Band or no band

Jag vill ha band på bröllopet, men face it, det ÄR på tok för dyrt. Först kostar bandet minst 5.000 kr att hyra, sedan ska bandmedlemmarna ha mat, det är god sed. Med tanke på kuvertpriset blir det några tusenlappar beroende på hur många de är i bandet. Sedan måste man i de lokaler vi bokat, ha en brandtekniker närvarande om man använder scen och ljudutrustning osv. Denna tekniker kostar närmre 400 kr i timmen att ha på plats.

Då tänkte jag, DJ, jaaaa, jag vill ha någon som håller igång dansen, så att folk faktiskt dansar och öser loss på dansgolvet. Men NÄÄÄÄ, vad gör Daniel. Han vägrar! INGEN DJ... Om han ej kan få det band han vill (ett rockabillyband från Belgien) så ska vi inte ha NÅGOT. Nu har han, den käre mannen, börjat spela in mängder av cd-skivor med låtar (låtar som INTE hör hemma på ett dansgolv, än mindre på ett bröllop).

INGEN kommer att kunna dansa till denna musik. Snälla nån, vi talar om ROCKABILLY och andra fullkomligt dansovänliga låtar. Mina vänner sa, det ÄR väl inte Daniel som ska välja dansmusik. Suck... Nääääää, jag ska också ha nåt att säga till om. Jag ska lägga hälften av låtarna, så nu gäller det att jag verkligen anstränger mig. Lär väl bli så att folk sitter under Daniels låtar och dansar under mina.

Enligt Daniel så är det tvärtom ;) Min supertråkiga populärmusik, dansvänliga, studsiga disco- och poplåtar suger fett tycker han, och, påstår vidare att, "kan man dansa, så är hans musik inget problem". ;) Mmm eller hur. Det kom från killen som själv dansar som Carlton i Fresh Prince i BellAir. Suck...

JAG VILL HA ETT BAND!!! Vilket som helst, eller en bra DJ. Jag vill inte ha ett bröllop där folk tvingas skrika för att överrösta musiken (som Daniel kommer att sköta och självklart höja till en volym som får folk att baxna) och som för övrigt gör en helt asocial och trött i huvudet. Det är ju alldeles för jobbig och hetsig musik. HUR FÅR JAG HONOM ATT FÖRSTÅ DET?

Någon som känner honom, som tror att det ens är möjligt :(

Jag leker lite

Leker lite med kort och papper och stämplar


Inte alls som mina inbjudningskort ska se ut, men oj så skoj det är att klipp och klistra :o)

Jag längtar såååå efter paketet från Magnolia, men av någon anledning så kommer det aldrig. Idag fick jag dock lite grejor från sykompaniet och började leka lite. Så det är helt fel papper, inte alls några av mina stämplar som jag ska använda. det enda som stämmer är organzabandet, haha...

Utformningen tror jag dock att jag gillar, men detta är ju bara ett enkelt kort som jag trätt lite mullberrypapper över. Ska ha benvitt papper med lite struktur och så min vackra hjärtastämpel i silver, sedan ska jag trä ett papper över som är lite rosa-silverglittrigt och så organzabanden runt och så stämpeln "vi gifter oss".

Blir nog fint till slut. Detta var ju mer lite lek i väntan på att de riktiga sakerna ska anlända.

Känner mig lugn nu

Efter att ha pratat med andra som haft sina fester i samma salar som vi ska, så har jag blivit lugnad. Där luktar inte avlopp till vardags ;o)

Jag trodde nog inte det egentligen heller...

Är lite besviken för jag hade hoppats att sakerna till inbjudningkorten skulle ha kommit nu. Hoppas att de kommer imorgon, annars får jag ju vänta hela helgen!

Rundvisning i festlokalerna

var vi på igår. Barnen som var hemma från skola/dagis var med. Det var livat värre. Lokalerna är vackra men lite slitna. Fast med vacker festdukning och dekorationer tror jag att det kommer bli jättevackert.

Tyvärr så förtogs lite av charmen då man tydligen höll på med nåt avloppsarbete utanför eller i borgen??? Det luktade avlopp överallt och Emil var helt förfärad. -mamma det luktar så äckligt, jag krääääks ;o)

Hoppas verkligen det var nåt tillfälligt, haha... (inte alltför lyckat annars).

Det som var positivt, fast skitjobbigt, var att man visst kan välja att bara ha den ena salen. Men nu när jag vant mig vid tanken att ha båda så blir det såklart jättekomplicerat i mitt huvud. Dans, inte dans, dans, inte dans??? Man kan nämligen inte ha musikanläggningen i den festsal där man dukar, då det är en ganska stor discoanläggning.

Ska man alltså strunta i dans och ha bara den festsalen man dukar i (den med det välvda vackra taket) eller ska man ha båda. Prisskillnaden är 3.500 kr och sen tillkommer discoanläggningen 1.500 kr. Det är 5.000 kr. Rätt så mycket pengar.

Tänka tänka tänka... Vi fick på oss till jul att bestämma oss och kunde under tiden boka båda salarna, utan att behöva betala något ifall vi sen bestämmer oss för bara en av dem. Helt ok. Det ger oss nästan ett år att tänka på saken ;o)

Lite bilder kommer här. Baren med lite soffor och fåtöljer (den sk. salongen) ligger mitt emellan salarna som hörnet i ett L.

Håll till godo!

(den salen som är till dans är den som det står stolar i. De kommer såklart inte att stå där då) :o)

Lilla salen AF


save-the-date

165006-64

Jag har roat mig med att göra save-the-date-kort som ska skickas ut i december 2007. Det var väldigt smidigt. Jag gjorde dem inne på
www.vistaprint.se. Där kunde man skapa ett gratis konto som man kan spara sina skapelser på och sedan köpa dem eller ändra dem när man vill. Jättebra! Rekommenderas. Bra priser också. :)

Ska skicka dem i såna där frostade transparenta kuvert tänkte jag. Blir säkert bra. Lägger så mkt krut på de vanliga inbjudningskorten, så dessa kan jag gott låta någon annan trycka :o)

Organzabanden

som jag vill ha ser ut så här. Halvgenomskinliga ljusrosa band. Behöver ju inte vara organza men jag vill att det ska vara sådär halvgenomskinligt. De sidenband jag beställde nu är ju helt rosa och inte alls genomskinliga.


Ljusrosa organzaband som jag vill ha

Stämpeln jag vill ha

Det här är den stämpel jag letar efter. Jag har sett den många gånger men nu hittar jag den inte. Hjälp! :o)
Stämpeln jag vill ha

inatt

beställde jag lite trycksaker till inbjudningskorten. Jag köpte den vackra hjärtastämpeln (klicka på "en annan favorit" i menyn till vänster, det är det svarta hjärtat med text i), vitt, tjockare papper med lite struktur, rosa sidenband, stämpelfärg i silver och även i svart, pärlemodroppar (blir som små, vita, skimrande pärlor på pappret), några olika rosa mönstrade papper som bakgrund på högra sidan inne i kortet och så slutligen vit velllum (transparent papper). Det är på vellumet som texten ska vara och det ska sedana fästas över det rosa pappret med vackra silvergem. Det rosa mönstrade pappret lyser igenom vellumet. Sidenbanden ska vara till att knyta ihop inbjudningskorten.

Jag tror att det kommer bli fint. Men egentligen ville jag ha organzaband till korten och det irriterar mig att jag inte hittar dem. Jag har t.om en bild på dem som jag har hämtat någonstans där de sålde sådana, men jag minns ej var det var.

Sedan letar jag efter en stämpel. Jag höll på att bli galen inatt när jag inte fann den någonstans. Lägger in bild på både organzabanden och stämpeln "vi gifter oss" så kanske någon av er känner igen dessa och kan tipsa mig.

Lite avundsjuk

165006-61


Tänk att ha den här superromantiska, sofistikerade och damiga looken. Jag skulle se enbart fånig ut i sån där slöja och handskar, men åh så vacker hon är :o)

Jaja, jag ska iallafall ha det så pampigt och sagolikt som jag bara kan, utan att känna mig utklädd. Ingen gräddbulleklänning alltså, utan det ska vara stilfullt och liiiiite glittrigt. Kan inte avstå från glitter och organza utanpå kjolen. Det är MÅSTEN! :o)

Precis som jag trodde

så blev Daniel INTE glad över att priset på festlokalen plötsligt nästan dubblats. Det blev en massa tjafs vid middagsbordet, tyvärr. Till slut jag jag lugnt -men du, ska vi leta efter en annan lokal. -Nä, jag vill ha den lokalen, sa han tjurigt. Suck, men dååååsååå ;o)

Jaja, jag ska iallafall ifrågasätta varför man måste hyra hela festvåningen bara för att det är bröllop! Vi hade ju inte behövt berätta att det är bröllopsfest så det verkar ju konstigt.

Längtar till på måndag då jag ska få se festvåningen. Ska ta lite foton då, och lägga in här.