Knäckt

Jag är faktiskt ganska knäckt just nu...

Med elva dagar kvar till den stora dagen var jag hos sömmerskan idag för att se om jag kan ha klänningen utan korsett eller om det eventuellt gick att sy ut den och fixa till passformen lite isåfall. (För den satt ju bra över höft/midja men ej över revbenen där det idag fattades ca 5 cm).

Blev faktiskt förvånad, för sist fattades det 4 cm och sedan dess har jag gått ner ca 4 kg, så jag trodde att det skulle gå eftersom mina bh:ar som ju sitter just där klänningen är som tajtast, har börjat sitta väldigt löst på mig.

Det går alltså inte att bära klänningen utan korsetten, om jag inte vill lägga massor av pengar, vilket jag verkligen inte vill eller kan.

Det som gjorde mig knäckt var dock inte att jag måste bära korsetten. Det får jag stå ut med. Men de kilon jag har gått ner gör att klänningen nu inte alls sitter bra över bysten. Den är jättekonstig i passformen där nu. Sömmerskan förklarade att det beror på att jag egentligen har en strl för liten klänning för min byst och att kuporna därför hamnar fel. Det jag inte fattar är att den lixom står ut upptill, precis ovanför bysten. Nu hade hon sprättat upp klänningen där bak när vi provade för att vi trodde den skulle sys ut så vi kunde ej stänga den helt och hållet, men jag blir ju bara läskigt nervös.

Det är bara 11 dagar kvar, jag får inte klänningen förrän på tisdag den 15:e juli, dvs 4 dagar innan bröllopet.

Om hon skulle ändra kuporna, sy ut dem efter mina brösts form så skulle det gå på 3-4.000 kr eftersom hon hade fått sprätta upp broderierna på klänningen, flyttar spetsar och stenar och sedan försöka passa ihop det igen. Nej tack sa jag.

Kanske går det att fästa klänningen m säkerhetsnålar i bh:n??? Så att den hålls in över bysten. F..n oxå! Den satt ju skitfint över brösten när jag vägde 4 kg mer.

Gaaahhh... Detta känns jobbigt...

Har en liten teori som jag hoppas stämmer, för jag tror att korsetten hamnade lite fel idag, så att klänningen inte riktigt satt på rätt plats och att det kan ha haft med passformen att göra, för visst borde inte 4 ynkliga kilon påverka passformen så mycket!!

Usch, jag känner mig riktigt låg  :-(

Och jag kan inte prova den igen förrän på tisdag för att stilla min nervositet...

Jaja, det får bli som det blir... Den ska iallafall läggas upp 2,5 cm så att den blir lagom lång, så jag inte snubblar på den :-) och det skulle iallafall gå på UNDER tusenlappen, vilket ju är skönt!

Lovar att hålla er uppdaterade om mina enorma klänningsbesvär... (baahh orkar knappt skämta om det)

Kommentarer
Postat av: Anette

Usch. låter inte alls kul. Förstår dig att du är låg nu. Det hade jag med varit. Men du ska se att det löser sig... Alla får vi några motgångar när det ska fixas till bröllop... Vet inte om det "piggar" upp men min ring var felgjord... Så ev så får jag den några dagar innan bröllopet. Ja men får panik. Och ännu mer när det är klänningen...

2008-07-08 @ 15:36:32
Postat av: Annika

Nej, va tråkigt! Förstår att det känns trist! Hoppas det är så att korsetten inte satt riktigt och att klänningen sitter perfekt nästa gång du provar den.

När jag la upp min klänning kostade det 400 kr...

Postat av: Elvira

Det låter inte som en höjdare! Jag tänkte bara tipsa om att istället för säkerhetsnålar att fästa i klänningen i bh:n så kan du testa Hollywood Fashion Tape, det säljs både på HM och Twilfit. Det är som dubbehäftande tejp som är gjord just för att hålla kläder på plats. Kanske kan funka om problemet kvarstår.

Kram!

2008-07-09 @ 08:46:07
Postat av: Anja

Tack för era sympatiinlägg :-) De behövdes vill jag lova. Fick tipset inne på bröllopstorget om sån där tejp så jag ska testa det :-) tackar! :-)

2008-07-09 @ 18:32:20
Postat av: Lisa

Hmm.. det lät ju inget roligt, men som du vet när man bantar så ryker ju brösten först :( Men tråkigt om de ska vara sådär! Men ni kommer att lösa det, det lovar jag!! Alla stöter nog på motgångar och det mesta går att ordna.. Jag håller tummarna iaf! kram.

2008-07-10 @ 15:15:40
URL: http://lisaochanders.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback