Ivoryväst till m2b

Jag kollade hur det ser ut med pojkarnas ivoryvästar till den älskades kostym och det ser perfekt ut. Så en ivoryväst får det bli. Nu ska jag bara hitta en, för på den butik jag nämnde i föregående inlägg om västar, fanns den ej i ivory. Surt sa räven...

image658

Stayups

Dessa stayups köpte jag hos www.dreambride.se och de är så fina. Jag slipper ha VITA strumpbyxor, då själva strumpan är hudfärgad medan själva spetsen är i creme. Perfekt...

de är utan klister då de ska fästas i korsettens strumpebandshållare :-) Jättesköna, sitter inte för hårt eller nånting så som det ofta blir (när man är lite kraftigare) och det är silikonkant på dem.

image655 image656

Vilken väst

Jag har hittat en butik på ebay (som jag vet personer som jag beställt ifrån och varit jättenöjda) som säljer bröllopskläder för brudgummar, dvs västset osv.

Jag har hittat ett par stycken som jag gillar men jag kan inte bestämma mig för vilket jag tycker skulle passa Daniels kostym bäst, så här kommer lite bilder :-)

image650

Kostymtyget:
image651
image654

image652

image653
Silver, svart eller vit???

Vit vill han inte ha egentligen så den går nog bort ändå, men silver, blir han inte FÖR grå då och är inte risken stor att det blir fel nyans, vilket hade varit rätt så fult? Svart, är inte det lite hårt kanske, eller?

Hmmm svart eller silver? Svart eller silver... Help!

En sån här väst på ebay skulle kosta oss ca 200 kr medan de i brudbutik kostar 1.500 kr så det är ju rätt stor skillnad ;-)

Inbjudan

har nu gått ut via mail till mina fyra närmsta vänner (varav två av dem toastmistresses). Ett par vänner mailade jag inte då jag vet att de inte vill se någonting förrän den stora dagen. Jag inser nämligen att jag behöver en hel del hjälp och behöver gå igenom allt som ska delegeras ut på den stora dagen, se vem som kan/vill hjälpa till med vad så det kändes som att det behövdes en ordentlig träff med lite god middag och vin för att reda ut allt det här :-)

Det är hjälp med festprogram, placeringskort, bordsplaceringen + en bordsplaceringstavla och lite annat smått och gott som står på agendan för kvällen.

Nu hoppas jag att mina vänner nappar och mailar mig förslag på passande datum :-)

Transport från kyrkan

Jag har hela tiden velat åka häst och vagn och vi har pratat lite om det. Men transporten och menyn var ju de två saker som jag helt tänkt lägga i sambons kapabla händer speciellt som han har kontakter när det gäller olika transporter i coola amerikanska bilar osv. Jag var ju övertygad om att han ville åka jänkare och INGET annat.

Sedan har det dock visat sig att de personer som sambon trodde kunde ställa upp och köra INTE kunde det just den dagen, så då började vi kika runt. Jag hittade en sida som bland annat hade en superfin gammal T-ford från 1922. Jag funderade på att boka den för att överraska älsklingen, men ringde honom och berättade trots allt.

Då säger han så här -"ja det låter jättefint men jag vill nog hellre åka häst och vagn"!

Va????

Han VILL åka häst och vagn!

Yiiippiiiieeee... Så jag sökte upp ett ställe med hästdroskor och nu har jag mailat en förfrågan. Hästarna är helt underbara. Jydskhästar (från ÖstJylland), inte såna där blanka, ståtliga "fin"hästar utan riktigt vackra, goa arbetshästar, med kraftiga kroppar, håriga hovar och långa manar. De är HELT underbara, vackra, lugna och trygga hästar.

Håll nu tummarna för att de är lediga den dagen! Vi är ju väldigt sent ute nu!

image647

   

Tubtopp sökes

Vad gör man???

Denna solbränna får INTE underhållas. Jag måste jämna ut detta INNAN den stora dagen.

Jag ska ju ha AXELBANDSLÖST för sjutton ;-)

image646

Mysdag

Har haft en helt underbar mysdag med min svägerska som i hemlighet planerat en tripp över till vårt underbara grannland. Vi möttes vid dagis imorse och jag hade ingen aning om vart det skulle bära iväg.

Vi satt på en bänk och åt underbar frukost från Espressohouse. Solen sken, molnfri himmel och helt ljuvlig stämning:-)

Sedan tog vi tåget till Helsingborg, båten över till Helsingör, där vi har haft en HELDAG med öl, god mat, vin, glass och shopping och INSUPANDE av den underbara danska atmosfären.

Tack underbara Aida för en helt perfekt dag :-)

image632

image633

image634

image635

image636

image637

image638

image639

image640

image641

image642

image643

image644

image645

Menyn är bestämd

Jag har ju helt glömt bort att berätta att vi var och provsmakade menyn i tisdags. Maten var underbar, det var vi båda överens om och vi är ju ganska kräsna så nu är menyn spikad. Så skönt att bocka av saker från den LÅNGA listan :-)

Förrätt:

Lax- och skaldjursballotine med örtsallad och citrusreduktion

Huvudrätt:

Långbakad oxrygg med smörad rödvins- och persiljesky, med färsk sparris, glacerade vaxbönor och brytsockerärtor och färskpotatis.

såsen var SÅÅÅÅ god, köttet jättemört. Långbakad oxrygg är alltså helstekt ryggbiff på låg temparatur så allt kött är vackert rosa rakt igenom. Så otroligt gott var det. Förrätten var ljuvlig den oxå.

Vi är supernöjda! :-)

Till efterrätt kommer vi att servera bröllopstårta med kaffe och avec.

Vilken tabbe

Ibland vill jag banka mitt huvud i väggen, ibland blir jag extremt trött på mig själv och min förvirring.

*suckar och drar ett djupt andetag innan jag börjar berätta*

Jo, vi lyckades ju boka THE BAND, det band som alla pratar om inne på bröllopstorget och som ska vara så himla bra. Så långt, allt väl...

Innan jag hittade/blev tipsad om/hörde talas om DETTA band, så hade jag själv suttit och letat band och kontaktat ett annat band som lät bra, men som visade sig vara från Växjö och som dessutom tog nästan 18.000 för en spelning + reseersättning för alla bandmedlemmar + mat och dryck för SEX bandmedlemmar. Alltså långt över vår budget. Jag mailade det bandet och sa att vi nog får leta vidare.

Så när jag fick tag i VÅRT band så blev jag ju överlycklig när dom hade fått en avbokning på vår dag, precis samma morgon som jag kontaktade dem. Det kändes ödesbestämt.

Men, vi kunde inte bestämma på rak arm ifall vi ville ha underhållning bara på kvällen eller om vi även ville ha underhållning under middagen så vi skulle fundera på detta och sedan höra av oss.

En månad senare ungefär får jag ett mail från en person som frågar "hur vi vill ha det med underhållningen den 19:e juli på vår bröllopsfest". Jag tar för givet att denna person är från det RÄTTA bandet, bandet som vi VILL HA, som vi har BOKAT.

Så vi börjar prata fram och tillbaka, lägga upp allting, jag berättar hur jag vill ha det osv.

När jag nu fick mail ifrån denna kille häromdagen och han skriver om alla praktiska detaljer kring hur deras band brukar lägga upp allt och vilka tider som brukar vara lagom osv, skriver han att de är sex personer och att de vill ha mat och dryck och sedan undertecknar han mailat med NAMNET PÅ BANDET.

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej vrålade jag (ja jag vrålade faktiskt).

Jag inser med en stor iskall klump i magen att all korrespondens ända sedan den här killens mailförfrågan kom, har skett med FEL band. Jag har hela tiden pratat med fel band.

Ingen som helst mailkontakt har jag haft med det RÄTTA bandet, förutom det där första mailet där vi preliminärbokade den 19 juli.

Nu har jag rett upp missförståndet med det FELAKTIGA bandet. Jag har mailat det rätta bandet oxå för att försäkra mig om att inget har gått snett, utan vi fortfarande är inbokade den 19 juli. Men jag får inget svar och jag blir mer och mer nervös hela tiden. Jag vill sticka huvudet i sanden och jag vågar inte ringa. För tänk...

Tänk om jag har råkat skicka mailet om att vi INTE vill ha dem, till fel band? Alltså det borde vara omöjligt men i efterhand så blir jag ju så osäker på allting. Visserligen så tror jag inte ens att jag hade HITTAT vårt band när jag mailade det andra bandet att vi inte ville ha deras tjänster så det kan nog inte ha gått till så.

Usch...

Hela tiden trodde jag att jag pratade med en annan bandmedlem i det rätta bandet i och med att han inte hade bandets namn med i sin mailadress, vilket den andra killen hade.

Åååhhhh så hopplös jag känner mig!

Måtte allt stämma med det rätta bandet, annars blir jag galen. Vad sjutton gör man annars???

Vi har sagt att OM det har skitit sig med bandet (peppar peppar ta i trä) så kommer vi att köra musik från laptop och musikanläggning, HELA natten. Men jag ville ju ha liveunderhållning :-(

Håll tummarna...

Min slöja

Jag har ju glömt visa min slöja. Så här ser den ut. Det blev en som är 90 cm istället för de 60 jag önskade ;-)

Men den ser jättevacker ut och passar super till klänningen!

image631

Kostym inhandlad

ÄNTLIGEN...

Nu har vi hittat Daniels kostym. Den blev gråaktig, lite speciell färg, lite åt det bruna hållet samtidigt. Mycket snygg och passar honom perfekt. Byxorna är kvar i butiken då de behövdes sy upp, men en liten bild på kavajen kan ni ju få. Det blir väst och plastrong i ivory till men det har vi inte köpt ännu. På bilden ser den helt grå ut men den är inte kallt grå, utan den är varmt grå, det är lite speciellt tyg, med invävda "brun/biege" trådar i oxå.

Den är lite längre i modellen än en vanlig kavaj, så den ser lite högtidligare ut. Som en frockcoat till korta män. Perfekt!

:-)

image629

Skor åt barnen

Dotterns skor

image627

Sönernas skor
image628

BT-möhippa

Detta var alltså inte den "riktiga" möhippan utan en som jag själv varit med och planerat. En möhippa för alla oss som träffats på Bröllopstorget och bor i krokarna. Tänk vad internet kan ge mycket. Så många härliga tjejer. Vad sjutton ska vi göra sen, när vi inte kan planera bröllop tillsammans?

Nostalgiträffar får det bli då ;-)

Vi hade supertrevligt och åt sååå gott och drack vin och babblade massor...
Tack allihop för en riktigt mysig kväll med många roliga konversationer och historier ;-)

Här är vi som var med på möhippan:

image609
Från vänster: Anne i Lund, Embo81, Fröken Planera, Ingenjörsbruden, Hedebris, Labbråttan och Flamora

image610
Annes vackert dukade bord

image611
Flamora, Embo81 och Fröken Planera smilar upp sig ;-)

image624
Flamora sippar på sin fördrink i Annes kök

image625
Hedebris putar m rumpan (KESORÖVEN, eller nä, det var ju inte du Hedebris hehehe :-D )

image612
Ingenjörsbruden och Labbråttan i köket

image613
Jag posar med min fördrink

image614
Embo81, gifter sig den 23/8-08

image615
Flamora, gifter sig den 12/7-08

image616
Labbråttan, gifter sig 14/6-08

image617
Anja (jag), gifter mig 19/7-08

image618
Fröken Planera (bland alla liljor) ;-) gifter sig 19/7-08

image619
Anne i Lund, gifter sig 28/6-08

image620
Ingenjörsbruden, gifter sig 21/12-08

image621
Hedebris, gifter sig 8/8-08

image622
Anne med bib i högsta hugg, Embo81 tycker det rinner för långsamt ;-)

image623
Jag ser allmänt halvpackad ut (fast jag bara var lagom hela kvällen ;-) Alla lyssnar på Annes berättelse om hur hon och hennes m2b träffades. (Alla fick dra sina historier såklart) :-)

Klänningen

är underbar...

Helt fantastisk är den, vilket otroligt handarbete! Och den sitter jättefint! :-) Men mina armar matchar inte resten. Fy sjutton så ledsen jag blir när jag ser dem. De är så sanslöst FETA. Jag måste gå ner ca 7 kg enbart pga armarna. Det måste jag ju visserligen i vilket fall som helst...

Korsetten håller ju in magen och framhäver midjan men ingenting kan ju dölja armarna när man har axelbandslöst, tyvärr...

Nåväl, jag SKA gå ner de där kilona innan den stora dagen :-)

Inköp utav tiara och slöja är förresten oxå gjort nu...

Det blev varken tiaran/diademet eller slöjan som jag hade tänkt mig men såååå fint och jag är såååå nöjd :-)
Här är tiaran/diademet! Den matchar klänningen perfekt!

image608

Om några timmar

får jag se den i verkligheten!!!

KLÄNNINGEN jag längtat så efter men aldrig sett i verkligheten! Inte provat heller!

Shit alltså...

Så nervöst, pirrigt, stirrigt och förväntansfullt. Är livrädd och exalterad på samma gång :-)

Kl.10.30 ska vi vara där (tar två timmar att köra ungefär) så vi kör 8.30. Ska upp tidigt, duscha, raka benen o armhålorna, haha. Måste ju vara FRÄSCH och ren när jag provar min klänning :-)

Mailade till tjejen som har butiken att jag absolut inte vill att någn annan provar min klänning (vet att det förekommer en hel del i vanliga brudbutiker, även efter att en klänning är tingad/köpt men hänger kvar i butiken).

Hon svarade: NEEEJ, självklart får ingen annan prova DIN klänning. Den hänger jag inte ens ut i butiken, den hänger i ett annat rum. Sedan skrev hon: Den är UNDERBAR!!!

Ååååhhhh shit så spännande!

Nu måste jag ju försöka sova helt enkelt... Ska upp kl.06 och det är bara 5,5 timme tills dess.

Natti natti

Eftersom jag inte vill visa MIN klänning så får ni hålla tillgodo med en annan brudklänning, bara för att jag tycker det är så trist med inlägg utan bilder, haha...

image607

Agenda för dagen B

7.30 Stiga upp
8.00 Äta frukost
8.30 Duscha
10.00 Vara hos frisören
11.00 Make up (medan jag sitter med spolar i håret)
12.00 Lätt lunch hos frisören
13.00 Klar med håret
13.30 Klar med påklädning
13.30 Möta fotografen
14.30 Klar med fotografering
15.00 VIGSEL
15.45 Mingel utanför kyrkan
16.15 Åka till festlokalen
16.30 Mingel och fördrink (tilltugg?) i parken vid universitetsfontänen
17.30 Gästerna bjuds till bords
18.00 Middagen serveras
18.00 - 20.00 Förrätt, varmrätt, tal etc
20-21 Spex osv (ev längre??)
21.00 Bröllopstårta och kaffe med avec
22.00 Brudvals / Bandet börjar spela och godisbuffé och baren öppnas
00.00 Nattamat ställs fram och får stå framme resten av natten
00.00 - 04.00 PARTY :-)

image606


Rapport

ifrån vårt möte med källarmästaren på restaurangen. Vilket proffs! Sååååå tillmötesgående, saklig, insatt, serviceminded och sjysst. Efter att ha gått igenom allting så gick vi runt i salarna, då Daniel ej sett dem (där satt lite andra människor men vi kunde ju ändå titta) och Daniel var positiv och tyckte att allt var lika fint som jag tycker.

Där ÄR ju så himla fint! :-)

Det bästa av allt... När vi fått lite olika paketpris och räknat ut allt mer realistiskt så kom vi ner ca 9.000 kr mot vad jag räknat på tidigare. Så underbart känns det! :-)

På tisdag eller torsdag nästa vecka ska vi dit på provsmakning utav vår meny. Inte helt fel! hihi

Är bara så nöjd just nu. För tillfället flyter allting. Peppar peppar ta i trä ;-)

Valskurs

Nu är valskursen bokad...

den 28 juni mellan kl.11.15 - 14.30 ska vi dansa vals :-)

Det blir nog lagom. Det är tre veckor innan så vi hinner öva lite + att vi inte hinner glömma allt vi lärt oss :-)

Det är en överraskning för min älskling. Hoppas att han kommer tycka att det är lite kul. Jag kan inte riktigt avgöra vad han kommer att tycka. Spännande!

Nu läser han ju här ibland så han kanske ser detta... :-)

image604

Möte med källarmästaren på restaurangen

I eftermiddag ska jag och Daniel iväg och träffa källarmästaren på restaurangen som ska ordna maten till bröllopet. Vi ska tala mat, menyer, viner och få provsmaka lite olika rätter. Ska bli roligt och jag hoppas att vi ska lyckas enas ;-) och bestämma menyn idag.

Just när det gäller menyn så får Daniel bestämma. Där litar jag på honom till 100% och vi brukar dessutom faktiskt tycka ungefär likadant när det gäller mat, som är ett av våra stora intressen.

Återkommer med rapport om vad som sägs och bestäms... hej så länge :-)

image603

Ansiktsbehandling

Idag har jag varit på den första ansiktsbehandlingen på LenHud här i stan www.lenhud.nu och det var suveränt. Sååå skönt och huden SLURPADE upp all fuktmask. Jag visste att min hud var torr och verkligen behöver mycket fukt men oj, den är VÄLDIGT torr.

Hon lade en mkt lätt makeup med bara solpuder (japp jag var så brun att hon kunde avända solpuder, hihi) och läppglans och mascara. Nu är jag ju hemma så läppglanset är ju borta för länge sen, men alltså jag har faktiskt aldrig sett min hud ha sån lyster som den hade när jag legat med dessa underbara masker.

Det känns så skönt, rent, fräscht och härligt. Längtar till nästa behandling i juni :-)

Då blir det Askungebehandlingen. Underbart!

Ett foto som jag precis tog... Lite färg jag har faktiskt fått, även om det ska bli MYCKET mer :-) tänk på att jag tittar uppåt, för såna där rynkor i pannan har jag INTE *asg* normalt sett ;-)

image602

Min KLÄNNING har kommit

Oh shit...

Jag är pirrig, stirrig, nipprig och det bubblar inuti, vill bara skrika och skratta...

Fick mail precis ifrån
www.dreambride.se (underbar brudbutik) att min klänning har kommit. Det skulle ta 12-14 veckor så jag har räknat 14 för att inte bli besviken och trodde alltså att jag hade två veckor på mig nu att SNABBT bli av med 5 kg innan provningen!

Men nu fick jag en rejäl spark i röven och imorgon kör jag igång med cambridge igen. Jag gick ju ner 5 kg, gav upp och gick upp 3,5 igen. Men skam den som ger sig.

Jag har mailat dreambride och frågat om jag kan hämta och prova klänningen på torsdag. Ååååhhhh jag är så nyfiken på hur den ser ut, hur den sitter osv. Jag har ju aldrig provat den!

Nu kommer mardrömstankarna...

TÄNK OM DEN SITTER SKITFULT PÅ MIG...

Gulp!

Åååååhhhh MIN KLÄNNING HAR KOMMIT *vrålar*

Det är nästan så att jag blir yr :-)

image601

Kär

Just nu är jag väldigt kär i min m2b. Han är underbar....

Det bådar ju gott för framtiden :-)

Sånt där går ju upp och ner, men det känns som att kärleken får en liten uppåtpuff när det blir vår. Är det fler som känner så. Visst blir det lite nytändning :-)

Underkläder

Förutom min korsett, som går under bysten måste jag ju ha en axelbandslös bh. Detta är det svåraste!

Jag vet inte om jag har konstiga bröst eller om axelbandslösa bh:ar i regel är underlia i formen, för antingen är kuporna helt underliga i formen så att brösten väller ut på ett ställe medan de inte alls fyller ut på ett annat, eller så trycker de upp brösten i hakan på ett jättefult sätt, eller så sitter dom konstigt i armhålan så att det glipar precis där trots att det sitter bra på alla andra ställen, eller (fulast av allt) så sitter det bra på i princip hela bröstet men den övre kanten går in så att det blir en stor bulle ovanför brösten.

Ååååhhh jag vill hitta en fin, effektfull axelbandslös bh med lite kraftigare "band" runt om och jag vill hitta den NUUUUU... Helst igår!

Den här är fin men jag vet inte om jag vågar beställa från nätet. Är det någon som vet om det här märket "Fantasia", serie Ivory Rose, finns att köpa i en butik i Sverige (gärna i Skåne!!!).

:-)

image600

Nya smycken

Nu har jag köpt nya smycken och dessa ska jag ha!

Känns helrätt!

Sååå snygga till solbränna, så enkla men stilrena och för att matcha klänningen bättre så valde jag att ha en 2 mm ormlänk istället för vanlig tunnare silverlänk. Alltså det såg såååå fint ut! Tack för dina smakråd idag Emelie :-)

Som vanligt när jag tar foton på glimrande saker så blir det superkasst och smyckena görs ingen rättvisa alls, så jag lägger inte ut någon bild. Dessutom vill jag inte att min älskling ska se dem. Blir roligare så.

Hej älskling :-)

Fransk manikyr

Idag bokade jag nagelskulptör (eller vad det heter). Jag ska gå till en salong här i stan och fixa mina naglar dagen innan bröllopet. Ååhhh så spännande!

Det blir glasfibernaglar, tror jag det stod! Är det någon som vet skillnaden mellan glasfibernaglar och gelénaglar? Do tell...

För övrigt så har prästen ringt och vi har pratat och bokat tid för samtal. Han lät trevlig och rolig så det blir nog bra. Det rör faktiskt på sig nu och händer grejor.

Det börjar verkligen närma sig... Snart bara två månader kvar!!! :-)


image598


Jag längtar VERKLIGEN...


Hitta rätt slöja

Ja, det är ett projekt som heter duga. Jag vet exakt hur jag vill att den ska se ut men jag tycks inte hitta den i några butiker...

Det ska vara en relativt kort slöja, ca 60 cm, i två lager, det ena ca 15 cm kortare än det andra, sedan får det inte vara för mycket tyg, den ska inte vara alltför veckad utan  mer böljande och den får inte stå ut, utan den ska hänga ner i böljande veck.

Jaja... svårt att förklara, här är en bild! På ett ungefär så här, men min slöja ska fästas längre ner, så den måste vara kortare än så här. Den ska nå precis nedanför midjan (mellan midja och rumpa typ). Runt 50 cm tror jag det blir. Blir galen, jag hittar inte den helt perfekta slöjan någonstans.

Sedan är det ju så svårt att veta hur den ska vara skuren nertill, rundad eller rak... Suck...

(snacka om I-landsproblem) ;-)
image595
Så här ska den se ut fast kortare... den här är 71/95 cm. Jag vill ha 45/60 cm lång.

Så här!! Detta är PERFEKT både i fall, veck och längd (skulle t.om kunna vara 5-10 cm kortare):
image596

Effektiv

är vad jag har varit idag!

Inte nog med att det här är mitt tredje blogginlägg för dagen, jag har nu gjort följande:

1. Beställt bröllopsbubblor
2. Bokat tid för borttagning av födelsemärken (tyvärr inte till bröllopet pga att man ej ska göra det precis innan sommaren, suck)...
3. Mailat en bröllopsfotograf som jag är intresserad av
4. Mailat restaurangen (källarmästaren) ang tid för konsultation med provsmakning.

Så nu förtjänar jag att lägga mig i solen en stund, med TUBTOPP givetvis. Jag vill ju INTE få fula märken som kommer synas i min axelbandslösa klänning :-)

Vet ni att Daniel förresten påstår att han har sett klänningen på en bild, att jag av misstag skulle ha glömt bort att han inte får se den. Det låter osannolikt. Måtte det vara fel klänning. Blir ju skitbesviken om han har sett den :-(

Min första bröllopsmardröm

Nu har det hänt även mig! Som så många andra brudar på BT (bröllopstorget) så har även jag upplevt det avskyvärda i att vakna kallsvettig pga en mardröm som är bröllopsrelaterad. Jag tror att det beror på tre saker. Dels att jag och sambon pratade om olika saker som kan gå snett, och vilka saker vi oroar oss över, precis innan vi gick och la oss, dels att jag suttit och läst en tråd på BT om "det sunkigaste bröllop du varit på" (folk hade hemska saker att förtälja ;-) och dels för att jag inte hittade mobiltelefonen igårkväll och därför inte kunde ställa in väckning, så någonstans i det omvedvetna kände jag bristen på kontroll och rädslan att vakna för sent.

Min dröm:

Jag inser att jag vaknar för sent på den stora dagen och får SKITBRÅTTOM att ta mig till kyrkan där JAG (av någon anledning, ska dekorera). Jag kommer dit och det visar sig att de inte alls har vårt bröllop inbokat för dagen. Jag blir helt svettig, går in i kyrkan för att prata med någon ansvarig och möts av en kyrka som invändigt är möblerad med en massa långbord, på sidorna om och mellan bänkarna, och längst fram vi altaret. En massa dekorationsmaterial ligger där, rosa cellofanpapper på stora rullar (eh lixom), banderoller, stora vaser med skitfula buketter osv... detta dekorationsmaterial ska finnas i kyrkan hela dagen och jag kan alltså inte dekorera själv.

Till slut blir det på nåt vis upprett så att vi KAN gifta oss i kyrkan. Jag vet ej hur med tanke på alla bord men i drömmen blev det uppordnat. Jag upptäcker då att jag är en hel timme försenad till frisören och rusar ut ur kyrkan och inser att jag ju helt glömt bort att boka fotografen som jag haft mailkontakt med. Vi har inte bestämt nånting. Inser att jag får göra det bästa av det och att vi inte kommer ha några vackra fotografier, proffsiga, som kan förgylla vår framtida ålderdom ;-)

Jag kommer in till frisören HELT GENOMSVETTIG och superofräsch och flåsande. Hon är riktigt sur och ska ha rast just då och ska ut och jogga. Jag får panik och inser att jag inte kommer hinna bli klar i tid.

Dessutom jobbar plötsligt en gammal klasskompis från högstadiet på stället, hon är SUPERSMAL (vilket hon inte var då) och kommenterar att vi visst bytt kroppshydda genom åren, då jag var smal då och hon fet och nu är det tvärtom. Hon är jätteotrevlig och säger att det finns inget störigare än kunder som inte kan passa tiden osv...

Jag är gråtfärdig vid detta laget och säger plötsligt till min väninna Sandra (som i drömmen var med mig där) att SHIT jag har ju glömt köpa slöja!!! Hur KUNDE jag glömma det???

Sedan tänker jag att medan frisörskan är ute o joggar så kan jag ju prova klänningen. Då känner jag hur jag får riktigt kalla kårar utmed ryggen. Hur var det nu? Skulle min klänning, tiara och korsett + underkjol SKICKAS HIT, eller... 

NEEEEEJ, jag skulle HÄMTA DET, i Ronneby!!!!

Klänningen finns ej här! Det tar minst 3 timmar att få hit den, även om man kör snabbt... Men om tre timmar exakt ska jag stå, färdig framme vid altaret och bli fru...


HÄR vaknade jag tacksamt nog... det var riktigt uppstressande, fy sjutton så obehagligt. Jag hade lixom inte alls fixat nåt!

Bröllopsbubblor

Nu har jag ÄNTLIGEN beställt bröllopsbubblor. Efter att ha velat mellan bubblorna med ett brudpar på toppen, den neutrala flaskan, bubblorna som ser ut som små champagneflaskor så hittade jag DESSA. :-)

Har beställt 96 flaskor... fina va :-)

  image593  image592