar jag kanske halva det priset. Det känns som ett kap!

Vi kan alltså dra ca 12 000 från budgeten nu. Gött!!!

Min mamma rockar fett

I onsdags tog jag socionomexamen (en liten parentes i min bröllopsblogg) och min mamma som var med på avslutningen i skolan sa till mig och Daniel när vi satt i bilen, att hon vill betala min brudklänning.

Wow... Det hade jag verkligen inte väntat mig! Dessutom ska hon fråga sin väninna som är en gudinna på att sy, som förr sydde brudklänningar och som jobbar på en teater och syr alla scenkläder, om hon vill sy min klänning.

Detta betyder att jag kommer att få den PRECIS som jag vill ha den... Nu kan jag sluta leta efter en klänning som är perfekt, för den finns ju ej, och istället försöka ta fram bilden jag har i mitt huvud, leta olika bilder som jag kan visa henne, så att hon kan få en förståelse för vad det är jag vill ha och sammanfoga det till en ljuvlig drömklänning.

Det är ju inte lönt att börja med den nu, men när jag gått ner 15 kilo till så kan man ju börja titta på hur den skulle kunna sitta på mig.

Jag har gått ner fyra kilo sedan den 4 januari och det känns som en bra början.

Sedan fick jag i examenspresent utav mina föräldrar och farföräldrar ett dygn på spa i Tylösand för två personer med en behandling för mig. Vi ska spara lite och lägga till en behandling till åt mig och en åt Daniel innan vi åker dit. Men det ska bli så underbart att få komma iväg och slappna av och njuta. Speciellt efter den här sista tuffa terminen i skolan.

Åhhhh så fin min klänning kommer att bli, hihi...

En annan favorit

En annan favorit

Och så var det detta med stämplar, motiv på inbjudningskorten. Jag föll för ett hjärta, fin form och med pärlemoaktiga prickar, jaja, ni ser på miniatyrbilden, men jag hittar inte denna "stämpel"?? någonstans. Så nu börjar jag luta mot den här istället. Om man embossar så bör den ju bli jättefin. Den blir säkert jättefin i vilket fall som helst. Jag gillar den faktiskt!


Budgetbabbel

Har nu räknat lite på vår budget och får den till ungefär 117 000. Vi ska ju stå för allting själva. Vi har inga rika föräldrar och den traditionen, att föräldrarna (brudens) betalar, verkar dessutom ganska utdöd. I vår släkt var det brudgummens föräldrar som brukade betala tydligen, så jag är väl inget bra kap för någon man *asg*, sedan vill man ju kunna få det som man SJÄLV vill och inte rätta sig efter hur mycket pengar man känner att man har samvete att punga sina föräldrar på ;o)

Jag har räknat relativt högt på en del saker men dragit ner på det som går att dra ner på så jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den här budgeten.

Vi har sagt att vi ska spara så mycket vi kan och sedan ta lån på resten. Det anser vi att det är värt, då vi vill att dagen ska vara precis som vi vill ha den. Det är once-in-a-lifetime så ett "upplevelse"-lån är det värt. Vi hoppas kunna betala av det relativt snabbt sedan.

Förhoppingen är ju att vi då har vettig inkomst, att jag har fått ett bra jobb osv. Det är ju 1,5 år kvar så det BORDE jag väl ha fått!!!

Vi ska önska oss pengar till resan i bröllopspresent så den kostnaden halveras ju förhoppningsvis med tanke på antalet gäster. Vi blir drygt 80 stycken.

Det som suger mest är ju att stället vi ska vara på, vilket vi absolut vill, enligt kontraktet måste stå för all dryck både till maten och till festen, vilket blir svindyrt. Om vi bara hade fått stå för dryck själva så hade ju de kostnaderna sjunkit avsevärt.

Jaja, allt med att planera bröllop är underbart roligt men tänk så mycket roligare det hade varit om man inte hade behövt tänka på pengar!!!

Sedan är det en sak som vi INTE är överens om. Jag tycker att vi ska bjuda på välkomstdrink, dryck till maten (vin, öl, läsk och mineralvatten), och sedan avec till kaffe, men att gästerna sedan, när själva "brak"festen börjar, handlar själva i baren. Detta tycker Daniel är förskräckligt. "På HANS bröllop ska ingen behöva betala något själv". Jag håller med till viss del, men när det är så många personer och man är tvungen att handla drickat från en restaurang istället för från tex Tyskland ;o) då blir det alldeles för dyrt för att det ska fungera. Tyck gärna till om detta!!! Vi behöver tips, råd och åsikter.

Vår budget so far...


~Bröllopsbudget~ 

Festlokal                                 5.500
Klänning                                 6.000
Buffé                                    27.000
Drycker                                  8.000
Utsmyckning                          1.000
Ringarna                               15.000
Kostym                                  1.500
Hår/makeup                            1.500
Bröllopsresa                         40.000

Brudbukett                             1.500
frimärken till inbjudan                250

Fotograf                                1.000
inbjudningskort                      1.000
tackkort                                    500                                     
bröllopstårta                           5.000

Smycken                                1.000

Skor                                      1.000

Underkläder                             500
Vickning                                 ?

                                            117 000


Jag blir snart galen

165006-36

av att sitta och titta på bilder från Karibien och inse att det är nästan två år tills vi ska dit. Vi har bestämt oss för att ta bröllopsresan några månader efter bröllopet, i november ungefär, då man tycker att höstens regn, rusk och kyla börjar bli tröttsam och deprimerande. Vad kan passa bättre att då få åka iväg ett tag, njuta av sol, värme, vita stränder med härligt turkost vatten, underbar kreolsk mat, underbart leende, vänlig befolkning, prunkande växtlighet och inte minst av varandra, för att sedan komma hem lagom till advent!!!

Dessutom är det vid just den tiden på året som regnperioden är över och det underbara Västindien visar sig från sin bästa sida. Fast regnperioderna i Karibien är tydligen helt ok med snabbt övergående skurar, trots 30 graders värme, vilket där är året om. Suck...

Vi sitter och dreglar över alla öarna, men vi har ett STORT (i-lands)problem. VILKEN Ö SKA VI VÄLJA????

Jag har ett par favoriter bland de mer flacka, torrare öarna, nämligen Antigua, Aruba och Barbados. Sedan har jag några favoriter bland de mer tropiska, kuperade öarna, St Lucia, Grenada och Guadeloupe. Men för sjutton, det är ju helt vansinnigt. Hur ska man kunna välja när varje ö är så vacker att man tappar andan och allt bara låter så fantastiskt.

Hur vet jag vilken av öarna som är just VÅR... Sliter mitt hår, hehe... ;o)

Kolla här. Visst tappar man andan?



              

        

           

     

Nu är det dags

att ta tag i det här med vikten på allvar. Den 16:e januari ska jag börja på VV. Det känns så vansinnigt skönt att ha bestämt det.

Idag var jag på H&M och handlade kläder för ett presentkort som jag fick på julafton. Inte ett klädesplagg på hela H&M passade mig i strl 46. Deras kläder är ju inte gjorda för tjocka/breda personer. De har tydligen inte kvar B&B avdelningen. De kläder jag provade i strl var långa, men ändå smala, axelsömmarna satt närmre halsen än axeln för sjutton. Fruktansvärt. Vilken deppig kläddag!

Istället köpte jag en jättefin tunnare omlottkofta i antracitgrått och ett rött linne som båda är en storlek för smått, som morot. Räknar med att kunna ha det om åtminstone fem kilo. Det tar förhoppningsvis inte så många veckor. Längtar...

Känns faktiskt skönt att ha bestämt sig för att den här viktiminskningen får ta tid, för jag brukar ju snabbanta och då går man ju upp igen så fort man börjar äta som vanligt. Nu ska jag ändra mina vanor på ett sånt sätt att jag kan, vill och orkar bibehålla dem. Äta mindre portioner, minska på fett och socker här och där, röra på mig mer, äta oftare så att ämnesomsättningen hålls igång, ha en bra sammansättning av näringsämnena och dricka mycket vatten.

Förhoppningsvis har det den 19 juli 2008 resulterat i åtminstone 20 kilos viktnedgång. Då skulle jag vara jättenöjd. Isåfall hade jag vägt 65 kilo och det är bara nåt kilo mer än min idealvikt. Yippiiieee...

Viktsnack är väl inte så roligt men det känns ganska angeläget för mig att älta det och eftersom det är min blogg så tar jag mig friheten att skriva vad jag vill, hehe... Kolla nedan på före och efterbilderna. Tyvärr är de inte i den ordningen man skulle önska. Fetbilden är tyvärr efterbilden. Suck... Dvs efter de två sista barnen. (kolla på den bilden där jag är tjock, haha, syns det vilket bröst som är nyammat och vilket som är lite fullare ;o)

kramar

Anja

      

Interiör

Igår ringde jag till Klosterkyrkan men fick veta, precis som jag anade, att man inte kan boka kyrkan mer än ett år i förväg. Jag får ligga på telefonen tidigt på morgonen den 19 juli i år.

Däremot gick jag till kyrkan idag och försökte ta lite foton på interiören. Men det var så fruktansvärt grått och tråkigt ute och så dämpad belysning inne i kyrkan. Ta en kamera med lite klen blixt på det (batteriet, som jag trodde var fulladdat, var nästan slut och dog efter 4 foton) och du får väldigt mörka bilder. Typiskt!

Får gå dit en annan dag och ta bättre bilder.

En liten viktrapport kan väl vara på sin plats. Har sedan jul gått ner nästan tre kilo. Inte för att det syns eller märks ännu, men det kommer ju att göra det så småningom. En väldigt bra länk som man kan ha nytta av när man vill förbränna fett
http://hem.passagen.se/annaxx/branna.html

Här kommer några väldigt mörka bilder från insidan av Klosterkyrkan. Den var faktiskt väldigt mysig och stämningsfull. Känner att det nog blir bra där.predikstolen, klosterkyrkan

      


Och så håret...

Ungefär så här vill jag ha det

Här hittar jag faktiskt ingen bild som är EXAKT vad jag har tänkt mig men detta är bra nära. Jag vill ha en vacker, klassisk uppsättning. Snedbena fram, håret stramt som den blonda tjejen och en härlig uppsättning där bak med glänsande vackra lockar som den mörka tjejen på stora bilden. Funderar på pärlor eller små blommor i uppsättningen men tror ändå att jag ska låta det vara naturellt iochmed att mitt hår har en ganska vacker röd färg och är väldigt blankt i sig självt. Blir säkert finast och mest stilrent som det är.

Däremot ska jag ha en pärltiara, eller ett hårsmycke av silver och pärlor, precis framför håruppsättningen. Om jag ska ha slöja har jag inte ännu bestämt, men om jag ska ha det så ska den fästas under håruppsättningen.

    

Borgen där festen ska äga rum

Borgen där festen ska äga rum


Den här bilden gör inte borgen rättvisa alls, men här ska vi ha vår bröllopsfest. I Lilla festsalen som rymmer 150 gäster med flera meter till tak. Så vackert! Den ligger på andra våningen, de avlånga höga fönstren och de små fyrkantiga. det är biten längst till höger. Alltså hela högersidan av borgen, så man ser ut över parken och domkyrkan.

Blir nog fint! Maten från matsalarna där nere är ju så fantastiskt god att bara det kan få mig att längta ännu mer efter bröllopet, haha...

Tyvärr hittar jag inga ljusa, bra, stora bilder innifrån festsalen, så ni får hålla till godo med små pluttiga bilder. Det kommer kosta EN HEL DEL. Men å andra sidan så är maten fantastisk och otroligt nog prisvärd. Sedan slipper man tänka på dukning, förberedning, utsmyckning och städning, man har personal i åtta timmar och allt flyter utan att man själv behöver tänka på det. Jag vill kunna slappna av på min bröllopsfest!

Vi har bestämt oss för buffé tror vi. En helt fantastisk buffé med diverse läckerheter istället för trerätters. Jag tycker personligen att det är så underbart när man får plocka och smaka på många olika saker. Föredrar det framför att få en måltid uppdukad framför mig faktiskt. Känns som att det blir lite mer uppsluppet också på nåt sätt. ;o)

Vickning vet vi inte alls ännu vad det blir, men något blir det ju. Vi kommer att vara med på festen hela kvällen istället för att vara traditionella och försvinna vid tolvslaget. Jag vill inte missa något av min stora dag. Den är ju min! (vår, haha)...

Vi kommer att åka hem efteråt, för att NÄSTA förmiddag ta in på hotell, sova, slappa, njuta, bada bubbelbad, äta underbart gott, mysa och gosa och sova läääänge nästa morgon. Fast inte så länge att vi missar frukostbuffén, mums.

Känns mycket bättre än att ta in på hotell på bröllopsnatten och gå miste om en mysig kväll, ensamma på hotell och samtidigt missa halva sin egen fest tycker jag. Man får ju faktiskt lov att bestämma hur man vill ha det när man ska gifta sig. Det ska ju vara perfekt för OSS. Så vissa traditioner kommer vi inte att bry oss om. Så det så, fniss...


                            

Min tidigare storfavorit

Det är rätt underligt att jag nu, när det plötsligt är allvar, går och ändrar mig angående brudklänning. Jag har ända sedan sommaren 2003, när jag fann denna klänning, varit stensäker på att DET HÄR är min brudklänning. Jag tycker fortfarande att den är vacker (även om jag hade tänkt att ändra även denna så att den skulle ha tunna axelband och lite annorlunda topp, eventuellt mëd en söm, kant precis under brösten) fast den är inte längre MIN brudklänning. Jag undrar om jag kommer ändra mig fler gånger innan det verkligen är dags. Man blir ju lite rädd för att fixa allt för mycket FÖR tidigt! Jag litar inte på mig själv när det gäller detta, haha...


Min tidigare storfavorit

Kyrkodiskussioner

har vi haft idag och hur gärna jag än vill gifta mig i Hardeberga kyrka för den är så vansinnigt fin, så är det mer praktiskt att gifta sig mitt i stan. Kulturens kyrka kostar 3000 att hyra så den går bort. En helt onödig kostnad + att den är för liten.

Domkyrkan och Allhelgona är för stora och opersonliga (enligt mig), så kvar blir alltså Klosterkyrkan, som i mina ögon inte är tillnärmelsevis lika vacker som Hardeberga. Jag gillar vita kyrkor. Denna är röd. Men men... Det ÄR nära, det BLIR enklare för gästerna, det BLIR gångavstånd till festvåningen och den ÄR ju oxå fin, om än inte liiiika fin som min drömkyrka. Både Daniel och min väninna Jenny (toastmadame tillsammans med min ännu ovetande väninna Kristina, hehe) röstar på Klosterkyrkan och detta trots att jag vet att Hardeberga är Jennys all-time-favourite bland kyrkor.

Eftersom det kommer folk från utlandet, och från uppåt landet och många av våra vänner inte har bil pga att Lund inte är en bilstad, så efter många om och men kom vi fram till att vi kör på stadskyrkan. Jag ska ringa dit redan imorgon och se om man kan boka så här långt i förväg. Vore skönt att slippa tänka på det mer, för då ångrar jag mig säkert igen ;o)

Här kommer en bild... Säg gärna vad ni tycker.

Nu ska jag gå och lägga mig, är sååååå trött.

Kramar och natti natti/ Anja



Klosterkyrkan

                                     

Sko med låg klack

Sååå snygg sko, tycker jagSko med låg klack

Skor, tja vad ska jag säga. Jag tycker att skon till vänster är så vansinnigt snygg och åååh vad jag önskar jag kunde gå i högklackat, men face it, jag kan inte det! Jag vinglar, stapplar, går såååå konstigt, får skiiiitont i tårna, får kramp i vaderna osv osv...

Vilken tur att Daniel är ganska kort, så har jag nåt att skylla på då jag måste gå i lågklackat, typ skon till höger, suck... Med en sån där hög klack skulle jag ju nämligen bli längre än brudgummen och se, det vill jag faktiskt inte, hihi...

Svarta kallor

Svarta kallor

Jag vet inte exakt varför de kallas svarta kallor för de är ju mörkt rödlilasvarta eller hur man ska beskriva dem, men visst är de vackra. Jag var helt inne på mörkröda stora rosor från början, sedan slog jag om och ville ha vita kallor, så stilrent så vackert, men nu, tja, jag älskar det mörkröda som bryter av mot den vita klänningen och jag tycker att kallor är så otroligt vackra. Så, svarta kallor! Ja, jag tror att jag lutar åt det. (Nu alltså, så här 1,5 år innan bröllopet) *fnissar*

Den lilla bilden visar kallornas rätta färg. Den stora bilden har av någon anledning blivit väldigt ljus.

Den vackra kyrkan utanför stan

Den vackra kyrkan utanför stan

En bild till på den vackra kyrkan. Hur sjutton lägger man in flera bilder i ett och samma inlägg???
Här är en länk till ett bildspel med bilder från kyrkan, även interiör:

http://www.svenskakyrkan.se/sodra-sandby/imganfyhrdbg/bildspelhrdbrg.html

Jag tror att jag har ändrat mig

165006-5

angående kyrka. Den här kyrkan är så vacker och ligger bara någon kilometer utan för stan. Jag kan nog se oss vandra uppför den här altargången den 19 juli 2008.

Glad!!! Nästan säker tror jag, men just det där att vara I STAN är en faktor som jag ändå måste tänka på lite till. Det vore ju så mycket enklare.

Min vigselring

Min vigselring
Här är den! Min DRÖMRING... Visst är den vacker?

Min brudklänning

Min brudklänning



Det här är brudklänningen, där jag vill göra vissa ändringar... Nederdelen ska se ut ungefär så här!
Och där ska alltså inte vara något aprikost på den, utan den ska vara helt vit (trots att jag har tre barn, hehe)

165006-10

Detta är mina planer...

så här långt. Visar här upp klänningen, som jag vill göra vissa ändringar på. Den ska tex inte vara aprikos upptill utan helt vit, något diskretare överdel, mindre pärlor och sådär, lite mindre broderier. Själva kjolen ska inte, som här vara i enbart siden, utan ska ha ett flortunt lager organza över sig, med diskreta pärlbroderier eller nån form av "spets"mönster. Ja, jag är trött och har lite svårt att beskriva vad jag menar, hihi...

Sedan ringen... den är klockren och passar ju perfekt till förlovningsringen...

Sedan festen, den ska vi ha i en stor borg som ligger mitt i stan där vi bor och kyrka har vi inte riktigt bestämt. Vi lutar åt en fantastisk buffé som de har där, istället för trerätters. Buffén låter helt fantastisk och är för mig fem gånger mer lockande än en vanlig middagsmeny.

Kyrkan vet jag inte riktigt, men jag tror att jag har bestämt mig. En av de kyrkor jag vill ha ligger 3 km utanför stan, medan det kanske vore bättre att gifta sig mitt i stan. Här finns ju så många fina kyrkor. Men det måste ju vara den RÄTTA kyrkan.

Tårta vill jag ha något med mörk chokladmousse och passionsfrukt och vit choklad. Vi får se vi får se, fniss... Många våningar ska den vara iallafall... Den ska lixom smälta i munnen och få en att vilja blunda och bara uppleva smaksensationerna. Maten och tårtan är ju egentligen det viktigaste. Och goda viner förstås...

Daniel vill ha ett band som är från Belgien, som han har mailat men det skulle bli alldeles för dyrt. Jag kan helt klart klara mig utan band. Det känns inte jätteviktigt för mig faktiskt. Men det är ju hans bröllop också, hihi...

Sedan det här med Västindien. Suck... Ja, jag sitter och dreglar på västindienspecialistens hemsida och tittar på alla de olika öarna och dreglar över de vita stränderna... Kan det verkligen se ut sådär på riktigt? Jo, min väninna Jill som har varit där säger att det faktiskt gör det, att det till och med är ännu vackrare. Hon tappade andan första gången hon kom ner på stranden.

Måtte jag inte ändra mig i några avseenden, fniss... För just nu så är det ju preciiiis så här jag vill ha det.

Det är alltså verklighet...

165006-8

Vi ska gifta oss!!! Wow...

Den 19 juli 2008 blir jag fru G. Låter något overkligt men så är det! Just nu planerar jag hej vilt, storslaget och drömmande. Kanske blir vi tvungna att ändra massor och skära ner på allt möjligt, men än så länge är det så lång tid kvar att jag kan drömma mig bort och se framför mig ett underbart, vackert sommarbröllop och en storslagen middag i en pampig balsal med alla 90 gäster som vi hittills skrivit upp. En fest som varar hela natten och en bröllopsresa till Västindien.

Och jag... Jag är självklart smal, vältränad och solbränd, superfin i min underbara klänning som sitter perfekt och håret vackert uppsatt i härliga lockar baktill på huvudet med en pärltiara framför uppsättningen. Ringen, ja, den är i vitt guld och diamanter och är bara sååååå vacker.

Suck!!!

Men ack...

Vi är luspanka, måste spara massor och kommer troligen få ta banklån för att finansiera det hela. Det är det dock värt. Jag väger 23 kilo för mycket och har sedan den 1januari kämpat med dessa. Hittills har jag tappat 2 kilo och den här gången ska jag gå ner alla gamla graviditetskilon sedan jag väntade tvåan och trean.

Men som sagt, i min drömmar är allting perfekt och jag har faktiskt 1,5 år på mig. Om jag går ner 1,5 kg i månaden ända fram till bröllopsdagen så klarar jag ju det. Vad är problemet lixom. Hahahahaha... Har iallafall gjort allt för att minimera riskerna för mitt eviga jojo-bantande. Den här gången är det inget extremt uteslutande av socker eller fett eller andra underligheter, utan bara ett sunt tänkande att minska på fett och socker och röra mig mer. Det är vad som håller i längden.

Det kommer bli mycket viktsnack här inne, men även en massa babbel om klänningar, buketter, smycken, menyer, vett och etikett, traditioner, kyrkor, bröllopsresa och inbjudningskort osv osv osv i all oändlighet..

Säkert en urtråkig blogg för den som inte själv är i giftastankar. Men den här bloggen har jag egentligen bara för mig själv. För att kunna se tillbaka på alla mina tankar och se hur min smak och mina planer och förhoppningsvis min vikt förändras under dessa 18 månader som är kvar tills jag blir fru åt min man.

Undrar om någon ens kommer hitta hit... Det återstår att se!

kramar

Anja

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!