Dekorationer vid borden

Jag funderar mycket på hur borden ska se ut. Vi ska ju ha 11 runda bord, med 8 personer vid varje. Det kommer vara vita linnedukar, vita linneservetter och vackert porslin... En trearmade silverkandelaber på varje bord och så har jag tänkt mig en vattenfylld glascylinder (eller kanske inte rund utan fyrkantig, jag vet inte) med ceriserosa gerbera som flyter, eventuellt med några brudorkidéer också och sedan lite utströdda "diamanter" på linneduken runt cylindern.

Detta är skitsvårt... Det ska vara stilrent men samtidigt så vill man ju att det ska se riktigt dekorerat ut!

Några vackra bilder som jag hittat!

image428

image429  

Den här bilden tilltalar mig! Om ni tänker er dessa två glasskålar (kan man säga cylindrar när de är fyrkantiga ;-) och så tänk er ceriserosa gerbera i den mittersta och sedan flytljus och vit brudorkidée i den yttre. Det hade nog blivit fint... Fast jag tror jag ska köra på cylindrar eftersom borden är runda!
    image430

Något liknande har jag tänkt mig som placeringskort...
image431

image432

Sådana här kristaller i rosa och genomskinligt tänker jag ha som dekoration på de vita linnedukarna
image433    image434

image435

Mina älskade

kommer ju också att vara så otroligt fina på den stora dagen... Emil ska ha mörkgrå finbyxor, vit skjorta och silverfärgad väst med slips, Ivan ska ha mörkgrå byxor, vit skjorta, rosa väst med slips och Alice en vacker näbbklänning i vitt och rosa.

Daniel ska ha en mörkgrå, randig stiligare kostym med väst i brokadtyg, silvergrått med plastrong i samma färg och så en rosa gerbera som coursage tillsammans med rosa manchettknappar (heter det så)...

Minns ni de jag visade i ett tidigare inlägg :-)

image426
De här är oxå vrålcoola... 55.92 euro hos
http://www.unique-gifts-shop.com/ :-)

image427

Brudskor från Rainbow

Jag har nog hittat mina brudskor...

Efter att ha letat länge och väl efter brudskor med MINDRE än 5 cm klack (helst mindre än 4 cm) så har jag hittat ett par, som inte bara har en klack på 3 cm utan som även är vackra. En stor bonus är ju att de även råkar vara i märket Rainbow som har ryktet om sig att göra de enda verkligt bekväma, riktigt sköna, brudskorna... :-)

Så här ser de ut!

image425

Mera make-up

Den som ändå finge se ut som Evangeline Lilly från Lost! Suck...

Tror aldrig jag har sett en sötare, charmigare, snyggare, vackrare tjej. Hon har ju ALLT!!! Sån här make-up vill jag ha! Den översta bilden är min favorit, mörkt kring ögonen men ljus, silvrig, skimrande ögonskugga och så de rosa läpparna som på nedersta bilden. Mmmmmums...

image407

image408

image409

Fy fasen så snygg hon är... Och hon har alltid så gräsligt snygg make-up! Älskar det där mörka kring ögonen, hyn med sån vacker lyster, lite fräknig och solbränd och så ljusrosa, glansiga läppar!

Perfekt!

Helt rätt...

kändes salongen och den underbara tjejen Frida som ska fixa mitt hår. Naturlig, mysig tjej och det kändes som att hon direkt fattade exakt vad jag ville ha + att hon hade en del åsikter om saker. Vi var nog rörande överens om det mesta.

Jag tror inte jag kör på flätor i uppsättningen, utan när jag satt inatt och letade bilder (som jag såklart hade med mig, jag var den mest förberedda brud hon hade stött på *asg*) så hittade jag de perfekta bilderna.

Här kommer ett par olika bilder som förklarar/visar hur jag vill ha mitt hår. De olika bilderna har olika "ingredienser" som jag gjort till mina.

Den här översta bilden visar hurdan bulle jag ska ha, lågt ner och sådana här cirkelformade lockar... VACKERT och så är ju mitt hår orangerött och blankt så ni får tänka er det :-) Under uppsättningen ska slöjan fästas, en ganska kort sådan i två lager, som bara går lite nedanför midjan.

image399

Från sidan ska det se ut så här med bara det främre håret i en sidbena, draget bakåt och under uppsättningen.
image400

Mitt diadem ser ut så här:
image404

Tänk er sedan denna uppsättning med denna hårfärg:
image406

Frisör, nagelbyggare och make-upartist...

Ja, idag har jag varit inne och bokat en konsultation på ett ställe i stan som verkar bra och som har mycket hyggliga priser!

På fredag kl.11 ska jag dit för konsultation med både frisörskan, nagelbyggerskan och make-upartisten. Det är spännande men skrämmande ;-)

Rapporterar när jag kommit därifrån. Såklart!!

Klippboken

image377

image378

image379

image381

image382

image383

image384

image385

image386

image387

image388

image389

image390

image391

image392

image393

image394

image395

And the winner is...

Moooaaaahahahaha tänk det får ni faktiskt inte veta, för jag tänker inte ens berätta för min älskade m2b utan har får se mig först på bröllopsdagen.

Kan dock tala om att det INTE blev min favorit Lilly 3004 för när jag såg den i verkligheten så var den inte min Lilly längre! Jag gillade den inte alls, eller jo, den var fin, men inte MIN...

Däremot provade jag en annan Lilly som var mitt andrahandsval, tills jag hittade THE ONE :-)

Här kan ni få se två bilder på mig i Lilly 3006 och Lilly 3048.

Observera att detta är UTAN korsett... Med korsett ska ni veta att jag banne mig såg fin ut. Jag trodde aldrig att en korsett skulle kunna kännas så skön! Det var underbart för mina fogar och det gjorde UNDERVERK med figuren. MIn mage var PLATT och jag hade riktig midja. Vilken fantastisk grej. Varför försvann korsetten ur vardagsmodet :-)

Detta är alltså INTE någon utav klänningarna jag köpte men den översta är den jag definitivt skulle ha valt om jag inte hittat THE ONE. :-)

Lilly 3048 såååå vacker, så skön! Sitter tyvärr lite för högt upp för den var en storlek för liten så den gick ej ner över mina höfter, hehe...
image376

Lilly 3006, vacker men efterträdaren var nog banne mig strået vassare :-)
image375


Glittrigt underverk

image373

Det här är den nedersta klänningen i tidigare inlägg... Visst är den vacker! :-)

Detta var den klänning jag suktade efter i januari 07 men som jag fick ge upp då den kostade alldeles för mycket. Nu är den nedsatt (utgående modell?) men finns ej i min storlek. Snacka om otur, för denna klänning känns som JAG! :-)

En stor dag imorgon

Imorgon lördag 16 februari är en avgörande dag i bröllopsplaneringen. Det är då jag och min ena toastmistress åker 16,5 mil för att jag ska prova ut en brudklänning.

Jag är pendlar mellan att känna mig förväntasfull och pirrig för att sedan känna mig nedslagen och nojja över ifall någon enda klänning kan sitta fint på min kropp. Dessa förbaskade lovehandles som går HELA vägen runt på mig och den förbaskade magen vars magmuskler fastnat i ett konstant graviditetsläge. Kommer ens en stålskenskorsett att kunna hålla det på plats. Jag vet inte om jag kan tro det förrän jag ser det!

Håll tummarna att jag kommer hem på lördag, LYCKLIG över att ha hittat exakt rätt, en klänning som är FIN på mig och att jag känner mig helt nöjd med mitt val. Håll tummarna stenhårt!

Jag kommer att lägga in bilder på lördag kväll :-)

Detta är de klänningar som jag skulle vilja prova. Det kommer ju inte att bli alla, för alla finns inte på lager. Men jag vill bara visa dem ändå :-)

image357

image360

image362

image364

image365

image367

image369

image370

image372

Brudgummen

Kommer att ha en "snyggare" kostym alternativt frockcoat i svart eller mörkgrått (jag önskar det senare), med vit skjorta och grå/silvrig väst och kravatt... Coursage kommer ju att vara en ceriserosa gerbera med en svarovskikristall instucken i mitten...

Men hörni, kolla vilka vrålcoola manchettknappar jag har hittat åt honom. Han kommer att bli STORMFÖRTJUST ;-)
image326

Make up

Jag har funderat på vad för typ utav make-up jag vill ha på den stora dagen. Jag vet en sak. Jag vill absolut inte ha någon mesig ögonmake-up, typ supernaturligt, sådär så det knappt syns att man är sminkad. Jag vill ha långa, täta, svarta ögonfransar (ska sätta dit lösögonfransar en och en på salong), sedan vill jag ha ganska naturella läppar, ingen mörk färg, utan typ rosa, skimrande, somrig och fräsch läppglansliknande look, lite skimrande lyster i hyn. En solbränd, fräsch look med lite sotiga ögon och glansiga läppar lixom :-)

Ungefär så här fast inte fullt så "sotiga" ögon men markerade med långa svarta ögonfransar lixom:

image323

Ledsen

Igår pratade jag och M2B om det här med bröllopsresan. Jag självklart helt upphetsad, pratar så fort att jag nästan snubblar över mina egna ord, hämtar knappt andan, ville visa alla bilder på Mango Bay, visar honom att jag hittat det absolut billigaste stället att boka på, hittat billiga flygbiljetter osv, försöker få M2B att förstå att vi måste boka nu, detta hotellet är populärt och vi kan inte vänta...

M2B tittar på mig som att jag är lite tokig och säger att vi absolut inte kan boka nu. Vi vet ju inte alls hur mycket pengar vi kommer att ha till resan då vi önskar oss pengar i bröllopspresent och kanske max kan hinna spara ihop 10.000 själv tills dess (om ens det)...

Min dröm om Karibien rann långsamt ut i sanden.

Alla 100-tals timmar jag har suttit och letat och läst om Barbados, chattat i olika forum, läst 1000-tals olika reviews, gjort upp en rutt över hur vi ska utforska ön, vad vi ska se, vad vi bör uppleva, vilka stränder jag ville till, vilka sevärdheter, vilka restauranger som sägs vara bra, jag har mailat med barbadosexperter, personer som bor på Barbados. Jag har varit så grundlig så grundlig och ÄNTLIGEN hittat detta ställe, som är allt jag drömmer om och nu, nu blir det inte något utav det...

Jag vägrar ge upp, denna resa har jag drömt om så otroligt länge... En del av mig känner att jag skulle kunna skita i det stora bröllopet, gifta mig enkelt, bara jag och M2B och våra familjer och absolut närmsta vännerna, inget mer, ingen pompa, ingen ståt utan riktigt superenkelt och bara mysigt och sedan ta alla dessa bröllopspengar och ha råd med denna otroliga bröllopsresa.

Fy sjutton så besviken jag är :-( Var tvungen att vräka det ur mig...

Bröllopsresan, fortsättning följer...

Haha nu har jag ändrat mig så många gånger att ni alla säkert bara suckar och tänker, jaja... Men vet ni vad!!!??? Jag tror mig vara ganska säker nu. Så pass säker att jag faktiskt funderar på om man ska boka hotellet redan nu.

Det hotell jag har valt är en relativt litet all-inclusive-resort på västkusten, i staden Holetown, med 68 rum och sviter. Holetown är en stad jag har kikat mycket på, som verkar ha sådär lagom av allting. Inte fullt så turistig och ösig som St Lawrences Gap utan mer i vår smak med stort utbud av restauranger, en del nattliv, en lagom dos tax-free shopping och dessutom närhet till många andra sevärdheter vi vill hinna med.

Den resort jag talar om heter Mango Bay (t.om namnet är lockande inte sant :-) ) och ligger i en liten bukt, med vit sand, turkost vatten, lugnt vatten (västkusten har de lugnaste vattnen) och palmer som sådär affishliknande hänger ut över den vita sandremsan. Jag gillar inte alls de där vidsträckta, breda stränderna som sydkusten erbjuder, där de stora hotellkomplexen ligger.

Jag har lusläst varenda review på tripadvisor och på andra ställen oxå och även läst en hel del i olika forum, både vad gäster säger och vad bajanerna säger och denna resort verkar ha allt... den är personlig, charmig, mysig, har underbar mat och ALLT, då menar jag ALLT, ingår i priset.

I hotellet all inclusive-paket ingår nämligen inte bara mat, dvs frukost, lunch (trerätters), middag (fyrarätters) och afternoon-tea och ALLA drycker dygnet runt, utan även vattensporter så som waterskiing, snorkling, katamaranturer, båt med glasgolvs-tur och en hel del andra vattenaktiviteter som jag har glömt OCH ännu bättre en dags utflykt med buss till Bridgetown, Barbados huvudstad så att man slipper hyra bil för att åka dit eller betala för buss/taxi. Man får även transport på fredagskvällarna till Oistins fish-frie, som vi ABSOLUT vill uppleva. Som en stor matmarknad med mängder av stånd där man tillagar/grillar/friterar alla havets läckerheter. Det är något som alla som åker till Barbados måste uppleva.

Så jag tror ärligt talat att även om vi äter på andra restauranger vissa dagar osv, så kommer vi att tjäna en hel del på att åka all inclusive.

Hotellet har dessutom fina rum, underbara omgivningar och ett helt underbart poolområde i en oas av grönska...

Gissa om jag längtar... I början av november är det tänkt att bära av och som det ser ut nu så blir det 10-12 dagar och ENBART Barbados. Jag har helt skippat tanken på St Lucia. Faktiskt! Känner mig helt tillfreds med tanken på att det blir Barbados och efter allt jag har läst på senare tid om kriminalitet och trygghet på de olika öarna så verkar Barbados vara en av de få öar där man faktiskt kan gå omkring och känna sig trygg. Det är viktigt...

Lite bilder kommer såklart här, Mango Bay Resort ladies and gentlemen: :-)

image287

image319

image288

image289

image290

image291

image293

image296



image300

image301

image304

image305

image306

image310

image311

image307

image309

Rummen:

Standardrum
image313

Superiorrum
image315

Deluxerum
image316

Oceanviewrum
image317

Penthouse with penthouselivingroom
image297

image318

Lite bilder från Holetown, staden som hotellet ligger i:

1st street Holetown:
image320

Butiker precis intill hotellet:
image321

Karta över Holetown:
image322