Blivande makens outfit








Coursage kommer att bestå utav en vit orkidée, en liten rosa ros och något limegrönt, in virat i silvertråd typ :-)

Sönernas outfit






Dotterns outfit









Hon kommer att ha en liten minibukett som ser ut så här:

Naket finger

Jag har lämnat in förlovningsringen för upputsning och fingret är SÅ NAKET! Vid flera tillfällen under dagen har jag blivit helt kall, och trott att jag har tappat ringen, bara för några sekunder, innan jag har kommit på att jag lämnat in den.

Sanslöst hur man kan vänja sig vid saker, jag som aldrig gillat att ha ringar på fingrarna. Nu vill jag inget hellre än att ha den tillbaka, men jag ska ju ej använda den förrän på bröllopsdagen, så att den glänser sådär fint!

Shit alltså!

Undrar om jag kommer att vänja mig lika snabbt vid blinget på min underbara vigselring. Hoppas inte!

Jag vill ju bli lika till mig av förnöjelse varje gång jag tittar ner på handen, hihi...

Placeringskorten

blir så här...

Vet inte om jag ska korta av den övre delen av det rosa lite, så att det blir lika mycket rosa papper både över och under själva namnet. Vad tycker ni?

Det rosa pappret är ganska tjockt, har rutig och skimrande/lite glittrig struktur medan det ivoryfärgade pappret har slät struktur och pärlemoskimmer. Typsnittet älskar jag. Det heter LainieDaySH. Supersnyggt!


Bordsdekorationer

Nu har jag bestämt mig...

Vita flytljus är fixade, undandlagda på Åhléns tack vare en gammal bekant (som även hon hänger på Bröllopstorget) och dessa skålar ska inhandlas på IKEA. Åtta stycken.

De ska fyllas med vatten, ljusen ska flyta där tillsammans med vita orkidéer och cerisa germini och ev limegröna rosor eller limegröna krysantemer. Det blir enkelt och vackert.


 



Så här, fast med blommorna och glasskålen ovan :-)

Festprogrammen

är nästan klara nu... NIO stycken till har jag att göra.

Igår var min väninna Anna hos mig och hjälpte mig att klipp- och klistra. Mina vänner är nog de bästa i världen, som de ställer upp och hjälper till och erbjuder sig att fixa och dona med allt jag önskar :-)

Jag är verkligen så otroligt tacksam att jag har er :-)

Titta så fina de blev... Inlagorna ska sedan knytas in med silversnöre som på den nedre bilden:





RINGEN ÄR HÄR

Ni som följt bloggen vet hur nojjig jag var över ringen, att jag inte skulle få byta den. Det var ju så att jag knappt vågade ta tag i det, men åååhhh nu har den nya kommit och THIS IS THE ONE. Så fin den är... 14 underbara diamanter som glittrar på fingret. Måste lämna in förlovningsringen på upputsning nu, den ser ju så skamfilad ut bredvid den nya, fina, glittriga :-) Meningen är väl att båda ringarna ska se nya ut, eller... som att man förlovat OCH gift sig på samma dag, hihi...

Erkänner att jag, när jag hämtat vigselringen, hade den på mig hela vägen hem, med resultat att jag inte kunde hålla ögonen på vägen utan snubblade och höll på att ramla omkull, men återfick som tur var, fotfästet igen. Ryser när jag tänker på det...

Ringen kunde ju ha repats! ;-)

KOLLA...




Bröllopsbubblor

Så här stora är de små söta bubbelflaskorna som ska delas ut till var och en i kyrkan...




Bordsplaceringstavla

påbörjad... Alla namnlappar ska sättas på lite snyggt och borden ska döpas. Men mer avancerad än så hade jag inte tänkt mig. Blir för mycket jobb :-)

Hittills ser den ut så här:




Checklistan

Vad är det kvar att göra nu...

Gör en liten checklista här i bloggen:

* Sola, två ggr i veckan fram till stora dagen
* Fotvård
* Lämna in förlovningsringen för upputsning
* Tala m prästen den 26 juni
* Gå ner ca 8-10 kg
* Manikyr (dagen innan)
* Klippning, färgning och slingning av håret
* Bestämma och inhandla saker t bordsdekorationer
* Göra vigselhäften
* Göra färdigt festprogrammen
* Tala med feststället om diverse saker som borden, musiken, tillträde etc
* Köpa underkläder (bh:n avklarad)
* Göra placeringskorten
* Fixa iordning presentlådan (endast presenter i kuvertstorlek ju ;-))
* Bordsplaceringstavlan ska göras klar
* Köpa väst och plastrong till daniel och slipsar/plastronger till pojkarna
* Göra favors till gästerna
* Fixa presenter till toastmistressarna
* Fixa pris till eventuella tävlingar på festen
* Skriva klart gästrimmen till festprogrammen, få in sånger osv från toastmistressarna
* Köpa gästbok + penna osv
* Fixa engångskameror till borden
* Åka till Kvinnligt under och köpa en sån där bodyslimmer (om jag lyckas gå ner i vikt, annars korsetten)
* Solister måste få öva på solosånger
* Ev fixa en sololåt till
* Lämna in klänning för att sys upp (och eventuellt finjusteras i passformen)
* Lämna in klänning och slöja på kemtvätt för ångning så de blir släta och fina
* Ev soldusch??
* Gästkorgar på toaletterna


* Delegera ut följande:
1. Vem som ska hämta tårtan och när
2. Vem som ska hämta buketten och dekorationerna och när
3. Vem som ska vara med mig hos frisören/sminkösen
4. Vem som ska dekorera festsalen o fixa ut placeringskorten osv
5. Vem som ska dekorera kyrkan (bara lite)
6. Vem som ska göra iordning barnen på stora dagen så de blir fina
7. Vem som ska bära upp all dricka till festen

Om exakt 1 månad idag...

står vi framför prästen och säger ja till varandra. Shit så nära det är nu...

:-)

Längtar nåt oerhört, samtidigt är det så otroligt mycket kvar att göra. Vigselprogrammen ska göras klart och skrivas ut, festprogrammen göras klart, skrivas ut och knytas ihop, bordsplaceringstavlan fixas, presentboxen ska dekoreras och fixas, alla snacks och allt godis till godisbuffén ska inhandlas, olika skålar och fat ska ordnas, bordsdekorationer måste bestämmas och grejorna till dessa måste införskaffas, jag måste sola (hade hoppats kunna göra det i den riktiga solen men det verkar inte så lätt), gästrimmen ska skrivas färdigt. Jag har ca 35 personer kvar att rimma om och inte minst vikten, 7 kilo har jag kvar nu! Det SKA gå :-)

Sista veckan har jag massor av saker inbokade, ansiktsbehandling, fotvård, klippning, nagelbyggning osv, något varje dag! Sedan ska tårtan hämtas, buketten, bordsdekorationer hämtas, all dryck och alla snacks forslas upp till AF-borgen och MASSOR av dessa uppgifter måste delegeras ut till våra nära och kära för flera av dessa saker måste ju ske på den stora dagen och då är vi ju ganska upptagna med förberedelser (iallafall jag). Ojojojoj, måste göra en riktigt detaljerad lista känner jag. (hihi skitkul, jag gillar listor) ;-)

Om exakt 1 månad kommer jag även att ha ett helt annat efternamn! Så underligt men så härligt...

Det pirrar lite extra i magen just för att det är den 19:e idag, det måste jag erkänna, haha...

Drömläpparna

Var på provmakeup idag och blev nöjd, sminket tog sig bra ut på foto även om jag först tyckte det såg för MYCKET ut på mig. Fotona är ju viktiga + att man i kyrkan nästan står på scen o då krävs lite mer målade ögon osv.

(på festen sen kan man ju tunna ut kajalen m en tops som man har i sin brudväska, hihi)

Så här vill jag ha läpparna, fast mer ljusrosa :-) Gillar ju inte traditionell, "mesig" brudmakeup utan sa till hon som sminkade mig att jag inte vill ha en mesig makeup med naturliga färger osv. Så vi ska köra på rosa färgtema. Dock fick vi inte till läpparna i rätt nyans. Hon skrev upp att mina läppar ska vara gammelrosa/rosametallic. Så jag hoppas att det blir så på den stora dagen.



Här är två foton från idag när jag varit och blivit sminkad. Det första är taget inomhus på en liten toalett på cafét intill. Det andra fotot är taget utomhus (jag kisar lite mot solen) och där har jag själv tagit på lite rosa läppglans för jag kände inte att den aprikosaktiga färgen som mina läppar har på första fotot här, är jag.

Snälla rösta!!! Vad tycker ni är snyggast?




Ringkudde

Jag kom på att jag helt har glömt att visa ringkudden :-) Så här kommer den...
Enkel men fin... Inköpt på Bröllopstorget, på annons. 50 kr. Kunde inte bli bättre!


Min underbara möhippa

Lördag 14 juni

Jag steg upp och duschade och sminkade mig och stack till jobbet. Ringde dit innan för jag blev lite sen, förhörde mig om upplägget för dagen o min kollega talade om hur hon hade tänkt sig dagen och jag släppte tanken om att mina vänner skulle kidnappa mig på jobbet. Jag kan säga att min kollega har varit OSCARSmaterial inför denna möhippa.

Allihopa har banne mig varit det!

Jag har t.om frågat rakt ut OM jag verkligen ska jobba på lördag (i torsdags frågade jag samma kollega om detta o spände ögonen i henne) och hon såg jätteundrande ut, på allvar, och sa -Vadå? och jag sa, -det är inte så att jag INTE ska jobba på lördag utan åka iväg på möhippa i stället och hon såg ännu mer frågande ut och nästan som att hon tyckte jag var lite knäpp, och sa -nä, alltså du är ju insatt för XX eftersom hon måste iväg så det hoppas jag verkligen inte.

Hahaha...

Iallafall så kom jag t jobbet, tittade mig jä..ligt noga omkring, såg INGEN utan gick in... direkt när jag kom in så såg jag en annan vikarie som INTE hade stått uppsatt i vår pärm och blev väldigt misstänksam o i det ögonblicket kom dom och tog mig, så jag hann inte tänka klart.

Sen bar det iväg... in i en bil (och jag vrålade om att jag banne mig hade en kasse packad hemma som jag tänkt ta med mig men som jag hade struntat i i sista stund och sen fattade jag att daniel, hjälp, hade packat åt mig och jag blev såååå nojjig, för vad fasen skulle han ha packat, haha, sånt controlfreak).

Iallafall så bar det av, vi åkte en bra bit ut på landet och vädret var underbart, det hade ju varit lite sisådär de senaste dagarna så mina vänner hade varit ganska nervösa över att det skulle regna.

Vi kom fram till en liten "gård" och där stannade vi... 

10  islandshhästar stod uppradade, åååhhh sååå fina... Allihopa fick varsen häst tilldelad och shit det var SÅÅ UNDERBART, vilka hästar, så jä..la vacker natur, vi red på skogsvägar och grusvägar och ängar och åååhhh helt ljuvlig. Kan tala om att jag har BLÅMÄRKEN i röven (på sittbenen) idag, haha... Men det är det värt. Hästar är sååå fina. När vi ridit i en halvtimme eller så och var mitt i skogen så dök det upp en helt solig underbar glänta, där stannade vi ohc mina vänner tog fram en massa goda baguetter som de gjort på morgonen och vi åt sittandes på marken, så härligt.

Jag blev förresten för detta ridevenemang iklädd boots, rutig skjorta, jeansjacka och cowboyhatt, haha...

Efter ritten som bara var sååå härlig, bar det iväg igen... Till the lodge, ett helt underbart spa-ställe som ligger mitt på Romeleåsen med en helt otrolig utsikt. Där fick vi behandlingen spa-deluxe...

Vi fick basta tills vi svettades samtidigt som vi drack massor av vatten och åt citron och apelsin-klyftor, sen skulle vi duscha av oss, bli insmetade i flytande honung, sveptes in i lakan, satt i bastun o svettades o lät honoungen gå in i huden, sedan duschade vi av oss och peelades med grovt havssalt, sved en del , en ny dusch och sedan satt vi en varm härlig massagebubbelpool, utomhus med en utsikt som var helt obeskrivlig.

Efter detta när jag var duschad och fräsch och fått ett ombyte kläder på mig (var helt ok kläder han lagt ner min älskling)så fick jag tiara på huvudet och CHAMPAGNE, at last hihi

Sedan körde vi inom ett ställe så jag fick en varm korv i magen, innan jag lämpades av med två handdukar hos en kvinna som gav mig taktil massage i 1,5 timme, jag var sååååååå skön i kroppen av champagnen och jag höll faktiskt på att somna. Det var sååå jä..la underbart skönt!

Blev sedan hämtad och hemförd till en av väninnorna där UNDERBAR mat hade dukats upp. De hade tänkt på mitt bantande och gjort underbara couscoussallader och grillat grillspett med diverse kött, grönsaker och champinjoner, med såser till och hembakat bröd. Åh så gott det var att äta då, efter all aktivitet. jag var hungrig som en varg...

Efter vi ätit och haft supertrevligt och druckit vin, cider och öl osv så tog två av mina vänner fram ett papper och sjöng en sång för mig som de skrivit. Jag skrattade så jag GRÄT. Så jä..la roligt! Den var så jä..la bra

Sedan fick jag skriva namnen på alla jag legat med på ballonger, och berätta historien (som jag f..n inte mindes så bra trots att det inte är så många) om det och sen smälla ballongen med en kniv. Daniel skulle jag ej skriva upp. NÄr jag smällt alla så tog min ena väninna fram en uppblåst kondom som det stod daniel på och frågade om jag ville smälla den oxå, vilket jag såklart inte ville.

Sedan spelade de upp en rad låtar, låtar som var och en utav mina vänner hade valt ut och jag skulle gissa vilken låt som de förknippade med mig eller liknande. Det var lite knepigt med en del men de flesta var klockrena. Sedan åt vi äppelpaj m vaniljvisp och drack underbart god latte från min väninnas svindyra espressomaskin. Helt underbart, jag var så mätt att jag fick knäppa upp byxorna.

Sedan berättade mina vänner att de tänkt att vi skulle åka in och sitta utanför Malmö stadion på filtar och picknicka osv och lyssna på Dolly Parton som spelade där igår, men nu hade det börjat ösregna och jag blev faktiskt rätt glad för det, för jag var helt slut och hade inte orkat ta mig någonstans. De sa att de hade anat det haha

Så vi bara mös, hade såååå härligt trevligt, åt snacks och choklad och drack alkoholhaltiga drycker och sedan, plötsligt säger dom, att de har en sak kvar.

De sätter igång tv:n och kopplar in en videokamera.

Där dyker Daniel upp i bilden!!!

Jag blev så chockad! När hade detta spelats in lixom? Dagen innan fick jag veta. Han var så söt!!!

Min älskling. Blev kärare än någonsing. Det var så fint!

De ställde massor av frågor till honom, vad han föll för hos mig, vad som var mina bästa egenskaper, vilken som är min favoritfärg, favoritblomma, hur min perfekta dag skulle se ut, vad jag tänder på, varför vårt äktenskap kommer hålla, om han ser fram emot bröllopet, vilket av mina plagg han skulle vilja slänga, vad han helst ser mig i osv osv osv. MÅNGA frågor var det! Efter varje fråga pausade dom och jag fick gissa vad han svarat. Vi hade de flesta rätt minsann, hihi... Vissa var ju skitsvåra o vissa var lätta men vi fick godkänt!

Jag hade kunnat gå o lägga mig kl.22 så trött var jag men vi hade så mysigt så det blev vid halv två istället. Jag sov hos min vänninna (störiga lisa) och på morgonen åt vi en underbar frukost, sedan kom en annan av väninnorna dit. Hon hade avvikit på kvällen för att gå på just Dolly Parton. Där hade hon köpt mig en rosa cowboyhatt, kantad med glitter och med en "tiara" i strass framtill typ klistrad på, såååå perfekt, hihi... Rosa och glitter.

Sedan kom Daniel och barnen och vi fikade, drack kaffe och jag pussade på både barn och blivande make och ÄLSKLING. Shit så nykär jag blev när jag såg filmen där han var så söt att alla minna vänner bara satt och sa -Åååhhh och -Aaahhh vid varje svar på frågorna :-)

Shit vad jag älskar mina vänner. De är bara BÄST. De lyckades göra en perfekt dag för mig. Helt klart! Jag är fortfarande överväldigad. Filmen med Daniel gjorde mig så lycklig, den var fantastisk!


Filmen med min älskling :-)

Lycklig

Minns ni inlägget om ringen :-)

Jag har fått svar och är helt lyrisk. JAG FÅR EN NY RING... Istället för sammanlagt 1.15 ct kommer den nu ligga på 2.14 vilket innebär att den såklart blir mycket vackrare och kommer se så himla mycket finare ut på mitt finger och till min breda förlovningsring. Åh jag är så lättad och så glad och kan knappt vänta på att den ska komma.

Skickade tillbaka den andra ringen redan i förrgår och betalade in mellanskillnaden. Åhhhhh jag kan bara rekommendera
www.vigselbutiken.se till alla som går i förlovnings- eller giftastankar. De är så otroligt serviceminded att det är en fröjd att ha med dem att göra.

Konsultation hos florist

Igår var jag och Jenny (min ena toastmistress som går in för det här med liv och lust och är fullkomligt underbar och har varit med på allt från brudklänningsinköp till gästrim) på konsultation hos en florist. Kändes toppenbra.  Floristen förstod precis vad jag ville ha och kändes superkreativ. Priserna ska vi inte tala om. Helt resonabla priser! Hur ofta hittar man sådana?

Buketten är ju en hemlighet men den kommer att innehålla iallafall minst en sån här :-) Det är en germini eller gerbera som heter Serenade.

Tyckte det var en så vacker bild att jag var tvungen att lägga ut den i bloggen:


Pysselkväll

Ikväll ska vi pyssla mina väninnor och jag. Ett par av dem iallafall. Vi ska göra gästrim, festprogram och äta gott. Det ska bli mysigt :-)

Återkommer med bilder och rapport.

Natti natti

Kyrkan inifrån

Shit, det är inte många dagar kvar nu, innan vi vandrar uppför denna altargång. För att vara exakt så är det 44 dagar kvar!

Mindre än 1,5 månad. Jag har 10 kg att gå ner och tusen saker att fixa. Det känns tryggt.

Jag blir iallafall väldigt upplivad och lugnad samtidigt på något vis när jag tittar på bilden

image661

image662

Tummen ur RÖVEN

Äntligen har jag vågat maila vigselbutiken angående ringen. Jag är ju inte lite klantig utan har såklart beställt en ring med mindre diamanter än jag sett ut i butik. Har känt mig lite smått missnöjd men tänkt att jag kan leva med det och att den här ringen är ju fin ändå.

Men alltså när jag såg ringen på en annan tjejs hand (den ring jag EGENTLIGEN vill ha) så kunde jag inte stå ut längre. Den ring med snäppet större diamanter är så otroligt mycket finare. Det är MIN ring och jag vill ha den :-)

Så nu har jag mailat för att fråga om det ens är möjligt när ringen jag har redan är graverad. Vi får se. Jag kan iallafall känna att jag har försökt, vilket gör att jag sedan slipper gå och gräma mig och undra och ångra att jag aldrig tog mod till mig och vågade vara en jobbig bridezilla :-D

Fy f..n så jobbig jag är när jag tänker efter, haha...

Min ring och den andra tjejens ring: (hennes var i rödguld så jag gjorde bilderna svartvita för att man lättare ska kunna jämföra. Båda vigselringarna är 2,5 mm breda. Däremot tror jag att hennes förlovningsring är 4 mm medan min är 5 mm. Men jag är inte säker.

Min ring:
image660


Hennes ring:
image659

Ni ser hur mkt tydligare diamanter och hur mycket mer bling det är. Diamanterna är dubbelt så stora. Eller nästan iallafall... Mina är på 0.15 ct styck och hennes är på 0.28 ct styck. Det gör väldigt stor skillnad i tydlighet och glitter kan jag lova.

Åååhhh ni måste hålla tummarna. Där var ju knappt någon prisskillnad alls mellan ringarna. Gaaaahhhhh. JAG VILL JAG VILL JAG VILL... Ska ju ha den resten av livet ju!!!

Herpes och håruppsättning

Idag skulle jag på provuppsättning och provmake-up. Självklart måste något hända eftersom jag har väntat på denna dagen så länge och sett fram emot den. Igår fick jag alltså TRE ENORMA herpesmunsår. Två på underläppen och ett på överläppen. Jag ser ut som om jag fått en fet käftsmäll eller gjort en totalt misslyckad collageninsprutning i läpparna. Urk...

Det gör såååå ont, jag kan knappt prata och än mindre äta, vilket i och för sig är positivt ;-) Inte fasen vill man visa sig ute heller för det känns som att alla stirrar.

Måste erkänna att det var evigheter sedan jag fick såna här stora, jobbiga munsår. Jag brukar ju få ungefär ett munsår per årstid och då brukar dom vara lindrigare.

Beror nog på stress och att jag brände mig i solen i lördags så att hela ansiktet var illande rött. Det gör mig faktiskt lite nöjd att dom kommer nu, för jag har ju fasat över att vakna på bröllopsdagen och känna hur det sticker och killar och ömmar i läppen. Låter löjligt men det är ett mardrömsscenario för mig! Usch...  Men visst känns det som att det inte borde hända nu, efter TRE stora utbrott samtidigt... Det borde vara min herpeskvot för ett helt år ungefär! ;-) (peppar peppar ta i trä)

Makeup blev det alltså ingenting med idag utan vi gjorde bara provuppsättningen. Än en gång måste jag säga hur nöjd jag är med mitt val utav frisörska. Hon är så otroligt lättsam och trevlig + att hon fattar exakt hur jag vill ha det och tycker att min frisyr är ett mycket bra val till min huvudform och mina örons placering *asg* ;-)

Hon gjorde en enklare variant av min uppsättning idag så att jag fick se på ett ungefär hur det kommer att se ut och jag är HELNÖJD. Det kommer bli toppen på den stora dagen. Jag tog inga foton så ni får vänta till den 19 juli...