Skatteverket och underbara kollegor

får en guldstjärna utav mig. IDAG, den 30 juli blev jag fru på riktigt, dvs jag är registerad som gift och med nytt efternamn, så nu är det bara att bege sig till polisen och fixa passet, vilket enligt folkbokföringsavdelningen på skatteverket ska ta max tio dagar att få.

YES!!

Idag blev jag superfirad på jobbet (och SÅÅÅ LURAD). En underbar tårta bakades ute i köket och jag blev ju såklart nyfiken och frågade vad anledningen var (trodde att någon fyllde år eller att vi skulle få besök eller nåt), men fick ett kryptiskt svar om att vi skulle fika med den i eftermiddag, du får väl se (typ). Detta gjorde mig ju ÄNNU mer nyfiken och jag frågade en kollega om någon fyllde år. Hon såg helskum ut, men jag fattade ju ÄNDÅ ingenting.

Blev istället lurad att en nyanställd person skulle komma på besök så vi satt i fikarummet och väntade och jag frågade när personen skulle komma. Då räcker min ena kollega fram ett paket och säger att jag ska få överräcka det till den nya personen vi väntade på. Jag kände mig något förbryllad och undrade varför JUST JAG skulle göra det *asg*.

De skrattade ganska gott åt mig ;-) Presenten var till MIG, ett underbart presentkort på thaimassage, åååhhh, vad kunde passa bättre nu när min nacke och axel är som de är. Perfekt!!!

Tack snälla ni, ni är för gulliga, jag blev verkligen superrörd över hur mycket ni har ansträngt er med både telegram och present och tårta (för att inte tala om allt ert tålamod med mitt bröllopsbabbel) :-) Ni är de bästa kollegor man kan ha!

MÅNGA MÅNGA KRAMAR TILL ER ALLIHOP


Vår bröllopsdag

Här kommer en beskrivning av vår bröllopsdag i stora drag. Det är ju omöjligt att beskriva allt men jag ska försöka :-)

Jag vaknade 05.50 efter att ha lyckats sova ungefär en timme. Det var en orolig natt för mig minst sagt. Tyvärr mådde jag apa när jag vaknade, illamående av för lite sömn, helt skakig i kroppen och kände mig nästan bakfull.

Detta gick dock över...

Jag tog en skön och välbehövlig dusch, men ej håret, detta hade jag ju tvättat kl.01 och fick ej tvätta det på morgonen. Stränga order från frisören.

Rusade runt och packade ihop allt jag skulle ha med mig. Det var helt tyst i huset, Daniel sov och barnen var inte hemma, de hade ju sovit borta. Satte mig vid datorn. Gjorde ett eller två inlägg på bröllopstorget och ett inlägg här i bloggen. Sedan tog jag alla grejor och gick ut till parkeringen där min kompis Jenny skulle hämta mig och köra mig + brudklänning till salongen där jag skulle bli iordninggjord.

När jag kom till salongen så väntade redan Frida (frisörskan på mig), hon hade ställt fram jordgubbar och mousserande vin låg på kylning. Såååå NICE. Men jag väntade med detta och fick istället en stor latte av henne. Piggnade till betydligt och sedan satte hon igång med håret. Fascinerande att se hur en uppsättning växer fram. Helhäftigt!

Klockan var nu nio ungefär och vi hade verkligen skitroligt under tiden hon fixade håret. Superhärlig, rolig tjej. Allt kändes toppen. Lite innan kl.11 avbröt vi och jag gick iväg till stället där jag skulle sminka mig. Ca 50 meter bort. Vi hade inte satt i slöjan eller så, för att det skulle bli så enkelt som möjligt för mig.

Sminkningen gjordes av en superduktig, ung, söt tjej som heter Hanna på Makeupstore. Åh så nöjd jag var! Det blev superfint. Är lite orolig att det inte ska ha framgått på fotografens foton hur FIN makeupen var, för på "våra" foton tycker jag inte att det syns så bra. Men vi får väl se.

När jag var klar på MUS, och hade köpt både läppglans och blottingpapers (såna där som suger upp fett från huden) så gick jag tillbaka till salongen. Nu var både Jenny och min syster Ija där oxå. Min syster hade fått håret fixat, hon var så fin, och Jenny höll på att bli sminkad. Båda var superfina!

Nu gjorde vi sista fixet på mitt hår, satte i slöjan, gjorde håret sååååååå glansigt och vackert och sedan hjälpte Jenny mig på med korsett, klänning, strumpeband o stayups etc. Vi fick klänningen att sitta jättebra denna gången så all oro jag känt hos sömmerskan var helt i onödan, som tur var :-)

Sedan kom Daniel. Jag hade oroat mig massor för vad han skulle tycka, för han hade ju kommenterat en klänning som hade "puffig" kjol precis som min, för ett kort tag sedan och sagt att han inte tyckte det var snyggt, så jag nojjade en del när jag gick ut till honom. Som man kunnat vänta sig av en annan blivande man, typ en tår i ögat, kärlek i blick och någon kommentar om hur vacker man är, var inget jag hade väntat mig utav Daniel ;-) och heller inget som inträffade. Han sa väl mest något praktiskt, eller jag minns inte om han sa nånting faktiskt, haha...

Det togs en massa foton på mig utav frisörskan (måste gå in till henne en dag och be om kopior) och utav min syster.

När jag skulle gå ut till bilen som min kompis Maria körde för att skjutsa mig och Daniel till Kulturen, där vi skulle möta fotografen, så REGNADE det givetvis. Det hade inte regnat på hela dagen, men precis när jag skulle ut så kom en skur. Det lustiga var att när vi kom fram till Kulturen fem minuter senare så hade regnet redan upphört.

Vi hälsade på fotografen och gick in på kulturen. Gissa om folk stirrade, haha... Man kände sig NÅGOT utittad!

Inne på Kulturen tog vi foton och jag måste erkänna att jag tyckte att det var SKITJOBBIGT och obekvämt. Jag har aldrig gillat att bli fotograferad, inte Daniel heller. Fotografen sa till oss att det var helt ok för oss att "busa" så mycket vi ville, men jag tror aldrig att vi har känt oss stelare eller mindre busiga *asg* så det ska bli spännande att se dessa foton sen. Jag tyckte nästan synd om fotografen. Han kunde nog inte ana hur "busiga" vi faktiskt är normalt sett ;-) haha

Ljuset var iallafall perfekt! Inte strålande sol men heller inte helt mörkt o regntungt. När vi gick från en plats till en annan kom en familj fram, de var turister, de sa hur vackra vi var på bruten engelska och frågade om de fick fotografera oss tillsammans med deras lilla dotter som kan ha varit sex år ungefär. Vi sa "visst" och foton togs. Folk gratulerade oss till höger och vänster och kommenterade hur fina vi var, hur vacker klänningen var osv. Det var riktigt roligt! Det kändes nästan inte som att vi var i Sverige ;-)

Medan vi fotograferades var min kompis Maria, som kört oss, uppe i festsalarna och fixade med bordsdekorationerna och när vi var klara så väntade hon på oss utanför Kulturen och körde oss till kyrkan, där vi smet in bakvägen. Barnvakterna väntade redan där inne med barnen och hade börjat klä om dem. Mina toastmistresses var också där och en av dem hjälpte mig att gå på toa, haha...

Prästen kom ut och pratade med oss och frågade om allt var bra, om vi var redo, om vi var nervösa osv. Och jag måste erkänna att NU började mina knän att darra en aning!!

Vi fick instruktioner om när vi skulle börja gå in, barnen var vid detta laget lite otåliga och när kyrkklockorna ringt och Mendelssohns började spelas så gjorde vi äntligen entré. Varken Daniel eller jag tittade på någon när vi gick in. Jag vet inte ens vad jag tittade på. Daniel säger att han tittade ner i golvet, haha... Jag tittade nog på barnen, eller rakt fram! Det var SVÅRT att gå sakta, för man ville bara rusa ända fram och slippa känna sig på display. Man är ju till allmän beskådning längst fram också men då står man ju med ryggen emot alla och kan koncentrera sig på prästen och vad han säger.

En vigsel går ju ganska fort och det gjorde vår också. Max 40 minuter tog det. Min mamma och hennes man sjöng "i folkviseton" utav Nils Ferlin och som överraskning sjöng de "Can´t help falling in love with you" utav Elvis Presley. Jättefint var det! Kändes så roligt att de ville sjunga för oss. Det är vi jätteglada över.

När vi skulle säga våra löften så glömde Daniel mina andranamn, jag fick VÄSA dem till honom *asg*, stackarn. När det sen var tur för mig att upprepa MINA egna namn så blev jag helsnurrig och undrade om jag hade sagt rätt. Jag kände hur jag stakade mig på mitt EGET namn, hahahaha. Helt sanslöst.

Sedan glömde vi hur vi skulle göra när ringarna skulle träs på. Vi visste att prästen skulle ge oss någon signal, och att han skulle säga nånting först, innan vi skulle trä på dem. Men han blev tyst och en paus uppstod och vi tittade förvirrat på varandra och jag började trä på ringen på Daniel. Prästen viskade "vänta" och jag avbröt o började nästan fnissa.

Men till slut fick vi ringarna på och jag var så svettig om händerna att Daniel bara fick på min ring till hälften. Jag fick själv rätta till den och hade lite svårt att hålla mig för skratt. Sedan vände vi oss om till prästen igen.

En rolig sak som hände under vigseln var att barnen, som vi trodde att någon skulle ta hand om (fast vi korkat nog inte bett någon i all förvirring) stod kvar hos oss där framme hela tiden, (de gick ju före oss in i kyrkan, våra söta brudnäbbar) och vid ett tillfälle kröp Ivan in under min klänning. Han satt där inne och så drog han tag i mitt strumpeband och ryckte av det så jag kände strumpan kasa ner på baksidan (hade riktiga stayups, såna utan silikon, som hålls upp med strumpeband). Till slut fick jag viska till Daniel, att någon måste ta ut Ivan från under klänninen, han rycker av mina strumpeband. Daniel tog ut honom och bar honom till min mamma. Men nix, detta ville inte Ivan vara med om. Han vrålade högt och rusade fram till mig.

Nu stod jag och Daniel på knä och min klänning la sig som ett skönt duntäcke där Ivan la sig ner och gosade in sig. Se bild i tidigare inlägg. Han var galen i klänningen och försökte hela dagen att mysa in sig i puffkjolen, gosa med den och ligga på den. Sötnosen :-)

När vigseltalet var hållet och mamma och Lasse hade sjungit Elvis, var det dags för utgångsmarschen, "Love me tender" (oxå Elvis) och vi gick ut. Men inte alls sådär långsamt som man ska. Vi kände båda hur vi nästan sprang (fast så illa hoppas jag inte att det var) men vi gick snabbt. In i rummet där vi kommit ifrån, tills alla utrymt kyrkan och vi kunde gå ut sist, få bubblor blåsta på oss, krama alla (det var ett riktigt kramkalas) och få oss ett välbehövligt glas jordgubbsmousserande, som Daniel tyckte smakade så illa att han svepte det i ett drag för att slippa sippa på det, haha...

Jag råkade såklart få ett glas som det "hängde" jordgubbsvin undertill så jag spillde ner hela min klänning men det syns knappt och är underligt nog under ett veck och jag hoppas att det kommer att gå bort i kemtvätt, men det är lite störigt för jag blev så förfärad över att ha spillt på klänningen så när vi tittade på filmen från bröllopet så står jag halva tiden utanför kyrkan och håller glaset ifrån mig och förfasar mig över klänningen ;-)

När vi kramats länge och väl så dök plötsligt en massa andra finklädda människor upp och en annan brud, oxå hon i slöja, en brud som jag dessutom träffat tidigare under dagen på MUS, som skulle bli sminkad efter mig, för det var en ny vigsel på gång. Vi avlägsnade oss och gick mot bilarna på parkeringen.

Vi hade ju ingen häftig transport eller så utan vi åkte vanlig bil till festlokalen. Egentligen hade vi tänkt gå i stor procession genom stan, men vi var inte så sugna på detta nu och det visade sig att ganska många skulle köra bil och ställa den vid borgen istället. Så vi åkte... Alltså, att sitta i en bil, även att sätet är draget till max bakåt så att klänningen ska få plats, med korsett och brudklänning, det är ett projekt som heter duga!!! Jag inbillade mig att folk pekade och skrattade när vi kom körande. Jag hade förstått dem om de gjorde det ;-)

Väl i Lundagård var det mingel och fördrink utomhus, vid universitetsfontänen. Vädret var perfekt, lagom blåsigt, lagom svalt men när vi minglat lite och hunnit med ett till två glas bubbel så öppnade sig plötsligt himlen och SHIT vad det regnade!!!

Alla tog skydd under de stora träden och en del tog upp sina paraplyer. Här hade ju mitt superfina bröllopsparaply kommit väl till pass men detta var såklart kvar i någons bil, så det blev aldrig använt. Det går inte att planera allt. Tur är väl det, för utan såna här små missöden så hade man ju inte haft något att skratta åt :-)

När skuren upphört något så flyttade vi in i borgen, men eftersom dukningen inte var klar där uppe och maten inte skulle serveras på en halvtimme ännu så minglade vi vidare i den sal där vi skulle dansa. Där stod ju snacks- och godisbuffén så folk snacksade lite, satt vid borden och gick runt och minglade.

När dörrarna till salen öppnades och det var dags att slå sig ner vid borden så var nog alla rejält hungriga. Jag vet att JAG var det iallafall.

Jag vet inte riktigt HUR jag ska beskriva middagen!

Den var helt underbar! Maten var supergod, skratten var MÅNGA, talen var fantastiska, mina taostmistresses var perfekta och jag skrattade så jag grät, så jag fick kramp i magen (fast det kan ha varit pga att jag satt ner i en korsett med stålskenor som jag fick mig kramp ;-) ) .

Det var UNDERBART!

Folk plingade i pussklockorna OFTA, haha, de stampade i golvet för att vi skulle pussas under bordet, de klappade i händerna för att vi skulle stå på stolarna och pussas, de gjorde detta MÅNGA gånger, fniss fniss... Det var superskojigt!

Något som jag lyckats missa och som CHOCKADE mig första gången det hände, var seden att alla killar ska pussa bruden när brudgummen lämnar rummet. Shit Jonne, jag undrade vad du höll på med. Din stackare, jag vet inte hur jag måste ha tittat på dig, som att du var galen, du var ju den första som plötsligt dök upp framför mitt ansikte och jag fattade inte vad fasen du ville *asg*... Sen dök ansikte efter ansikte upp och puss efter puss trycktes mot mina läppar och jag TJÖT av skratt. Shit alltså, HUR har jag kunnat missa detta! *asg*

I pausen mellan två rätter, minns inte vilka :-) så skulle vi leka "vadleken". Jag fick en påse över huvudet och några män, inklusive brudgummen såklart, ställdes på stolar med uppkavlat byxben och jag skulle känna igen Daniels vad. Fet chans. Hans biceps hade jag kunnat känna igen hur lätt som helst, men en mans vad, hur fasen känner man igen en mans vad???

Jag lyckades såklart inte, utan det blev Lars som enligt mig var Daniel. Han var mycket stolt och skrev i gästboken "jag har finare vader än Daniel". Men jag tror att han missuppfattade. Jag skulle ju inte välja de finaste vaderna, jag skulle ju välja Daniels vader så därför kan han ju inte ha finare vader än Daniel, utan "lika fina" vader som Daniel ;-) haha

När det var Daniels tur att känna på vader så hade han nog missförstått lite, man skulle ju INTE känna högre upp än knät, dvs in under kjolen på folk :-D

Daniel var duktigare än jag! Han lyckades. Han hittade mina vader bland alla damerna. DUKTIGT!!! (och smickrande för mig såklart, vilket är huvudsaken) ;-)

Innan det var dags för tårtan så körde vi även skoleken... Här hade vi nog ganska lika åsikter och klarade oss ganska bra. Det var riktigt roligt. Enda frågan vi svarade olika på tror jag var "vem har bäst smak när det gäller inredning", hehe...

Tårtan var LJUVLIG... Den gjorde stor succé. Daniels syster Aida ringde dagen efter och var lyrisk och ville veta exakt var vi hade köpt den, hon ville ha en sådan. Hon tyckte att smakerna var såååå fantastiska och sååå perfekta ihop. Jag känner mig fortfarande så ofantligt nöjd med tårtan, för jag avbokade ju den tårta vi hade beställt från början och fick genom kontakt på Bröllopstorget hjälp med denna tårta som bestod av mazarinbotten, rabarberkompott och jordbubbsmousse. Den var sååå supersomrig och fräsch!

Sedan drog bandet igång och WOW vilket ös! Bröderna Berggrensson, vilket band! Underhållande, roliga, ösiga. Jag tror inte dansgolvet var tomt nån gång. De ÖSTE och alla höll igång, skrattade och dansade. Musiken var för alla och jag tror verkligen att alla hade skitkul. Jag vet iallafall att VI hade skitkul.

Det blev ju ingen brudvals, utan vi drog en "tryckare" typ, till "hotel California" och andra bröt in i dansen efter ett tag.

Åh så roligt vi hade under kvällen/natten. Det var helt sanslöst! Som alla säger så går verkligen bröllopsdagen SNABBT. Man har så kul, man är så full av adrenalin, man är så GLAD, lycklig, uppfylld och ååååhhhhh så KÄR man är! Vi hånglade loss på dansgolvet o tafsade på varann som fjortisar, men det var jättehärligt och folk bara log, haha...

Vi var inte hemma förrän vid femtiden på morgonen, i säng vid sex ungefär. Medan jag duschade, satt Daniel bredvid i badrummet och öppnade alla "presenter" (kuvert med bidrag till resan, alla hade respekterat att vi inte önskade oss saker) och lästa alla kort för mig och höll upp dem så jag kunde se. Sen satt vi i soffan, pratade o mös en stund medan Daniel öppnade färdigt alla korten (det tog TID, det var sååå många kort) :-) och sen satt vi och var helt chockade över hur generösa gåvor vi fått och vi insåg att hela resan inkl fickpengar var betald och att vi inte behövde oroa oss över att spara ihop mer pengar. Vilken känsla!! Tack snälla alla våra gäster. Ni gjorde vår resa möjlig!! :-)

Folk säger att man inte pallar ha sex på bröllopsnatten men det gör man visst, haha... Man är ju såååå KÄR!! (Ni talar med ett brudpar som t.om lyckades bråka kvällen innan bröllopet ;-) men på själva bröllopsdagen är allt sånt glömt och man kan bara fokusera på allt som är bra, på varför man faktiskt älskar varandra och allt känns bara så otroligt bra.

Nu har vi varit gifta i nio dagar  (varav jag har haft nackspärr i nio dagar, den kom dagen efter och jag tror det är pga korsetten som tryckte ihop skulderbladen) men förutom detta så känns allt så bra. Jag har inte fått mitt "nya" namn ännu och jag har inte riktigt FATTAT att jag är GIFT men det växer nog fram. Egentligen är det ju ingen skillnad mellan oss. Vi har ju varit tillsammans så länge, men om det är NÅGON skillnad så är det nog att man mer känner att man hör ihop nu. Just att heta samma namn alla i familjen är en stor grej för mig. Då är det "på riktigt" :-) Fånigt kanske men jag har tyckt det var lite jobbigt att inte heta samma som barnen. En annan grej är nog att man känner sig så nykär. Allting får på något vis "vakna på nytt" och man minns en massa saker, återupplever en mängd olika känslor och det är verkligen helt underbart.

Nu ser jag fram emot papprena från skatteverket ,mot fotona från fotografen (lovar att dela med mig) :-) och mot vår resa som vi båda längtar oerhört mycket efter.

Detta var vår bröllopsdag i stora drag och efter denna långa berättelse så känns min nackspärr inte ett dugg bättre. Ikväll har min älskade dock lovat att han ska trycka på min rygg lite så jag hoppas att han kan hitta rätt nerver och få spärren att släppa.

Var det NÅGON som överhuvudtaget orkade sig igenom detta inlägg, haha... (jag ska komplettera det med bilder senare).

Småpanik

Vi bokade resan i mitt nya namn, det namn som jag antog att jag heter från det datum vi gifter oss.

Nu har jag fått reda på att jag "egentligen" inte heter det förrän det är registrerat hos skattemyndigheten och jag har fått papper från dem på att det har gått igenom. Detta kan ta upp till tre veckor.

Först efter detta kan jag skriva ut ett personbevis och gå och skaffa mig mitt nya pass, vilket normalt sett tar en vecka, men kan ta mer på sommaren.

Vi åker om 4,5 vecka.

Tror ni att jag känner oro???

Varför visste jag inte detta så jag hade kunnat boka resan i mitt gamla namn. Jag som tyckte det kändes så kul att få boka resan i det nya namnet. Hade inte en tanke på att det kunde bli problem.

Håll tummarna att vi får beviset från skattemyndigheten FORT!!! :-)

Fakturor

Nu trillar fakturorna in och ska betas av en efter en :-)

Har betalat bandet, fotografen, personalen och nu även restaurangen. Sedan är det bara lokalhyran kvar. Sedan är bröllopet betalt!

Jag har även betalt första summan utav resan, som jag längtar något enormt till.

Tänk att det bara tog ett enda dygn att göra av med så enormt stora summor pengar :o)

Det var det VERKLIGEN värt!!

Vi har dock så mycket dricka kvar att vi bestämt oss för att ha en stor kräftskiva när vi kommit hem från resan. Man måste ju ha något nytt att planera och se fram emot. Att anordna fester ger mersmak.

Jag lovar att jag snart ska ta mig tid att knåpa ihop en genomförlig berättelse om vår BRÖLLOPSDAG och förhoppningsvis kommer det snart lite fler skivor i brevlådan från folk som har bränt ut sina foton från dagen, åt oss.

Fotografens foton får vi vänta en månad på, men åh så skoj det ska bli att se dem!

Nu ska jag sätta igång och göra tackkort! Vi är fortfarande helt överväldigade över våra släktingars och vänners genorositet. Tro det eller ej men vi fick 26.000 kr i bidrag till vår resa, så både resan och fickpengarna är ordnade. Tack så ENORMT mycket alla underbara människor. Detta trodde vi aldrig!

Vår fantastiska dag

Jag varken orkar eller kan skriva om alltihop just nu, är fortfarande helt överväldigad. Här kommer några bilder som min fina pappa har tagit. Ni får hålla till godo med dem så länge :-)

















Idag blir jag fru

Klockan är 08.12 och jag blir hämtad här av min kompis Jenny kl. 08.20. Jag TROR att jag har tänkt på allt, att allt är packat och klart. Jag har bara lyckats sova ca 1,5 timme och mår illa som sjutton och ja, ärligt talat mår jag riktigt dåligt. Fixar inte så lite sömn, men jag hoppas att det ska gå över med allt adrenalin som lär pumpa igenom kroppen senare, hihi...

Igår var vi och fixade det som gick att fixa i lokalen. Kom hem sent, upptäckte att det fattades 8 placeringskort??? Fick sätta mig och pyssla, sen skulle slöjan strykas, allt skulle packas ihop. Lyckades slänga mig i duschen kl.01.00, komma isäng 01.45 och sen tog det många timmar innan hjärtklappningen släppte och jag kunde somna.

Jag hade ställt klockan på 7.30 för att få sova så länge som möjligt, men vaknade 05.50 och kunde inte somna om. Så jag lär vara mör imorgon.

MÖR MEN GIFT :-)

Ni får vänta på rapport...

Idag gäller det!! Håll en tumme för att det är torrt på marken och uppehåll mellan 13 och 17.30 :-)

kram kram

Anja Larsson (sista gången jag skriver det, känns lite dubbelt faktiskt men mitt nya efternamn är ju så fint) :-)

Bröllopsnaglar...

har jag varit och fått nu. Åh så fin man känner sig :-)

Tror de blir ännu snyggare när tipparna växt ut lite (nu sitter de så långt ner så att man får så "liten" nagel om ni förstår hur jag menar. Men ack sååå fin man känner sig!!!

Fransk manikyr

Bokat resa

Ååååhhhh såååå underbart det känns... Nu har vi bokat resa!

Första veckan i september bär det iväg till Korsika. Längtar, längtar, längtar...

Idag har jag gjort festprogrammen till barnen, pysselpåsar till barnen och ska sätta igång med festprogrammen till de vuxna nu ikväll.

Vi blir 73 personer, utav 97 inbjudna. Helt ok. :o)

Imorgon ska jag och en BT-kompis hämta tårtan, som ska förvaras i frysen fram till dagen innan bröllopet. Imorgon kväll får jag hjälp utav min kompis Jenny (toastmistress) och hennes pojkvän att vika och sätta ihop festprogrammen och på fredag är det fransk manikyr och så ska allting bäras upp till festsalarna.

Fotografen har vi stämt träff med på Kulturen på lördag kl.13. Vi ska ta fotona där, inne bland de gamla husen o gränderna och framför den fina lilla sjön. Kommer bli fint tror jag.

Känns som att jag har kolla på NÄSTAN allt. Nu måste jag tvätta alla skjortor, mina nya underkläder och sedan stryka skjortor och slöja och packa saker till barnen som ska sova borta två nätter på rad  (natten innan och själva bröllopsnatten).

Det känns hela tiden som att jag har glömt något, men jag vet inte vad det skulle vara. Checklistan är fortfarande ganska lång men det mesta är snabbt avklarat. Jag har pratat med källarmästaren på restaurangen idag och vi är helt på det klara med hur allt ska gå till. Bandet kommer kl.21 och riggar upp sina grejor o gör en ljudcheck osv. Floristen pratade jag med innan idag så hon vet också precis hur allt ska vara.

Så vad sjutton kan jag ha glömt? Någon som har en idé :o)

Provat klänningen

hemma hos min toastmistress Jenny och det var som jag hoppats. Den satt så illa hos sömmerskan för att vi ej satt korsetten riktigt på rätt plats, utan hela klänningen hamnade för långt ner. Nu kom den upp över bysten ordentligt och fick en helt annan passform, men lika snyggt som i butiken där jag köpte den sitter den INTE.

Jag har definitivt fått mindre fläsk runt ryggen, under armarna och över bysten för den är ett par cm för stor, absolut. Provade att sätta i gelkuddar i bh:n för att det skulle sitta snyggare med resultat att brösten såg så löjligt upptryckta ut så de hamnade i min haka nästan. INTE fint!!

Så jag ska köra med Hollywood fashiontape och hoppas att det kan hålla in klänningen de där ynka centimetrarna över bysten. Egentligen skulle den behöva sys in bara en dryg cm i varje armhåla en liiiiten kil typ längst upp och sys ut i underdelen av bröstkuporna för där är den för liten. Lite skumt men jaja...

Det GÅR! :-)

Nu är det bara TRE ynka dagar kvar.

Jag har MASSOR att göra...

Så här i sista minuten hör Daniels allra bästa vän av sig och talar om att han plötsligt inte tänker komma och en annan kompis till Daniel hör av sig via omvägar och undrar om han kan ta med sin nya flickvän.

Det senare, helt ok, det förra, HELT FÖR JÄ..LIGT. Orkar inte ens tänka på det. Men fy f..n så roligt vi ska ha. Detta är något man gör en gång i livet och INGEN ska få förstöra denna dagen för oss.


Inte riktigt lika nöjd

Saturday Day july 19
Mostly cloudy with a couple of showers
High21°C
RealFeel®:21°C
View the Hour-By-HourTM Forecast
Winds:SSE at 9km/h
Wind Gusts:17 km/h
Max UV Index:Moderate (3)
Thunderstorm
Probability:
29%
Amount of Precipitation:2.5mm
Amount of Rain:2.5mm
Amount of Snow:0.00cm
Hours of Precipitation:3 Hrs
Hours of Rain:3 Hrs
Hours of Daylight:17.0 Hrs

Saturday Night
Overcast with a couple of thunderstorms around
Low:13°C
RealFeel®:14°C
View the Hour-By-HourTM Forecast
Winds:SSE at 3km/h
Wind Gusts:12 km/h
Min UV Index:N/A
Thunderstorm
Probability:
50%
Amount of
Precipitation:
0.5mm
Amount of Rain:0.5mm
Amount Snow:0.00cm
Hours of Precipitation:2 Hrs
Hours of Rain:2 Hrs
Hours of Dark7 Hrs

En helt ny vändning...

tog vår bröllopsresa ikväll.

Imorgon ska vi boka den och den kommer att bära oss till Korsika, den vackraste ön i Medelhavet, där vi kommer att bo i staden Ile Rousse, på Hotellet Napoléon Bonaparte (Korsikanerna är mycket stolta över att Napoléon är från Korsika, uppenbarligen, han finns precis överallt där :-)) och jag är sååååå exalterad!

För många år sedan letade jag resor till Korsika för att jag hört så otroligt mycket om ön och nu bär det iväg. En vecka blir vi borta. Längre än så vill vi inte vara borta från barnen. Drömmen om Barbados känns ganska avlägsen. Visst är det underligt! Jag känner mig bara helnöjd att slippa en 13 timmars lång flygresa med mellanlandning i Amsterdam eller London och istället flyga sammanlagt ca 2,5 timme istället :o)

Hur låter detta:

Ile Rousse är ingen stor stad. Men det är ändå en stad. Genuin, idyllisk och oförstörd. I flera sekel har livet gått sin gilla gång här, utan att euro-tingeltangel-kedjorna har kunnat sätta klorna i gator och torg. Och det är väldigt skönt. För här finns ändå allt man behöver i form av stränder, barer, caféer, butiker och torghandel. Hotel Napoléon Bonaparte - det majestätiska hotellet som är ett av Ile Rousse mest kända landmärken sedan början på förra seklet. En minuts promenad till Place Paolis och palmträdskantade uteserveringar. Och två minuter till stranden. Så vad väntar du på?










 






Bröllopsvädret...

ser ut att bli PRECIS som jag hoppas.

Jag sa senast igår att jag hoppas att det inte blir mer än max 20 grader, lite lagom molnigt men ändå soligt och uppehåll och svaga men svala vindar.

Kollade en tiodagarsprognos på
http://www.yr.no/ och enligt den prognosen (som jag nu tänker tro stenhårt på) så ser mina drömmar ut att gå i uppfyllelse.

Lørdag
19.07.2008

Lettskyet19°Lett bris, 4,6 m/s fra vest

Lettskyet. Lett bris, 4,6 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet.


Knäckt

Jag är faktiskt ganska knäckt just nu...

Med elva dagar kvar till den stora dagen var jag hos sömmerskan idag för att se om jag kan ha klänningen utan korsett eller om det eventuellt gick att sy ut den och fixa till passformen lite isåfall. (För den satt ju bra över höft/midja men ej över revbenen där det idag fattades ca 5 cm).

Blev faktiskt förvånad, för sist fattades det 4 cm och sedan dess har jag gått ner ca 4 kg, så jag trodde att det skulle gå eftersom mina bh:ar som ju sitter just där klänningen är som tajtast, har börjat sitta väldigt löst på mig.

Det går alltså inte att bära klänningen utan korsetten, om jag inte vill lägga massor av pengar, vilket jag verkligen inte vill eller kan.

Det som gjorde mig knäckt var dock inte att jag måste bära korsetten. Det får jag stå ut med. Men de kilon jag har gått ner gör att klänningen nu inte alls sitter bra över bysten. Den är jättekonstig i passformen där nu. Sömmerskan förklarade att det beror på att jag egentligen har en strl för liten klänning för min byst och att kuporna därför hamnar fel. Det jag inte fattar är att den lixom står ut upptill, precis ovanför bysten. Nu hade hon sprättat upp klänningen där bak när vi provade för att vi trodde den skulle sys ut så vi kunde ej stänga den helt och hållet, men jag blir ju bara läskigt nervös.

Det är bara 11 dagar kvar, jag får inte klänningen förrän på tisdag den 15:e juli, dvs 4 dagar innan bröllopet.

Om hon skulle ändra kuporna, sy ut dem efter mina brösts form så skulle det gå på 3-4.000 kr eftersom hon hade fått sprätta upp broderierna på klänningen, flyttar spetsar och stenar och sedan försöka passa ihop det igen. Nej tack sa jag.

Kanske går det att fästa klänningen m säkerhetsnålar i bh:n??? Så att den hålls in över bysten. F..n oxå! Den satt ju skitfint över brösten när jag vägde 4 kg mer.

Gaaahhh... Detta känns jobbigt...

Har en liten teori som jag hoppas stämmer, för jag tror att korsetten hamnade lite fel idag, så att klänningen inte riktigt satt på rätt plats och att det kan ha haft med passformen att göra, för visst borde inte 4 ynkliga kilon påverka passformen så mycket!!

Usch, jag känner mig riktigt låg  :-(

Och jag kan inte prova den igen förrän på tisdag för att stilla min nervositet...

Jaja, det får bli som det blir... Den ska iallafall läggas upp 2,5 cm så att den blir lagom lång, så jag inte snubblar på den :-) och det skulle iallafall gå på UNDER tusenlappen, vilket ju är skönt!

Lovar att hålla er uppdaterade om mina enorma klänningsbesvär... (baahh orkar knappt skämta om det)

Checkar av...

ett par saker på checklistan idag...

Ska med en tjej från bröllopstorget till IKEA och en enorm godisbutik (lager?) för att inhandla allting till godisbuffén. Sedan ska jag hämta ut min förlovningsring som är inne på upputsning. :-)

Hoppas den är sådär fin och blank och utan repor nu...

Det drar ihop sig nu! Bara TOLV dagar kvar och folk börjar ringa i panik och undra vad de får ha på sig, haha... Vi vill bara att folk klär sig lite fint men i kläder som de trivs i.

Nu sticker jag. MYCKET ATT FIXA!!


:-)


Beställt klänning

till mig själv då VI faktiskt är bjudna på ett bröllop i september. Blev kär i den, så nu är den min. Hoppas verkligen att den passar när den väl kommer. Om inte så får jag sälja den på Bröllopstorget :-)

Den är brun med rosa prickar om det inte syns på bilden :-) Såååå fin!


Checkar av ett par saker till

Ett par saker som jag har oroat mig lite över att jag inte har köpt ännu är nu avklarade.

Det ena (som jag verkligen hoppas slippa använda) ett stort bröllopsparaply, stort nog för oss båda, med ett underbart, romantiskt utseende och 1,25 m i diameter. IFALL det mot all förmodan ;-) skulle regna på vår dag.



Sedan ÄNTLIGEN, en gästbok, en sån där rolig, där folk TVINGAS skriva mer än "lycka till i framtiden, vad fina ni är" typ... ;-) Lite som en "mina vänner-bok" med frågor som måste besvaras och plats för foto av personerna.



och så sist men inte minst, något som jag verkligen vill ha och tycker är störtgulligt, billiga var dom oxå!
Pussklockor!! Kan bli riktigt skojigt!


Checkar av på checklistan...

* Sola, två ggr i veckan fram till stora dagen
* Fotvård 17 juli
* Lämna in förlovningsringen för upputsning CHECK
* Tala m prästen den 26 juni CHECK
* Gå ner ca 8-10 kg (gått ner 3 kg sedan jag skrev detta, så 5-7 kg kvar)
* Manikyr (dagen innan)
* Klippning 14 juli
* Köpa hårfärg + slingor och fixa håret
* Inhandla saker t bordsdekorationer (göra den 7 juli) har köpt flytljus CHECK
* Göra vigselhäften
* Göra färdigt festprogrammen (omlagorna klara CHECK)
* Tala med feststället om diverse saker som borden, musiken, tillträde etc
* Köpa underkläder (bh:n avklarad)
* Göra placeringskorten CHECK
* Fixa iordning presentlådan (endast presenter i kuvertstorlek ju ;-))
* Bordsplaceringstavlan ska göras klar
* Köpa väst och plastrong till daniel och slipsar/plastronger till pojkarna CHECK
* Göra favors till gästerna
* Fixa presenter till toastmistressarna
* Fixa pris till eventuella tävlingar på festen
* Skriva klart gästrimmen till festprogrammen, få in sånger osv från toastmistressarna
* Köpa gästbok + penna osv
* Fixa engångskameror till borden
* Åka till Kvinnligt under och köpa en sån där bodyslimmer (göra den 7 juli)
* Solister måste få öva på solosånger
* Lämna in klänning för att sys upp (och eventuellt finjusteras i passformen)
* Lämna in klänning och slöja på kemtvätt för ångning så de blir släta och fina
* Gästkorgar på toaletterna
* Köpa allt godis till godisbuffén (göra den 7 juli)