Bild på ett provkort

image281



image143

Älskar

mina ringar... De kom igår! Åååhhhh vad jag vill ha båda på mig NU, hehe...

Helt ny förlovningsring alltså, samma som tidigare fast en ny :-) (jag var inte nöjd med ringen efter att den blivit förminskad och omrhodierad) och så min vackra glittriga alliansring. Det är svårt att ta bilder på ringar märkte jag. Så det här är de bästa jag lyckades få till. Man ser ju ändå på ett ungefär :-)

image279

image280

Tandblekning

image274

Nu har jag beställt en sådan här penna efter att ha läst all info jag kunnat hitta om tandblekning. Vad jag förstår så ska denna vara säker, inte ge isningar i tänderna eller förstöra emaljen trots hög procent av aktiva ämnen och trots dess effektivitet. Efter att ha varit kaffedrickare i mer än halva mitt liv så behöver tänderna en liten skjuts på vägen. Inte för att dom är såååå gula, men de får ju gärna vara vitare. Tillsammans med en snygg solbränna som ger tänderna en vitare look och lite hjälp av den är pennan så hoppas jag på ett Stomatolleende på den stora dagen, hehe...

Dentaworks tandblekningspenna innehåller en effektiv blekgel med 22% Karbamid Peroxid som penslas direkt på tänderna. Tack vare den speciella penselborsten kommer man åt överallt och tänderna blir vita snabbt och säkert. Utmärkt att använda såväl på dagen som på kvällen och kan även användas för att bleka under tiden man sover.

image275

Drömhåret

Så här ser det ut för mig...

Jag försökte få till det idag, köpte denna färg, från Jane Hellen Mood med just denna bild utanpå, men mitt hår fick inte den här knallröda, vackra nyansen. Jag har kanske för mörkt hår... Till bröllopet ska jag dock låta ett proffs fixa mitt hår för jag vill ha EXAKT denna nyans med vackra slingor som lyser orange :-) sååååå FIIINT!

image272

och så här blev mitt hår:

image273

Inte riktigt samma smashing röda färg eller hur... Suck... Men jag har åtminstone naturligt gröna ögon ;-)

Brudskor

Om någon som följt denna blogg sedan början minns den sko jag ÄLSKADE då så kan jag upplysa om att jag fortfarande är galen i den :-)

För att friska upp era minnen kommer här en bild:
image268
Denna sko strök jag ju ur min lista pga att klacken är för hög... Den är nämligen hela 7,5 cm vilket får mig att skratta högt när jag tänker på att jag skulle gå uppför altargången i dem *asg* och att jag sedan (skratt skratt skratt) skulle DANSA i dem ;-)

Men när jag nu var inne på den underbara sidan
http://www.shoesforweddings.com/ igen för att titta, titta och dreggla så ser jag att denna sko även finns med en klack på 5 cm, vilket är precis vad jag har tänkt mig!

Jag var ju nu nästan säker på den här skon:
image269
men t.om den har ju en klack som är högre. Den är nämligen 5,5 cm. Så frågan är nu VILKEN ska jag välja???

Den övre är lite fräckare, den finns i en mängd olika utföranden, ja den finns t.om i PINK BROKADE, ja, det ÄR sant! ;-) Jag skulle kunna följa färgtemat med den skon, hehehe...

Medan den nedre är mer stilren och väldigt vacker. Jag blir såååå kluven av sånt här! Ge mig era åsikter nu är ni snälla :-)

Det här med storlekar är också svårt när man ska beställa, men här hittade jag en superbra sida där man kan konvertera skostorlekar så att jag nu tex vet att jag har skostorlek 0 i Mexico :-) Jag är ju mittemellan 37 och 38 och tydligen en strl 7 i USA-mått mätt. Det som är så bra med denna sidan är att man även får ett mått i centimeter så att man kan mäta foten. På det sättet blir man ännu säkrare. Min fot ska enligt denna sida vara 24,1 cm lång  :-) http://www.convertworld.com/sv/skostorlek/

Sedan kan ju skon ändå sitta helt fel eftersom man aldrig vet hur det är från modell till modell och skotillverkare till skotillverkare. Tyvärr...


Smaklös men häftig

är denna brosch som jag tänkte att jag skulle ha på min brudväska, haha... Den följer ju färgtemat och är lite gerberalik ;-) Observera också att den GLITTRAR :-)

Hohohohoho... Lite roligt måste man ju få ha... Vad tycks förresten om den här brudväskan. Den är söt tycker jag :-) Kan ni se den med broschen  på ;-)

image267
image270

Pendant

Jag vill inte ha något pärlhalsband, varken radband eller floating pearls. Pärlor är INTE jag... Jag vill ha ett glittrande blingbling-hängsmycke i en silverkedja/vitguldkedja med ett par enkla, lika glittriga örhängen till. Här är några smycken jag har hittat, som jag gillar. Säg gärna vad ni tycker :-)

Det andra setet är förvisso med en pärla men det är inte ett "pärl"halsband på det sättet som jag menar + att där är blingbling i ;-)

image255image256
image258image259
image260image265image266

Dukning och dekorationer

Har legat vaken en bra stund i natt och tänkt på det här med dekorationer. Som jag tänker mig det nu, så ska vi ju ha 11 runda bord med 8 personer på varje bord.

Själva dukningen består ju av vita linnedukar och vita linneservetter. Servettringar hade jag egentligen själv tänkt tillverka utav silvertråd och rosa kristallpärlor, men det kommer jag varken orka eller ha råd till så jag tänker mig i mitten utav varje bord stora glascylindrar med vatten. I vattnet ska det flyta gerberablommor och tända vita flytljus (klot lixom).

Runt glascylinderna ska jag strö ceriserosa kristallpärlor eller om jag gör någon form utav girlang med metalltråd och pärlor som jag snurrar i lite oregelbundet mönster runt om cylindern. Det återstår att se :-)

Alla dekorationer kommer iallafall att gå i den mörkrosa gerberans tecken. Buketten har jag också lite planer med, bland annat vill jag ha kristaller i mitten på varje blomma, genomskinliga sådana, inte färgade alltså, runt skaftet vill jag också ha någon form utav dekoration med silvertråd och rosa kristaller.

Jag lägger in lite inspirationsbilder så att ni förstår på ett ungefär hur jag tänker :-) Bilden på buketten är ju inte gerbera utan callor och jag vill inte ha såna där cerisa trådar om buketten. Jag vill ha vitt sidenband runt hela skaftet tror jag, och så rosa kristaller och silvertråd utanpå detta. Jag tror det kan bli fint.

image251

image252

Ny stämpel

Jag hittade en stämpel som jag föll för och när jag såg denna inspirationsbild så insåg jag att det är exakt så här jag vill fästa inlagorna i inbjudningskorten :-)

har införskaffat nitar/brads i form utav kristaller som glittrar vackert, i både rosa och vitt. Dessa ska fästas som på bilden, i mitten utav blomman :-)

Nu känns inbjudningskorten "färdiga". Nu ska jag inte ändra något mer.

Mooooaaaahahahahaha... :-)

image250

Demonstration

Efter en liten diskussion om diamantringar och blingbling inne på Bröllopstorget så måste jag bara få demonstrera hur jag menar. Jag gillar ju blingbling, jag ÄLSKAR blingbling, men det får inte vara "smaklöst", det måste vara stilrent och nätt men ändå glittra enormt mycket. När stenarna blir för stora och alla fästen syns tydligt osv så blir jag avtänd...

Detta är samma modell, med olika stora diamanter. Jag har beställt den med minst stenar efter att ha provat alla tre. Den både glittrade mest och var absolut vackrast. De är alla tre 2,5 mm breda men har olika stora och olika många diamanter.

image244
Bredd: 3 mm

Höjd: 1,9 mm

Vikt: 4,3 g

Diamanter: 12 st Brilljanter 0,36 ct

Kvalité: W.si


image245
Bredd: 2,5 mm

Höjd: 1,9 mm

Vikt: 3,6 g

Diamanter: 14 st Brilljanter 0,28 ct

Kvalité: W.si



image246
Bredd: 2,5 mm

Höjd: 1,9 mm

Vikt: 4,0 g

Diamanter: 15 st Brilljanter 0,15 ct

Kvalité: W.si


Diet

Idag är det exakt en månad till jag ska åka iväg med en av mina toastmadames och prova brudklänningar. Paniken börjar infinna sig över att jag fortfarande inte lyckats bruka allvar med viktnedgången efter jul...

Så idag kör det igång... En månad framöver är det sträng diet som gäller. När klänningen väl är köpt så KAN jag ju inte tillåta mig själva att gå upp ett gram eller hur. Däremot kan jag gå ner lite till för klänningen har korsettsnörning :-) Så jag ska köpa en storlek som går att snöra in mer, men som absolut inte går att snöra ut mer *asg*

Längtar nu... Ska bli såååå underbart roligt att äntligen få klämma, känna och prova :-)

image239

Diadem

Tiara är inte riktigt jag! Det är för princesslikt. Krona är inte att tänka på. Jag är ingen kunglighet, men ett diadem vill jag ha, ett som glittrar riktigt mycket. SÅKLART :-)

Jag vill ha ett diadem som det här... Ännu hellre tre rader utav kristaller. Jag har sett ett diadem som är treradigt fast inte med kristaller över hela, utan bara silvertrådar/skenor, raka, tre stycken med sporadiskt utspridda kristaller här och där på de tre silverskenorna.

Snälla, om någon vet vilket jag menar så snälla länka :-)

image238

Nu är det gjort

Ja, vi har inte gift oss ännu alltså ;-) men RINGARNA är beställda...

Känns helskumt! Tänk om jag ändrar mig!!! Mooaahahahahahaaaa ;-)

Den här blir det för Daniel (han har ju inte haft någon förlovningsring utan får istället sin ring först nu, vid vigseln (den är ju likadan som min förlovningsring):
image236
Och den här blir det för mig:
image237


Jag ska ju även skicka min förlovningsring till dem så att de ger mig en ny, då jag blev så missnöjd när jag hade lämnat in den för förminskning och omrhodiering (ej hos dem utan i en butik här i stan). Jag tyckte att den fick både annan form och annat utseende.

Första sidan

i min klippbok ser än så länge ut så här... Är ju jättekul det här :-) Fler bilder ska det bli när jag får den efterlängtade skrivaren så att jag kan skriva ut alla bilder jag har, wwwiiiiiihhhh... KUL!! Tyvärr tog blixten alldeles för mycket så bladet ser inte helt svart ut och klänningen är helt detaljlös och kritvit, haha...

image235

Bröllopsbok

Så här blev utsidan. Rätt så nöjd faktiskt...
image234

Inköp för korttillverkning

Idag blir det ett dyrt inköp i korttillverkningssyfte. En allt-i-ett-skrivare. Jag vill ju kunna skriva ut mina inlagor på det transparenta pappret och sedan har jag ju länge velat ha en fotoskrivare, så det blir allt i ett. Perfekt!

Den här blir det, den verkar vara bra till ett hyfsat pris: Canon Pixma MP610image233

The look

En frisyr som den här är det jag tänker mig och faktiskt har tänkt mig hela tiden. Men de senaste månaderna har jag varit inne på att busa till den lite, så jag tänker mig smala flätor som löper in och ut ur uppsättningen, som på den första bilden här, fast jag vill ha min uppsättning lägre på bakhuvudet :-) för jag tror det klär min huvudform bättre och så vill jag självklart ha "diamanter"  instuckna i håret istället för pärlor :-)

Jag är ju inte den klassiska, stiliga typen av kvinna, utan mer den tuggummituggande gympaskotjejen som gillar glittrigt läppglans och fejkat blingbling och så vidare, haha, så flätor och blingbling i håret passar mig bra. Jag vill ha slöja oxå, men jag har börjat tvivla på hur jag vill att den ska sitta. Ja oj vilka svåra saker jag har att tänka på, haha...

Jag ska ju iallafall ha ett blingbling diadem framför uppsättningen och så någon form utav slöja. Antingen en som sitter under uppsättningen (vilket jag har tänkt mig tidigare men nu börjat tveka om) eller en slöja som täcker uppsättningen och böljar ut över hår och rygg. Sen tar man ju av den på festen och visar upp sin vackra håruppsättning :-)

image227

image228

image229

image230

image231



Klippbok

Jag ska göra en klippbok (eller vad man ska kalla det) med allt som jag behöver komma ihåg, ha med mig när det gäller bröllopet. I den ska jag sätta in gästlista, bordsplacering, bilder på brudklänningar, buketter, frisyrer, smycken tiaror/diadem, meny, prover på inbjudningskorten, bilder på dekorationer, visor til vishäften, tygprover, pappersprover, förslag på lekar, sångtexter, tårtbilder, kvitton, tja, allt som rör bröllopet!

Denna klippbok tänkte jag köpa på Lagerhaus. Har sett att de har pärmar med såna där stora spiraler och hårda pärmar. Denna ska jag klä in i något vackert tyg och eventuellt dekorera med nånting, sedan ska jag klipp och klistra.

Det är toppen att ha en sådan bok, då kan man lättare förmedla, tex hos frisör, florist, sminkös, festarrangör etc, VAD exakt man vill ha, vad man har för smak och hur dant bröllop man har tänkt sig :-)

Åh vilket roligt projekt. Jag längtar efter att få sätta igång genast :-)

Flyt eller ödet

Jag är så glad! Så fruktansvärt glad, nöjd och exalterad!

Bandet jag berättade om nedanför, som jag hade kontaktat, de som är så populära och så jä..la bra, duktiga och omtalade. De KUNDE vårt datum, de hade fått en avbokning idag.

Förstår ni!!?? IDAG :-)

Det MÅSTE ju vara ödet!!!

Vi har bokat dem och jag känner mig så himla lugn nu. Helt harmonisk. Denna bit som jag har legat sömnlös på grund av, den är löst och på allra allra bästa sätt! Ibland har man verkligen flyt. Jag kommer kunna slappna av och sova gott framöver. Åååhhhhh så glad jag är :-)

Nu ska jag bara prata med Daniel om det, men detta band, det lilla jag har hört av dem och allt jag har hört OM dem så kan han knappast ha något emot dem. De ska vara fruktansvärt bra och jag som inte kan något om sånt blev jättepaff över att så många verkar känna till dem! Själv är jag ju helt ute och cyklar, men de är tydligen vida kända. Häftigt!

Frågan nu är bara, ska vi ha dem med vid middagen eller bara vid dansen? Vid middagen går de runt med akustiska gitarrer och ackompanjerar när alla sjunger till vishäftet (som jag inte vet om vi ska ha för jag har lämnat allt sånt i händerna på mina toastmadames, haha) och ser till att alla sjunger samma låt, samtidigt och förhoppningsvis i någorlunda samma tonart (kan ju lätt bli lite pinsamt och krystat om folk ska sjunga utan att någon driver på, blir sådär tyst och fisigt lixom) eller ska vi bara ha dem till dansen?

Jag VET inte... Måste prata med mina toastmadames, men jag vill ha en middag med sånger (med påhittade texter om oss osv) och mycket underhållning och roligheter. Så ser jag iallafall min bröllopsmiddag. Det ska inte bara vara äta och prata utan mycket mer. Det ska ju kännas att det är en BRÖLLOPSMIDDAG, något extra festligt och högtidligt.

Jag vill nog gärna ha dem vid middagen :-) Hoppas att min älskade oxå vill det, vi har haft så svårt att komma fram till något när det har gällt just den här biten och jag vill så gärna ha ett riktigt pampigt traditionellt bröllop, men jag tror ibland att han tycker att det är lite fånigt med allsång och sånt även om jag är helt övertygad om att han hade tyckt det var SKITroligt när han väl sitter där och man blir underhållen och folk sjunger sånger med roliga texter som är omgjorda för att passa oss till exempel!

ÅÅåååhhhhh så glad och lättad jag är...

*ler stort*

Drinkar

Jag har tänkt en del på drinkar till festen och har hittat en superbra sida att få inspiration från. Kolla in den www.cocktailguiden.com

Jag vill ju egentligen ha ett utbud som följer färgtemat, dvs vita och rosa drinkar men det är ju omöjligt. Vissa drinkar som rom och cola, gin och tonic osv är ju ett måste!

Några rosa drinkar som jag har fastnat för på denna sida:

image222

Champs-Elysées
2 cl Cointreau eller Triple Sec
2 cl jordgubbslikör
champagne

Blanda cointreau och jordgubbslikör
Fyll upp med champagne i ett champagneglas
Garnera med en jordgubbe

image203

Bambi
3 cl Cariel T&Q Vanilla Vodka
3 cl Svensk Vodka Smultron
2 cl Sourz Sour Apple

Häll ingredienserna i ett highballglas
Fyll upp med Sprite, toppa med Roses Lime    


image204
Cape Codder
4-6 cl Vodka
10 cl cranberryjuice

Röres.
Toppa med soda

image205

747
4 cl Vodka
Fyll upp med lika delar Roses lime
och tranbärsjuice och en skvätt Sprite.

image206

Finlandia Blues
1 del Finlandia vodka
1 del blåbärslikör

Fyll upp med päroncider.

image207

Banana Cow
2 cl ljus rom
2 cl Crème de Bananes
2 cl grädde
0,5 cl Grenadine

Skakas och serveras i cocktailglas.

image208

Finlandia Candy
4-6 cl Finlandia Lime
Schweppes lemon
Toppa med cranberryjuice.

image210

Pink Apeach

3 cl Absolut Apeach
1 cl Passoã Melón Cactus
guanabanajuice
färsk lime
grenadine
7UP

Skaka allt utom 7UP i en shaker. Häll upp i ett isfyllt highballglas och toppa med 7UP.
Dekorera med en limeskiva.

image211

Steve

4 cl Tequila
4 cl Passoã
Sprite eller Fruktsoda
Limeklyftor

Bygges i highball glas med is och några limeklyftor
Fyll upp med Sprite eller fruktsoda

image212

Nice and Freeze

3 cl ljus rom
3 cl Cointreau
stänk limejuice
Schweppes Russchian

Bygges i ett highballglas.
Garneras med limeskiva och citron meliss.

(min favvo)

image213

Pears Temptation
4 cl Absolut Pears
8 cl tranbärsjuice
4 cl päronjuice

Fyll ett highballglas med is.
Tillsätt Absolut Pears, tranbärsjuice och
päronjuice.
Garnera med skivat päron.

image214

Århus By Night
4 cl jordgubbsvodka
Sprite

Fyll upp och servera i highball-glas
Garnera med citronskivor

image215

Babar
3 cl Vodka
1 cl Passoã
3 cl Guanabanana juice
2 cl Tranbärsjuice

Fyll upp med Fruktsoda.
Serveras i longdrinksglas med mycket is!

image216

Enok
4 cl Havana Club 3 años
1 cl Bols Raspberry
1 cl Cointreau
2 cl färskpressad lime
Indian Tonic

Häll samtliga ingredienser i en shaker. Skaka!
Toppa med Indian Tonic.
Garneras med ett hallon och limehjul på drinkpinne.

image217

Absolut Passion
4 cl Absolut Mandrin
2 cl Passoã
Sprite
Lime

Bygges i highballglas
Dekorera med lime

image218

Coco Caribbean
3 cl ljus Rom
2 cl Lime Citron Liqueur
2 cl ananasjuice
2 cl apelsinjuice
(ett par stänk Röd Curaçau)
2 cl kokosmjölk
5 cl fruktsoda

Blanda de 4 första ingredienserna
Stänk eventuellt i lite Röd Curaçau
Skeda i kokosmjölken försiktigt
Fyll upp med fruktsoda
Garnera gärna med en skiva apelsin citron eller ananas

image219

Frozen Strawberry Daiquiri
4-6 cl ljus rom
3-4 jordgubbar
2 cl pressad lime eller citron
1/2 tsk socker

Häll samtliga ingridienser i en blender tillsammans med 1,5 dl krossad is. Kör blendern i 10-20 sekunder.
Servera i ett kylt cocktail- eller vinglas garnerat med en jordgubbe.

image220

Havana Cruise



2 cl Havana Club Añejo Reserva (rom)
1 cl Pernod
1 cl banansyrup
0,5 cl grenadine
ca 18 cl ananasjuice

Häll ingredienserna i en shaker. Skaka!
Garneras med ananashjärta, cocktailbär och ananasblad.

image221

Ro Hem

2 cl mörk rom
1 cl jordgubbslikör
1 cl grädde
1 cl Lime Sourmix
Passionsjuice

Häll ingredienserna i en shaker, skaka och häll upp i highballglas, fyll upp med Passionsjuice
Dela ett par jordgubbar i små delar (en kvarts sockerbits storlek på bitarna)
lägg dessa i glaset
Garnera med en kvist citronmeliss


Grattis till en ettåring

Idag är det exakt ett år sedan jag skrev det första inlägget i denna bröllopsblogg. Då hade jag ju redan planerat i ett par månader, men bloggen kom till den 8/1-07.

Så, grattis på ettårsdagen bloggen :-)

image202

Underhållning

Jag har hittat ett band nu, ett band som jag VERKLIGEN VERKLIGEN vill ha! De är så otroligt uppbokade, för de är populära men dock inte lika dyra som det andra bandet jag kontaktade, så snälla ni håll tummarna stenhårt för att de mot alla odds är lediga den 19 juli...

Åååhhh vad detta gör mig nervös och nojjig!

Ska ringa dem imorgon, rapporterar självklart efter det!

*suckar djupt*

Gerbera

Enkelt, färggrant och vackert!

Jag skrev ju att jag inte skulle tala om vad för bukett jag har tänkt mig heller, men jag kan ju inte förväntas hålla allting (läs "någonting") för mig själv. Åååhhhh jag kan ju inte låta bli att berätta, haha...

Här är den (den som jag vill ha just nu alltså ;-)

image201

Retusch

Jag hade lite roligt med att beskära min bild i "korsettformat" ;-)

Kanske kan korsetten förvandla mig på det här viset, vilket vore fantastiskt. Om inte så, tja, den lär ju ändå förminska mitt midjemått med 10-15 cm :-)

image200                       image199

Ringen

som jag känner att det är mest troligt att jag kommer att välja för den är tunn, diskret, glittrar vackert och passar PERFEKT till min förlovningsring, är denna.

Kärlek :-)

image198

I like

this shoe :-)

Lagom hög, lagom bred klack (man ska ju kunna gå i dem + att jag inte vill bli längre än min M2B). Men jag skulle så gärna vilja ha lite blingbling på skon... Tänk er en rand med diamanter (inte äkta såklart) precis där sidenbandskanten är. Mmmm så fint.

Jag vet att jag har sett det någonstans men jag kommer inte ihåg var. Tipsa mig gärna om ni vet! :-)

image197

Glad

är jag idag :-) för jag har bestämt mig för var jag ska köpa klänning och jag har bokat tid för provning utav både korsett och klänning inom en inte alltför avlägsen framtid, hihi... Mer säger jag inte! Jag är såååå pirrig nu. Det börjar verkligen kännas att det är SNART :-)

Jag

fotad lite underifrån så att magen och höfterna ser enorma ut och tyvärr är jag inte ett dugg förminskad sedan förra bilden men något omformad. Jag cyklar ju massor nu när vi har flyttat och jag känner att gör sitt för både lår, rumpa och mage. Simningen blir tyvärr för sällan, men jag ser till att promenera när jag kan och det gör ju oxå en del.

På måndag ska jag köpa vikter till anklar och vrister så att man får lite extra tyngd när man går och hur löjligt det än ser ut så ska jag skaffa stavar oxå. Det är ju trots allt så att armarna är helt bara i den här klänningen och de måste slimmas en hel del ;-)

image193

Detta är jag!


Favorit i repris

Här är ytterligare en bild på min drömklänning, som jag hoppas ska se fin ut på mig när jag ger mig ut på klänningsprovning. Det är den absolut vackraste klänning jag har sett tror jag. Älskar den :-)

image192

Korsett

Jag ska beställa korsetten nu i veckan. Det lutar åt att det blir den här brudkorsetten från Vollers. För blygsamma 2.400 kr ska jag alltså se ca 15 cm smalare ut på min stora dag :-) De där satinsömmarna framtill ska jag inte ha för de hade troligtivs synts igenom klänningen. Som tur var gick det att välja bort dem. Frågan är hur skönt det kommer att kännas och hur mycket man kommer att kunna äta, sitta och röra sig, haha. Men det är det värt.

Vill man vara fin får man lida pin ;-)

image188

Det som gör mig lite osäker på denna korsett, trots att det är en bridalcorset, är att den är extra lång för att gå ner över magen och att den inte är låg i ryggen, som vissa brudkorsetter. Men å andra sidan så är den klänning jag vill ha ganska hög i ryggen. Den ser ju ut så här för er som inte minns. Vad tror ni, kommer klänningen att täcka korsetten? Klänningen går ju ända upp över skulderbladen, inte sjutton kan väl en brudkorsett vara gjord för att gå högre upp än så?

image190


image189


Tårtan avbockad

Vi har nu lagt handpenning á 1000 kr på bröllopstårtan. Det var så amerikanskt så att gå på provsmakning, men inte alls så som på film, där man får färdiga tårtbitar. Vi fick en bricka med en massa olika tårtbottenbitar och en massa klickar med fyllningar och så satt man och tog små smakprover, mixade och matchade med dem tills man kände att man hade fått ihop en sjysst smakblandning.

Självklart fick vi tips och råd av bagerskan :-)

Daniel fick välja fyllningen och även om den var god så tvivlar jag lite på den. Troligvis kommer vi att ändra den :-)

Smakerna på bottnar och fyllning blir mörk chokladbotten, passionsfruktfyllning, vaniljstångsbotten med en eventuell ändring till hallonfyllning :-) som jag tyckte var fräschare i smaken och hade lite roligare färg. Passionsfruktfyllningen hade nämligen samma färg som vaniljbottnen och därför tror jag att det blir lite tråkigt att skära upp tårtan. Sedan är ju faktiskt rosa (hallonfyllningen) en av färgerna i vårt färgtema ;-)

Tårtans utseende tänker jag inte avslöja, men den kommer att bli sååååå otroligt fin :-)

Besviken

Idag tog jag äntligen tag i ett projekt som får mig att ligga sömnlös, nämligen det här med underhållningen! Jag satt hela förmiddagen och lyssnade på band, främst coverband som är vana att spela på bröllop. Daniel var också hemma så jag lät honom lyssna och säga vad han tyckte. Ingen av oss är förtjusta i coverband men visst finns det bra sådana (även om jag nästan blir galen av att höra låtar i annat utförande än original).

Jag hittade ett band som var mycket bättre än alla andra band vi hört, mycket proffsigare och med en repertoar som vi båda tyckte var en bra blandning av bra låtar. Jag mailade dem och frågade om de var lediga den 19 juli och hur mycket det kostar!

Fick ett jättetrevligt och engagerat svar, men oj, de tar 17.700 kr. Jag hade satt en maxgräns på 13.000 kr så detta känns hemskt jobbigt. Nu måste jag sätta mig och börja leta igen. Jag gjorde en förfrågan till ett annat band också. Som jag tyckte lät ok, och som jag har hört mycket gott om, men eftersom det där andra bandet var sååååå bra, så blir man ändå lite knäckt...

Egentligen borde argumentet att jag ändrat mig från en ring för 13.000 till en ring för knappt 6.000 göra att vi skulle kunna ha det dyrare bandet, men det bär emot att lägga så mycket pengar för enbart ett band! Är jag löjlig?

Är det en ok summa för underhållning i två timmar?

De spelar två omgångar á 60 minuter med paus, där de står för pausmusiken från sin laptop. Denna musik kan man själv välja osv. De står för allt annat som ljus/belysning på dansgolv osv. Jag är mycket kluven till vad jag känner och tycker i detta. Jag vill bara få detta avklarat, få ett band bokat, ett band som jag känner mig nöjd med och som jag verkligen gillar.

Ska det vara såååå svårt att hitta!!!???

Kom hemskt gärna med tips! Vi vill ha ett band som låter jättebra, som har ett stort urval av låtar i alla genrer, som kan känna av stämningar och som verkligen kan hålla igång en fest och underhålla folk.

Suck... känner mig lite uppgiven faktiskt! Vi har exakt 100.000 avsatta till bröllopet. Resterande pengar har gått till möbler, vitvaror och gamla tråkiga skulder (som det är skönt att vara av med). Bara maten kommer gå på runt 40.000, tårtan på 6.000 och ringen på 6.000, det känns inte ok att bandet ska kosta nästan 20.000.

Eller???

Ge mig era tankar, haha...

Rynkor

Va f..n är det för skit det här med rynkor...

jag insåg för några månader sedan att jag faktiskt har börjat få dem!!! Jaaaa, det är sant... Jag är 33 år och jag har små små små, fina rynkor om man tittar noga, men jag har även två tydliga, mellan ögonen, ni vet såna där man får av att kisa mot solen, eller vara djupt koncentrerad och även en rynka i panna.

Jag kommer på mig själv med att rynka ihop dem så fort jag gör något som kräver minsta lilla koncentration. Det är hopplöst. Hur mkt jag än försöker att INTE rynka dem så gör jag det ändå.

Nu har jag införskaffat en fin liten rynkkräm från Dior för 640 kr. Fick även två prover på rynkserum från Dior i den fina lilla påsen, fniss... Detta MÅSTE hjälpa! Annars är det collagensprutor som gäller innan bröllopet. (Botox är bara för läskigt *rys*).

Jag vill ju för sjutton inte se ut som en sträng, hoprynkad äldre dam på bröllopet!!! (Bröllopet är ju dessutom på sommaren och när det är sol så rynkar jag ju ihop ögonenbrynen något så vedervärdigt mycket)!!!

Nej dessa vedervärdiga ålderstecken måste elimineras ;-)

image187

Gott nytt år

I ÅR GIFTER VI OSS :-)

Det känns hur skumt som helst att säga detta, men så ÄR det ju faktiskt! Jag börjar känna hur vissa saker flåsar mig i nacken!

Jag har ännu inte bokat eller bestämt mig för florist, frisör, make-up, fotograf eller underhållning. När det kommer till florist och frisör så VET jag inte vem jag ska välja, jag känner ju inte alls till vilka som är bra! När det kommer till fotograf och underhållning så vet jag inte vad sjutton jag ska ha? Fotograf, ha eller inte ha? Vi har ju så många i familjen/släkten som är superba fotografer och som har det som hobby. Detta räcker kanske? Man kan ju boka tid med en av dem innan vigseln, så att man kan få såna där utomhusfoton :-)

Underhållningen är ju fortfarande hur osäker som helst! Vi kommer helt enkelt inte överens, hehe. Det bådar gott för framtiden ;-)

Men det börjar bli lite akut nu känner jag!

Det är 6 månader och 18 dagar kvar. Det är egentligen ingenting!!!

Akuta måsten:
Frisör/make-up
Florist
Fotograf
Underhållning

Medelakuta:
Bestämma meny med feststället
Prova ut underkläder/korsett
Prova och beställa klänning
Boka bröllopsresa
Bestämma mig och köpa ring
Brudgummens och barnens kläder

Mindre akuta
Accessoarer
Köpa in dryckesvarorna ;-)
Ordna med smådetaljerna som gästgåvor och festprogram etc

(detta var nog mer som en kom-ihåg-lista för mig själv) :-)

Nu har jag faktiskt bestämt mig angående brudbukett men jag kommer att hålla det för mig själv. Jag skriver ju ut allt här i bloggen så att alla ni som kommer på bröllopet redan vet allt. Inte så kul kanske ;-) Så brudbuketten blir en liten hemlis. Kanske den enda, haha...

Själv har jag bara ett enda nyårslöfte till mig själv... Att gå ner till 75 kg. Nio kilo kvar. Det ska gå och jag har ju redan avklarat 10 kg. Alltså MÅSTE ju dessa nio oxå försvinna. I normala fall tror jag inte på nyårslöften, men detta löftet måste ju hållas alltså kan/får/ska det inte misslyckas :-)

Hej så länge... skriver snart igen hoppas jag (har ju flyttat nu äntligen och min dator har behagat pajja totalt) ;-)