Cambridge

image545

Jag har nog glömt att skriva in det här i bloggen, men jag har sedan i tisdags gått på cambridgekuren. Jag äter inget annat än tre påsar pulver om dagen. Delar upp dem i fem portioner, två halva på förmiddagen, ett helt vid middagen och två halva på e.m/kvällen.

Det är svårt att klara av helt ren kur då det bara är 470 kcal om dagen, men jag äter vid något tillfälle ett ägg, några räkor eller en näve nötter och bara jag får tugga LITE på NÅGONTING, då och då, så funkar det.

Vägde i tisdags 83,3 och i morse 81,7 så det går neråt iallafall...

Målet till bröllopet är 75 kilo men jag hoppas ärligt talat på att nå ner till 70 kilo :-)

Mindre än så tror jag inte funkar till klänningen, för då blir den för stor! Men tänk att klara sig UTAN korsetten! Vilken dröm! :-)

I början av januari vägde jag 86 kilo och ett år innan det var jag uppe så högt som 95 kilo så det har ju faktiskt hänt lite grann på viktfronten och mer ska hända... underbart! :-)
 
                     image546

Hindersprövning

Då har vi skrivit ut och fyllt i blanketter om hindersprövning och namnändring i samband m äktenskap, hihi...

Så nu lär det väl dröja några veckor innan vi får klartecken att VI HAR TILLÅTELSE att gifta oss med varandra. För vad vi vet så är vi INTE släkt med varandra i rakt nedstigande led och ingen av oss är gift med någon annan ;-) (vad vi minns iallafall)!!

Fatta att om exakt 112 dagar kommer jag att heta Anja Godály...

Helskumt... måste nog börja öva på att säga det nu, för det lär ta riktigt lång tid att vänja sig vid att plötsligt heta något annat än det man har hetat hela sitt liv innan.



image544

Sockerbitar

Är det någon som vet var man kan köpa dessa råsockerbitar i form av hjärtan? Vill så gärna ha såna...

Hade annars tänkt att köpa råsockerbitar (såna där oregelbundna i formen) och göra rosa kristyrhjärtan på, men med dessa sockerbitar så slipper man det jobbet :-)

image543

Tack så mycket för länken till
www.drop-tea.com

Nu har jag istället bestämt mig för dessa sockerbitar då de på den övre bilden var både för stora och för dyra. De var nästan 3x3 cm stora. Inte speciellt lagom till en kopp kaffe alltså ;-)

image547

yippiiee...

En positiv nyhet är att den internetbutik i USA som inte fraktar utomlands, GÖR det om man mailar dem. Så jag är jätteglad!

Nu kan jag alltså köpa mitt vackra halsband, det som jag visade i tidigare inlägg...

Jag kan även beställa godisskoporna, en hel del godis i vårt färgtema :-) (rosa, vitt och silver) och brudväskan jag är kär i (sidenväska i ivory med stora blommor utav rosa små pärlor i olika nyanser) och de där favorpåsarna i vellum med mönster på.

Här kommer lite bilder:

Den coola och lite originella brudväskan:
image542

Champagnegodis:
image536

Dragerade chokladmandlar i vitt och rosa:
image537

Silverfärgade chokladmandlar:
image538
Godisskopor att ha i skålarna:
image539

Favorbags, eller små påsar av mönstrat vellum till godiset, att ha vid buffén:
image540

Woman

Önskar att min m2b skulle komma på att överraska på nåt vis... Tänk om han tex kunde låta någon sjunga denna låten som en hyllning till hans underbara flickvän. Suck... Lär ju knappast hända men finns det finare låt än denna tillägnad en kvinna, från en man. Är så att man börjar undra om man är älskad egentligen. Varför har han inte skrivit mig någon kärlekssång ;-)


http://www.youtube.com/watch?v=-ncqYh6ZUQI&feature=related

Ångrat mig

ja, inte angående bröllopet alltså, haha, näää, utan angående halsbandet. Det tog inte allt för lång tid.


Jag hade ju hittat ett underbart halsband med örhängen till, men det var på en amerikansk sida och de fraktade ej till Sverige :-(

Jag var rasande. Hade hittat massor jag ville ha... Favorbags, jordan almonds i vårt färgtema (dragerade chokladmandlar), halsband + örhängen, godisskopor i metall till godisbuffén etc, lagt allt i kundkorgen, gått till kassan osv... Och det visar sig att det inte går! När jag äntligen hade hittat det jag verkligen ville ha! Bläää...

Det var ju därför jag drog ut på stan och köpte ett halsband i desperation... Så typiskt mig!

Men jag ska banne mig lösa det på NÅGOT sätt, för jag VILL ha detta halsband!



image531

image532

image535

Extreme makeover

Detta var riktigt kul, haha...

Gå in på
www.taaz.com och styla om dig själv totalt! Så roligt...

Här har ni mig ;-) i tre olika skepnader, fniss...

image526

Lite läskigt faktiskt för den där färgen är ju nästan exakt den jag har! Jämför:
 


image527

image528

Weddingevents

image524image525

Smyckesinköp

Jag har köpt ett superglittrigt halsband med vita och rosa kristaller men jag vet inte om jag ska ha det som det är eller ändra på det. Till halsbandet köpte jag två supersöta örhängen i sterling silver med rosa hjärtakristaller.

Sött och fint på samma gång och det GLITTRAR. :-) Hade hjälp utav en kompis, annars hade jag nog inte vågat för att jag hade tyckt att det såg "billigt" ut, haha... Tack Anna!

:-)

image521

Funderar på om jag skulle kapa halsbandet nedanför blomman! Vad t ycker ni? Alltså det GICK inte att fånga allt det fina glittret med kameran! Tyvärr... Här ser ni örhängena oxå:

image523

Vera Wang - Princess

Japp, engelska ebay är något av det bästa som finns när det kommer till kosmetika och parfymer. Jag har gjort många supergoa köp där.

För några minuter sedan blev jag ägare till ett litet prov på 4 ml utav Vera Wangs parfym - Princess som för övrigt inte finns att köpa i butiker i Sverige och jag vill inte köpa en hel flaska utan att veta hur den luktar. Jag TROR att det är en parfym för mig. Men det återstår att se :-)

Det var en seriös säljare, med butik och enbart goda recensioner så jag hoppas på det bästa. Jag lär inte få den förrän efter påskhelgen men jag ser redan fram emot det, hihi...

Vem vet, det är kanske min blivande bröllopsdagsparfym... Jag ska även testa Viktor & Rolfs "Flowerbomb". Det ser jag oxå fram emot. Ska nog kolla ebay nu direkt! :-)

Titta på den underbara flaskan från Vera Wang förresten! Med färgtema rosa och eventuellt hjärtformade smycken i rosa kristall, vore inte detta den perfekta parfymen för dagen?

image520

4 månader...

kvar till den stora dagen och nedräkningen fortsätter...

Nu börjar jag undra hur sjutton man ska hinna allt som är kvar! Det är ju nu på slutspurten som man inser att man VISST hade kunnat fixa massor av saker under den där lugna perioden, när det är mellan 12-6 månader kvar och man har bokat allt, men ingenting annat känns så akut.

Festprogrammen till exempel... jag har gjort 6 stycken... Bara 90 stycken kvar! Placeringskorten, också 96 stycken... Små påsar till barnen med saker som kan roa dem ett tag... Tar tacksamt emot förslag. Jag tänker mig lite pyssel, Något kinderägg, kritor och papper med fylla-i-motiv, pixi-bok, en sån där liten rund sak med plastlock och en liten kula som ska ner i ett hål genom att man vickar, en liten rubens-kub kanske och lite annat smått och gott! Vad tycker ni att man kan lägga ner till dem?

Dekorationer, planering, allt som ska tänkas på, ALLA småsaker som ska klaffa... ojojoj

Det som oroar mig mest är att vi inte får festlokalen förrän kl.12 samma dag! Hur ska vi forsla dit all sprit, tårtan, hinna dekorera, sätta ut placeringskort och centerpieces, ladda upp med is till baren, göra iordning på toaletterna osv (tänker ha små korgar med nödvändiga saker såsom hårspray, kondomer, våtservetter, breathmints, handkräm och vaselin etc ;-) där inne) och så toapapper med brudpar på och små rosa hjärtatvålar på handfatet.

Alla såna här småsaker är ju ett MÅSTE. Men VEM ska göra det! Vigseln är kl.15... Själv är jag uppbokad från kl.11 då jag ska vara hos frisören och bli sminkad och fixad i håret.

Jaja, delegering var ordet sa Bill...

FYRA MÅNADER KVAR ALLTSÅ... :-) Jag längtar...

Underbara Lyndsay

Ja, så heter min otroligt vackra och sååååå sköna sko från Rainbow Club.

Den är så fin, så fin så fin... Tack Emelie, för idag! Mycket trevligt och ack så mycket fint ögat fick vila på inne på Södra Högtidskläder i Malmö. Saker till festprogram och placeringskort lyckades jag också inhandla :-)

Bortse från mina fötter som var så varma att alla blodkärl var supersynliga *asg*

Jag har ju så magra fötter (typ det enda som är magert på mig är ju händer och fötter ;-) ) så jag var rädd att denna sko inte skulle passa på min fot och den ser liiite stor ut ser jag nu på fotona, men jag hade å andra sidan inte spänt remmarna här och hade nog inte foten ända i, så när man knäpper ordentligt så ser det perfekt ut! :-)

Jag ÄLSKAR dem!!! Visst är de fina :-)

image518

image512

image516

image515

image513

image517

och när jag ändå var igång så passade jag på att köpa strassnålar till min håruppsättning! Det börjar kännas verkligt nu... Riktigt verkligt :-)

image519

Kristaller

www.kristallrummet.se finns en mängd underbara smycken, hängen och stenar...

Jag vill ju ha en ormkedja och ett hängsmycke, gärna något som glittrar och ett par nätta örhängen, inga som hänger ner för mycket utan antingen sådana som sitter direkt på öronsnibben som "ploppar" eller sådana som är små och inte hänger ner längre än en cm ungefär.

Jag har hittat något jag gillar på denna sida... Vad tror ni om detta?

En ormkedja:

image502

Med ett hängsmycke i kristall, antingen rosa eller genomskinligt (troligtvis genomskinligt för jag tror att det passar bättre med klänningen:

image504 image505

Och örhängen i samma färg som hänget:

image506 image507
image508

Nå, vad tror ni? För simpelt?

Sedan är det ju mina favoritsmycken... Jag har visat upp dem förr... Även detta halsband med ormkedja:

image509 image510

Men jag har en favorit till (självklart även denna med ormkedja) fast här skulle jag inte beställa örhängena utan jag vill isåfall ha de örhängena som är till halsbandet ovanför:

image511

Ni får hemskt gärna rösta! Vilket halsband är vackrast? Och ni som vet vilken klänning jag ska ha... Vilka smycken hade passat bäst till klänningen?

:-)


Inbjudningskorten är färdiga

och här är de... Imorgon åker de på lådan... Så ni som inte fått något inom slutet av denna vecka, ni är helt enkelt inte bjudna ;-)

Fast det är inte helt säkert för där är fortfarande fyra kuvert som vi ännu ej har adresslappar på. Vad problematiskt det är att hitta adresser till folk med hemligt telefonnummer. Suck... ;-)

image500

image501

Jag hade till och med lyckats att göra fyra exemplar för mycket!! :-)

Festprogram

image498

image499

Placeringskort

adressetiketter, såpbubbleetiketter osv har jag nu suttit och skapat på vistaprint.se men jag blev mäkta irriterad när jag kom till kassan och upptäckte att man endast hade ett val, nämligen kortbetalning! Jag som inte längre kan se mina sista tre siffror... Dom där som man MÅSTE ange. :-( Blev till att skita i hela beställningen.

Ska fixa det på något sätt, för det är helt ok priser där.

Placeringskort, framsida:
image494
Placeringskort, baksida:
image495

Adressetiketter till de silvriga cellofankuverten och sen skriver jag med ceriserosa metallicgelpenna:
image496

Etiketter till bröllopssåpbubblorna:

image497

Silvriga cellofankuvert och paljettblommor

image491

image492

image493

Asgarv

Jag kommer att bli världens sämsta hustru, moooaaaahahahahahaha... :-D

image490

Timmen är slagen...

Klockan är nu 00:04 och för fyra minuter sedan blev det måndag, vilket betyder att jag IDAG börjar med Cambridgedieten.

Känns faktiskt helt underbart. Jag längtar efter att se kilona rasa :-) Håll tummarna för att det fungerar för mig!

Inspirationsbilder

På vaser med gerberabuketter:

image482

image483

image484

image485

image486

image487

image488

Ikeatips

Har suttit och surfat runt på IKEA:s hemsida då BT:s sida är nere för tillfället och hittade där en del prisvärda duknings och dekorationsförslag som jag ska lägga fram för M2B imorgon :-)

Lite olika vaser:

Kanister 49 kr

image471

Rektangel vas 39 kr

image473

Blomster vas 79 kr:
image479

Vacker exempelbukett ifall jag väljer en sådan här lite större vas:

image474

Sedan lite mindre vaser ifall jag väljer att låta silverkandelabern ta huvuplatsen på bordet (det är en trearmad silverkandelaber på varje runt bord) och ställer några småvaser runt om:


Blomster vas 19 kr
image476
Blomster vas, 19 kr

image480

Exempelbild på mindre vaser runt en kandelaber:

image477

Eller ifall jag väljer att endast ha ett par blommor per vas, sådär en 3-5 gerbera och ha vackra värmeljus runt om eller något liknande:


Superfin vas, 19 kr
image472
image481


Cool vinflaska

Var bara tvungen att lägga in en bild på en flaska vin jag köpte idag! Tyckte den var cool :-)

image470

Postpaket

...med underbar näbbklänning kom idag!

Klänningen är otrolig. Bilderna gör den tyvärr ingen rättvisa. Se på min prinsessa :-)

image467

image468

image469


Exempelbild

på näbbklänningen...

jag har konverterat fotot på den rosa klänningen till gråskala så den kommer ju inte att vara så här grådassig till färgen, utan gräddvit... Men ni får försöka se det framför er  :-)

image461

Sedan har jag tänkt mig detta bandet med en rosett i ryggen: image462

Istället för den gräddvita blomman som ni ser här, framtill på klänningen, så ska jag sy dit den här vackra rosa tygrosen med glitter på kronbladen och så ska hon ha det här halsbandet till...

image463     image464

Kanske fixar jag själv hennes hår och isåfall kommer hon att ha rosa glitterhjärtaklämmor från HM på sidorna och så två flätor med såna här gummiband vid flätans början, inte längst ner, där sätter vi något nättare gummiband. I rosa såklart, eller silver ;-)

image465

Jag måste faktiskt erkänna att jag nu, när jag ser detta framför mig är ännu nöjdare med den gräddvita klänningen än jag var med den helrosa! Detta kommer bli sååå mycket finare!

Näbbklänning på väg...

Jag fick mail från http://www.littlefairies.se/ idag. Klänningen är på väg och det går att ta bort bandet och sy dit ett annat, så jag är nöjd och glad. Hon kommer att vara så otroligt fin min lilla flicka :-)

För övrigt så har mina cambridgedrycker kommit. Jag längtar till på måndag då jag ska sätta igång! Kilon ska rasa nu! Det var inte alls så jobbigt att prata med konsulenten som jag trodde att det skulle vara, (jag drar mig ju gärna för sånt)...

Träningen har ännu inte blivit av. Min väninna är superförkyld så vi väntar tills hon mår bättre. Då hinner jag kanske komma in i min cambridgekur också och har kommit över de första dagarna då man tydligen ofta känner sig väldigt trött och matt.

Imorgon ska jag ha en fikadejt på stan med en tjej som jag träffat på http://www.brollopstorget.se/ . Vi har chattat av och till på msn i ett år ungefär men inte träffats så vi tyckte det var dags nu ;-) Efter det ska jag till panduro och titta på papper till vigsel- och festprogram. Självklart kommer jag att lägga in bilder på dem imorgon kväll :-)  

Sedan blir det även en sväng till systembolaget för att inhandla lite rödvin till tjejmiddagen på lördag och lite vitt vin till Daniel som tänker tillaga sig en underbar blåmusslerätt när jag är borta. Grrrrr... 

Nu längtar jag som sjutton efter äldsta sonen som är på skidresa med min mamma. Åååhhhh vad jag saknar honom, min goding.

Natti natti

Dekoration

Jag beställde precis nyss från www.sykompaniet.se (otroligt bra nätbutik för en massa pyssel) paljetter att dekorera med. Så här ser de ut:

image458

Sedan köpte jag sidenband, både ljusrosa och ceriserosa breda sidenband till dotterns näbbklänning.
Jag mailade butiken och sa att jag vill ha den gräddvita klänningen och det känns bra faktiskt! Hon kommer att bli superfin! Nu måste jag bara hitta en skitsnygg rosa eller ceriserosa tygblomma, men det ska väl inte vara så svårt!
image459

De här flatback rhinestones från www.artbeads.com ska jag använda till att dekorera Alices klänning på själva kjolen. Så att hon får en rosa glittrig touch :-)

image460

Besvikelse

Näbbklänningen jag beställde...

Fick ett mail igårkväll... Den finns ej kvar i rosa, dock i gräddvitt! Jag funderar på att strunta i det men samtidigt så tycker jag att klänningen är så fin. Man skulle kunna byta ut sidenbandet i ryggen mot ett rosa band. Det skulle ju vara hur enkelt som helst. Sedan kan hon ju ha rosa accessoarer min lilla flicka :-) Rosa band i håret och något rosa på blomkorgen hon ska bära (blombladen är ju rosa dessutom).

Detta gör ju faktiskt att jag skulle kunna göra hela hennes outfit så att den matchar min. Att alltså sätta i ett ceriserosa band i ryggen, byta ut den gräddvita blomman framtill mot en ceriserosa tyg-gerbera! Åååhhhh det skulle ju vara jättefint!

Ja, jag beställer den nog ändå! Men såååå synd att den inte fanns kvar i rosa :-(

Jag bad företaget maila bilder på kläningen i gräddvitt bara så att jag kan se hur den ser ut! Återkommer med bilder när jag har mottagit dem.

Hej så länge :-)

Träning träning träning...

Nu jä..lar...

Har anmält mig och haft samtal med en konsulent för cambridge. Börjar med detta nästa vecka. Min träning ska komma igång nu även om jag får träna lugnt medan jag kör ren kur med cambridge.

Kilona SKA rasa nu. Jag är innerligt trött på detta! Att kämpa och kämpa utan att något händer. Grrrrrrrr...

Imorgon blir det stan och införskaffande av  träningskläder och sedan gymet för att köra styrka och kondition och få en genomgång av den personliga tränaren för att göra upp ett program.

Whiiiii.... LÄNGTAR!!! :-)

image454                                                image456
                                                                               
image453
image455

Näbbklänning

Nu har jag köpt min lilla prinsessas näbbklänning! Känner mig riktigt nöjd för den var på rea! :-) Fanns endast kvar i just hennes storlek. Näbbklänningar är ju svindyra rent ut sagt. Den har tidigare kostat 750 kr (vilket galet nog är ganska billigt för en näbbklänning) och var nu nedsatt till härliga 375 kr så jag känner mig fånigt nöjd.

Så fin hon kommer att bli min lilla gumma.

Sidenöverdel med pärlbroderier, tre lager tyll i kjolen och bomullsunderkjol med tyllkant. Rosett som knyts i ryggen, blomma och rosett där fram är avtagbara. Pärlbroderier längs kanten på det övre tyllagret också. Jag tror att hon kommer älska den:-)

image450

image451

Så här har jag tänkt att hon ska se ut i håret :-) Men jag vet ej om jag gillar alla banden som hänger ner. Vi får se!

image452

Godisbuffé

Jag älskar ju godis. Är en riktig godisgris, så en godisbuffé måste vi ha på bröllopet. Självklart ska den till stor del gå i färgtemat rosa, vitt och silver. Men även andra favoriter måste ju få ta plats på gottisbordet.

Jag kan ju tex inte vara utan choklad och lakrits (både söt och salt). Ge mig alla era tips på godis som är vitt, rosa, silvrigt (grått) och på annat som ni tycker är ett måste.

Geisha är ju choklad med rosa papper på så det är ju givet!

Mer då? Allt ni kan komma på!



image442

image443


image445

image446

image447

Inbjudningskort på gång

Nu känns det lite panikartat med inbjudningskorten, fast egentligen inte eftersom vi har skickat ut save-the-date-kort. Men nu har jag kommit en bit på väg :-) Har gjort nästan hälften, haha... Helt stel i nacke och axlar är jag!

Jag kunde absolut inte bestämma mig för vilket band jag skulle använda att knyta om korten, så det blev en mix med fyra varianter... Nu måste jag bara göra infoblad oxå! Tänkte göra dem i cerieserosa med vit text :-) och silverstämpel.

Kommentera gärna!

Om ni ej minns hur de ser ut inuti så finns bild här:
http://anjasbrollops.blogg.se/m_012008.html

image436

image437

image438

image439